A kérdéseket Önöktől kaptuk az okos-zárakkal kapcsolatban.

Hogyan működik a távoli vezérlés wifin keresztül, mire kell a Gateway?

Az alábbi ábra mutatja be a működését a távoli vezérlésnek. A lényege, hogy a zárak kizárólag BlueTooth kapcsolattal kommunikálnak, ezért ahhoz, hogy elérjük őket az internetről, szükséges egy összekötő eszköz a wifi és a bluetoot között, ez a gateway. A gateway kapcsolódik a lakás routeréhez és a zárhoz is, ezáltal továbbítani tudja a telefonról az inteneten keresztül érkező utasításokat a zár felé.

hisec-okos-zar-vezerlese-tavolrolMiben különbözik az 5cm ajtóhoz és a 7cm-es ajtóhoz küldött zár?

A zár maga nem különbözik, csak a zárszerkezet ami az ajtó belsejébe kerül. Az alábbi képen látható a méretbeli eltérés pontosan:

zarszerkezet 5cm es 7cm ajtokhozMilyen méreteket kell megmérni az ajtón, hogy megállapíthassuk a zár beszerelhető-e az ajtóba?

A mellékelt képeken látható betűk jelzik melyik méreteknek van/lehet jelentősége ennek megálapításakor.
A “C” és “D” méretet csak a zár kiszerelésével lehet megtudni, de nem minden esetben szükséges.
Ezen felül a külső oldalon az ajtófélfa széle és a kilincs közepe közti méret, az ajtó lapján, lehet még kritikus, ugyanis itt kell elférnie a zár burkolatának (2. KÉP).

  1. KÉP:
    hisec-okos-zar-ajto-meretek
  2. KÉP:
    ajtofelfa-es-kilincs-kozti-tavolsag-hisec-okos-zar

Az iránt érdeklődnék hogy fa biztosági több ponton zárodó bejárati ajtónk van és ehhez milyen lehetőség lenne új okoszár beszerelésére?

Fa és műanyag ajókra csak a vékony típusú zárunkat tudjuk ajánlani, ugyanis csak ez fér el az ajtón az ajtófélfa mellett kívül.
Mivel ezek az ajtóknak a többsége már eredetileg is kilincs felhúzásával zárhatók, ezért a zárszerkezet cseréje nélkül is használhatók (a szerkezet s csomag része, mindenképpen küldjük, de nem szükséges cserélni).

Amikor távolról zárom be az ajtót, (vagy csak úgy hogy nem húzom fel a klincset) akkor a tüskéket is kinyomja, vagy azt csak a kilincs felhúzásával lehet?
Csak azért kérdezem, mert nem tudom a 4 db elem ad e annyi erőt, hogy ez is működjön.

Az ajtóban a zárszerkezet egy úgynevezett “kilincs vezérelt” zár, ami azt jelenti, hogy a kilincs felhúzásával lehet (manuálisan) az ajtót bezárni kulcs helyett. Ha nem húzza fel a kilincset, akkor az ajtó kívülről nem nyitható a kilincs lenyomásával (mintha egy kívül gombos zár lenne), pont mintha csak becsapja az ajtót maga után. Viszont a kilincs felhúzásával, mint ahogy egy kulccsal tenné, bezárhatja.
Akár felhúzta a kilincset, akár nem, kívülről csak valamelyik nyitási móddal feloldva juthat vissza (ujjlenyomat, chipkártya, pinkód, telefon).

Fúrás védelemmel van-e ellátva az okos zár zárbetéte?

Nincs fúrás védelemmel ellátva a zárbetét.

Üdvözlöm, a forgalmazott okos zárjaik közötti különbségek érdekelnek, továbbá a következő helyzetek:

elem lemerülese/áramszünet/szoftverhiba ellen mi védi?

Az okos zárak között anyagbeli és kinézetbeli különbségek vannak.

 Az elem merülését az alkalmazás mutatja és többször is figyelmeztet mielőtt teljesen lemerülne . Szoftverhiba ellen nincs védelem. Meghibásodás, esetleg működés közben eltérést tapasztalt vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben.

Van-e tisztán manualis opció nyitásra az okos zárnál?

Igen, van, 2 db kulcs teszi ezt lehetővé.

Firmware Frissítés hogy lehetséges?

A Play áruház vagy Appstore-on keresztül frissül az alkalmazás, amit be tud állítani, hogy automatikus legyen vagy manuális. Vagy tudjuk az alkalmazáson belül is , ha belépünk az okos zárunkhoz, ott a beállításokra nyomunk és alulról a második lehetőség lesz a firmware frissítés.

 

Adnak-e 24×7 support-ot?

Segítséget nyújtani munkaidőben tudunk Önnek, nonstop ügyfélszolgálatunk nincs.

 

Egy vagy két veszhelyzeti kulcsot adnak?

2 darab van az okos zárhoz.

 

Belülről ki lehet-e nyitni vészhelyzeti kulcs nélkül, ha áramszünet van?

Belülről az ajtó nyitása egyszerű kilincs lenyomásával működik. Az áramszünet nem befolyásolja a működését, mivel elemes, vagy egyes típusúak akkumulátorosak.

 

Milyen kiépítés (pl.áram, vezeték, stb.) szükséges előzetesen a bejárati ajtóhoz? Kertkaput is lehet vezérelni így?

Nem alkalmas kertkapura, mivel ezeknek az okos záraknak fedett helyre van szüksége, illetve  a belső kilinccsel kinyitható bármikor a kapu, így ha be lehet nyúlni a kerítésen, akkor nyitható lesz azonnal.

Áram nem kell neki, mert elemekkel (egyes típusok akkumlátorral) működik és vezeték sem.

 

Tisztelt hölgyem/uram, érdeklődni szeretnék, hogy a Plútó, Vénusz és Mars okos zárak között a színt és kinézetet leszámítva milyen különbségek vannak? Mert a leírások alapján mindegyik termék ugyanazt tudja, de az árban jelentős különbség van.

Szoftveresen és funkcionálisan minden zárunk ugyanazt tudja, e tekintetben valóban nincs különbség. A felhasznált anyagok és a dizájn az amiben eltérések vannak. Picit több és vastagabb anyag, más felületi kezelés és forma. Bármelyik zárat választja, nem kap kevesebbet annál, mint amit mi elvártnak tartunk egy megfelelő minőségű és biztonságos zár esetében.

Minden zárra garanciát vállalunk és a cégünk logója rajta van.

 Ritkán ugyan, de van / lehet áramszünet. Ilyenkor lehet-e valahogy használni az okos zárat?

Alapvetően a telefonnal a zár BlueTooth kapcsolaton kommunikál, természetesen megfelelő közelségből (ez kb.5 m). Ezért erre az áramszünet semmilyen hatással nincs, a zárban elem / akkumulátor van.

Mi történik akkor, ha a router internet kapcsolata megszakad, és mondjuk kívül vagy távol vagyok és nem tudom újraindítani?

Ha interneten keresztül távolról vezérelné és áramszünet van, akkor ez természetesen nem lehetséges, mert a router nem működik. Ha a router újra működik a zár magától csatlakozni fog és újra vezérelhető lesz.

A Plútó okos zárba milyen elem és hány db való ?

4db AA méretű elem kell. Tölthető típus is jó.

Egy ideje foglalkoztat az okos zárak világa, de egy valamire nem találok választ. Minden zár esetében ugyanazt látom, hogy sokféle módon nyitható (alkalmazás, mobiltelefon, NFC, kódkártya…) de nem tudom miben különbözik például egy 67.000-es, egy 80.000-es és egy 92000-es okos zár egymástól? Miért lenne érdemes egy 92000 Ft-os zárat megvenni amikor a leírások alapján egy 67000-es zár ugyanazt tudja? Jó, nyilván nem ugyanazt tudja, de a kérdésem pont erre irányul, hogy a különböző árkategóriás okos zárak tulajdonképpen miben különböznek egymástól?

A zárak anyagukban (vastagabb ), megjelenésükben térnek el némiképpen. Ez okozza az árbeli eltérést, mint pl. a cipőknél, azok is többnyire ugyanarra jók, mégsem egységes az áruk. Funkcionálisan mindegyik ugyanazt tudja.

Olyan okos ajtó zárat keresek AIRBNB lakáshoz aminek a nyitó kódját távolról tudom megadni. Kellene egy mester kód, takarítónő nekünk stb, és egy vendégkód ami mindig változik és esetleg érvényességi ideje is van, a távolság miatt ezt interneten állítanánk be és küldenénk az ügyfélnek.

A zár mindent tud, amit felsorolt, sőt még többet is.

A vendégnek pin kódot állíthat be távolról, aminek megadhatja a kezdő és lejáró érvényességét, tehát amíg a foglalása tart, utána nem használható.  Külön kódot adhat a takarítónőnek is, ami beállítható rendszeres adott időre (pl minden nap 18.00-24.00 között) ha szükséges, de lehet állandó is.

A zár történetben pedig látható ki mikor nyitotta ki az ajtót, így követhetők az előzmények.

 WiFi gateway használata mindenképpen szükséges a távoli beállításhoz, vagy vezérléshez. Ekkor az internetről bárhonnan megadhatók a fentiek, vagy akár azonnal nyitható, ha arra van szükség.

Ugye hagyományos zár helyére is beépíthető az okos-zár?

 Ahhoz, hogy beépíthető legyen szükséges tudnia az ajtajának azt a funkciót, hogy kilincs felhúzásra záródjon. Ha ez megvan, akkor még tudni kell a kilincs középponja és a tok között hány cm van(kívülről).

Hol találok a zárak méretéről információt a weblapjukon?

 

HISEC-okos-zar-furatmeretekBe lehet-e állítani a jogosultságok között, hogy csak a kilincset vagy a zárat is legyen joga adott személynek kinyitnia?

Igen, az alkalmazásban tudja kiosztani az adott jogosultságokat.

Be lehet-e állítani, hogy adott személy csak megadott időszakban (valamely napok, valamilyen időzakában) legyen képes a zárat kinyitni?

Igen. A zár közvetlen közelében, az alkalmazásban tudja ezt megtenni, vagy ha erre nincs lehetősége akkor a wifi gateway (ez egy plusz eszköz) segítségével tudja ezt megtenni. Ez az eszköz teszi lehetővé interneten keresztül, hogy Ön távolról is hozzáférjen az okos zárhoz.

Több zár esetén a jogosultságokat lehet-e szinkronizálni, vagy az alkalmazás képes a zárak megkülönböztetésére és egy felhasználói felületről történő beállítására?

 Ugyanabban az alkalmazásban több okos eszközt tud kezelni, és ezeket természetesen meg tudja különböztetni az alkalmazás.  Szinkronizálásra nincs lehetőség.

 Lehet-e ezeket kulccsal is nyitni?

Igen, mindegyikhez van 2db speciális kulcs erre a célra

Ha elmegyek hazulról, külön be kell-e zárnom, vagy állandóan zárt állapotban vannak?

Állandóan „zárt” állapotban vannak, ami annyit tesz, hogy a kilincs lenyomásával nem nyitható, az effektív zárást a kilincs felhúzásával érheti el, aminek hatása egyenlő a hagyományos kulcs elforgatásával.

 Belülről egyszerűen kilinccsel kinyithatom?

Igen, minden esetben 

Lehet-e a belülről való olyan bezárást kiiktatni, ami megakadályozná a bemenetelt? (Arra gondolok, hogy egy idős személy figyelmetlenségből befordítja a zárás lehetőséget, rosszul lesz, és nem lehet behatolni a lakásba.)

Igen, egyszerűen azt az összekötő elemet nem dugja be a helyére a záron belül, egy egyszerű sasszeg rögzíti, azt kivéve érhető ez el.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft