HiSec® Okos-zár beszerelése HiSec® ajtóba

 1. FONTOS
  A Kilincses és az Arcfelismerő zár beszerelése némiképp eltérő, a leírás a kilincsel működtetett zár beszerelését mutatja be.
  A leírás végén külön videóban mutatjuk be az Arcfelismerő (kulcs működtetésű) zár beszerelését.
 2. Előszó
  Ha már van némi tapasztalata egyszerűbb dolgok szét és összeszerelésével kapcsolatban, akkor egyáltalán nem fog Önnek gondot okozni a hagyományos zár HiSec® Okos-zár történő cseréje.
  Semmilyen különleges szerszámra nem lesz szüksége. Mindössze egy csillagfejű csavarhúzóra és egy csőrös fogóra. Ha nincs ilyen fogója, akkor egy sima olló is megfelel a célra.
  Fontos lehet még, hogy szánjon kellő időt a feladatra, mert amíg nem végez, nem tud elmenni otthonról, hiszen az ajtaját nem tudja bezárni.
 3. Első lépések
  1. Ki kell szerelni a régi zárszerkezetet, ezt általában 5db csavar rögzíti. Kettő a burkolatot belülről, egy a zárbetétet az ajtó éle felől és ugyanitt kettő a zárszerkezetet. A kicsavarozást a felsorolás sorrendjében javasoljuk elvégezni.
  2. A kiszerelt alkatrészeket tegye el egy dobozba, hogy ha később bárkinek szüksége lenne rá, akkor meglegyen minden egy helyen.
  3. Most van egy alsó zárszerkezet és kilincs nélküli bejárati ajtaja. Szuper.
 4. Beszerelés – zárszerkezet
  1. Bontsa ki a HiSec® Okos-zár dobozát és vegye ki belőle a zárszerkezetet és a rögzítő csavarokat.
  2. Először a zárszerkezetet kell a helyére igazítania az ajtó éle felől. Itt van szerepe a csőrös fogónak, vagy ollónak. Ugyanis a zár rudakat kitoló szerkezet kis kör alakú fülekben végződő rudakkal kapcsolódik a zárszerkezet erre kialakított füleire.
   Miután a felső fület oldalról a zárszerkezet fülére akasztotta, az alsó rudazaton lévő fület az ajtő lapján lévő lyukon keresztül meg kell fogni a szerszámmal és picit fel kell emelni, hogy beakadjon. Ez egy pici mozdulat, a fogóval/ollóval a lyukon keresztül egyáltalán nem nehéz.
  3. Ezt követően a zárszerkezet rögzítő csavarokkal az ajtó éle felől rögzítse a szerkezetet az ajtóba.
 5. Beszerelés – kilincs és elektronika
  1. Nyitási irány beállítása:
   Mivel a HiSec® Okos-Zár univerzális a nyitásirány tekintetében, így bármelyik irányhoz beállítható. Alapesetben a zárak már egyik irányra be vannak állítva, ezt kibontás után ránézésre is meg lehet állapítani. Ha a zár nem az Ön ajtajának nyitásirányára van beállítva, akkor az alábbi 30 másodperces videóban látottak szerint fordítsa át.
  2. Ajtólap vastagság:
   A csomagban két eltérő hosszúságú kilincs rúd van, melyekkel 5-9 centiméter közötti ajtólapvastagsághoz megfelelően lehet összeállítani a szerkezetet. Válassza az Ön ajtajához megfelelőt.
  3. Illessze a burkolatokat egymással szemben az ajtólapra, a gumi alátéteket ne hagyja ki!
  4. Rögzítse a burkolatokat egymáshoz a belső oldalról behelyezhető csavarokkal, a csavarokkal a túloldalt lévő burkolat menetes részébe betalálni igényel néhány próbálkozást és ügyességet, de sikerülni fog.
  5. Ezzel a beszereléssel végzett is, próbálja ki belülről! Anélkül, hogy az ajtót bezárná, csak a levegőben a szerkezet működését!
 6. Üzembe helyezés
  1. Tegye be az elemeket a belső takaró burkolat eltávolítása után az elemtartókba.
  2. Telepítse a mobil alkalmazást a telefonjára (internet szükséges!)
  3. Az alkalmazás segítségével állítsa be a HiSec® Okos-Zár nyitási módokat és jogosultságokat.

Ugye, hogy nem is volt nehéz? Gratulálunk!

Ha bármiben elakadna a szerelés során, kérem először nézze meg a részletes lépéseket bemutató videóinkat vagy Leírásainkat!

Ha a videók alapján sem sikerült a szerelés akkor keresse ügyfélszolgálatunkat a Facebook-on, vagy telefonon!

Teljes zárcsere bemutató videó

Arcfelismerő zár beszerelése

Teljes zárcsere bemutató videó