Arcfelismerős zárak, Blog, Okos zár, Okos zárak

Okos zárak és a véna szkennelés

Az okos zárak világa folyamatosan fejlődik, egyre fejlettebb technológiák jelennek meg, hogy otthonaink biztonságát növeljék. Az ujjlenyomatos azonosítás mellett egyre népszerűbbé válik a véna szkennelés, amely egy új szintet jelent a biometrikus biztonság terén. Ebben a bejegyzésben részletesen bemutatjuk a véna szkennelés technológiáját, működését, alkalmazását és az ujjlenyomatos azonosítással szembeni különbségeket.

Mi az a véna szkennelés?

A technológia alapjai

Ez egy fejlett biometrikus azonosítási módszer, amely az emberi kéz vénáinak egyedi mintázatát használja a személyazonosításra. Mivel minden ember vénás mintázata egyedi, ez a módszer rendkívül pontos és nehezen hamisítható. A véna szkennelés során egy speciális infravörös fényt bocsátanak a kézre, amely áthatol a bőrön, és feltárja a vénák mintázatát.

Hogyan működik a véna szkennelés?

A következő lépésekből áll:

1. Kéz pozicionálása: Az azonosításhoz a kezet egy speciális olvasó elé kell helyezni, anélkül, hogy hozzáérnénk az eszközhöz.
2. Infravörös fény használata: Az olvasó infravörös fényt bocsát ki, amely áthatol a bőrön és megvilágítja a vénákat.
3.Képalkotás: Az infravörös fény visszaverődik a vénákról, és az olvasó egy speciális szenzor segítségével képet készít a vénás mintázatról.
4.Minta összehasonlítása:Az elkészített képet összehasonlítják a rendszerben tárolt mintával. Ha a minta egyezik, az azonosítás sikeres, és a zár kinyílik.

Alkalmazás

A véna szkennelés számos területen alkalmazható, beleértve az okos zárakat is. Az ilyen típusú zárak lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a vénás mintázatukkal nyissák ki  az ajtókat, ami magas szintű biztonságot és kényelmet biztosít.

A véna szkennelés és az ujjlenyomatos azonosítás közötti különbségek

Pontosság és biztonság

Mind az ujjlenyomatos, mind a véna szkennelés egyedi biometrikus mintázatokon alapul, de a véna szkennelés még magasabb szintű biztonságot kínál. Az ujjlenyomatok könnyebben hamisíthatók vagy lemásolhatók, míg a vénás mintázat a bőr alatt található, és sokkal nehezebben hozzáférhető és hamisítható.

Érzékenység és használat

Az ujjlenyomatos azonosítás során az ujjunkat közvetlenül rá kell helyeznünk az olvasóra, hogy az érzékelő pontosan le tudja olvasni a mintát. Ezzel szemben a véna szkennelésnél az ujjunkat nem szabad erősen az olvasóhoz nyomni. A kéznek egy bizonyos távolságban kell lennie az olvasótól, hogy a rendszer pontosan fel tudja ismerni a vénás mintázatot.

Kényelem és higiénia

A véna szkennelés higiénikusabb megoldás, mivel nem szükséges közvetlenül hozzáérni az olvasóhoz. Ez különösen előnyös közösségi helyeken vagy olyan környezetekben, ahol sokan használják ugyanazt az eszközt, csökkentve a baktériumok és vírusok terjedésének kockázatát.

Környezeti hatások

Az ujjlenyomatos azonosítás érzékeny lehet a környezeti tényezőkre, például ha az ujjunk nedves, piszkos vagy sérült, az azonosítás pontatlan lehet. A véna szkennelés kevésbé érzékeny az ilyen külső tényezőkre, mivel a vénás mintázat nem változik a bőr felületi állapotától függően.

Véna szkennelés a Hisec okos zárakban

A Hisec okos zárakba beépített véna szkennelési technológia a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja otthonának. A 7 cm-es vastag Hisec biztonsági ajtók kiváló alapot nyújtanak a véna szkennerrel ellátott okos zárak számára. Az ilyen zárak könnyen integrálhatók a Hisec ajtókba, biztosítva a zárak stabil és biztonságos működését.

Összegzés

A véna szkennelési technológia új szintre emeli az okos zárak biztonságát. Az egyedi vénás mintázatok nehezen hamisíthatók, és a technológia magas szintű biztonságot nyújt. A Hisec biztonsági ajtók és a véna szkennerrel ellátott okos zárak kombinációja kiemelkedő védelmet és kényelmet biztosít otthonának. Ha Ön is szeretné növelni otthona biztonságát és komfortját, fontolja meg egy Hisec okos zár telepítését. Lehet elsőre nem olyan egyszerű a nyitás, hisz rá kell “érezni ” a megfelelő nyomásra. Viszont ha ez már megvan, akkor szeretni fogja . 🙂

További információk

Ha többet szeretne megtudni a Hisec biztonsági ajtókról és okos zárakról véna szkennelési technológiával, látogasson el weboldalunkra, vagy vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel, akik készséggel segítenek Önnek a legmegfelelőbb megoldás kiválasztásában.

GYIK

Miért válasszak véna szkennelési technológiát?
Magas szintű biztonságot és kényelmet nyújt, mivel az egyedi vénás mintázatok nehezen hamisíthatók és rendkívül pontosak.

Hogyan működik a véna szkennelés?
Infravörös fényt használ a vénás mintázatok feltérképezésére, amelyek egyedi azonosítást biztosítanak. A kéznek nem szabad közvetlenül hozzáérnie az olvasóhoz.

Milyen különbségek vannak az ujjlenyomatos és a véna szkennelési azonosítás között?
Az ujjlenyomatos azonosítás közvetlen érintést igényel, míg a véna szkennelés nem. A véna szkennelés pontosabb és nehezebben hamisítható, valamint higiénikusabb.

Beépíthetők-e a véna szkennelési technológiával ellátott okos zárak a Hisec biztonsági ajtókba?
Igen, a véna szkennelési technológiával ellátott okos zárak könnyedén beépíthetők a Hisec 7 cm-es vastag biztonsági ajtókba, biztosítva a zárak stabil és biztonságos működését.

TITAN - HiSec® Arcfelismerő zár - Motoros nyitás zárás, beépített kamera és monitor-1
Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft
HiSec®-EUROPA-Arcfelismeros-Okos-zar-Nyitasi-modok-Arccal-ujjlenyomattal-PIN-koddal-Bluetoothal-es-NFC-vel-
Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft