Blog, Digitális zár, Okos ajtózár, Okos kilincs

Az elektromos zár, elektronikus ajtózár, intelligens zár és okos zár

HiSec® ARIEL - Arcfelismerős zár - Motoros nyitás

Mi a különbség és mi a hasonlóság?

A modern biztonsági rendszerek piacán számos különböző típusú ajtózár közül választhatunk. Gyakran találkozhatunk az olyan kifejezésekkel, mint elektromos zár, elektronikus ajtózár, intelligens vagy okos zár. Ezek a kifejezések sokszor összezavarhatják a vásárlót, hiszen mindegyik valamilyen formában a technológia és biztonság kombinációját jelenti. De mi is a különbség ezek között, és miért lehet hasznos tisztázni ezeket, mielőtt döntünk?

Elektromos zár: a klasszikus technológia

Az elektromos zárak az egyik legismertebb modern zármegoldások. Ezeknél a záraknál a zárnyitást vagy zárást elektromos impulzus váltja ki, például egy kaputelefon vagy távirányító segítségével. Ezek a rendszerek gyakran alkalmazottak társasházaknál vagy irodai épületekben, ahol egy gombnyomással lehet kinyitni az ajtót. A működésük egyszerű: az elektromos impulzus aktiválja a zárat, ami aztán mechanikusan nyílik vagy záródik.

Előnye, hogy kényelmes és gyors hozzáférést biztosít, azonban nincs internetkapcsolat, távoli hozzáférés vagy egyéb intelligens funkció. Az ilyen zárak jellemzően a kapuknál használatosak, és nem tartalmaznak extra funkciókat, mint például a biometrikus azonosítás vagy PIN-kódos belépés.

Elektronikus ajtózár: digitális megoldás

Az elektronikus ajtózárak egy lépéssel tovább mennek az elektromos záraknál, hiszen itt már gyakran használnak PIN-kódokat vagy kártyás belépést. Ezek a zárak egyfajta digitális eszközként működnek, ahol a felhasználó azonosítása digitálisan történik. Elektronikus ajtózárak gyakran megtalálhatók szállodákban, ahol a vendégek egy kártyával nyithatják az ajtókat. Fontos kiemelni, hogy ezek a rendszerek is különböznek az okos záraktól, mivel általában nincs internetkapcsolatuk, és nem rendelkeznek olyan fejlett funkciókkal, mint a távoli hozzáférés.

Intelligens zár: az okos zárak előfutára

Az intelligens zárak olyan elektronikus zárak, amelyek bizonyos intelligens funkciókat kínálnak, például biometrikus azonosítást, kódokkal való belépést, vagy okostelefonos hozzáférést. Az intelligens zárak fő jellemzője, hogy a hagyományos kulcsokat digitális alternatívákkal helyettesítik, de gyakran nem rendelkeznek a legmodernebb okos funkciókkal, mint például a távoli zárvezérlés vagy internetes kapcsolat.

Okos zár: a modern otthonok jövője

Az okos zár az egyik legfejlettebb zártípus, amely számos modern funkcióval bír. Ezek a zárak lehetőséget biztosítanak arra, hogy távolról, okostelefon segítségével vezéreljük az ajtónkat. Az okos zárak közül az egyik legnépszerűbb modell az arcfelismerős okos zár, amely extra biztonságot nyújt, mivel nem igényel internetkapcsolatot, így az adataink védettek maradnak. Ezek a zárak távolról is vezérelhetők, de ehhez szükséges egyes típusoknál egy gateway*, ami összekapcsolja az okos zárat az internetes hálózattal, mivel önmagában nem csatlakozik az internetre.

Miért választunk okos zárat?

Az okos zárak különlegessége, hogy többféle módon is nyithatók, mint például arcfelismeréssel, ujjlenyomattal, PIN-kóddal, NFC-kártyával vagy okostelefonnal. Az egyik legnagyobb előnye az, hogy nem kell magunkkal vinnünk a kulcsokat, így megszűnik az elveszett kulcs problémája. Ezek a zárak különösen népszerűek az Airbnb lakások tulajdonosai körében, mivel egyszerűbbé teszik a vendégek beléptetését távolról.

A Hisec ajtók esetében különösen fontos kiemelni, hogy a legtöbb okos zár kompatibilis ezekkel az ajtókkal, így nem szükséges átalakítás a telepítéshez. Az okos zárak szerelhetők műanyag és fa ajtókba is, így széles körben alkalmazhatók. Az okos zárakkal nemcsak a biztonságot, hanem a kényelmet is növelhetjük otthonunkban.

Mi milyen zárakat kínálunk?

Cégünk kifejezetten okos zárak forgalmazásával foglalkozik, így ügyfeleink számára a legmodernebb technológiát kínáljuk. Termékeink között megtalálhatók:

– Arcfelismerős és véna szkennelős okos zárak: Az extra biztonság érdekében internetkapcsolat nélkül is működnek, ha szeretné.
– PIN-kódos és NFC-kártyás zárak: Kényelmes belépési lehetőségek digitális kódokkal vagy kártyákkal.
– Ujjlenyomatos zárak: Gyors és biztonságos hozzáférés biometrikus azonosítással.
– Bluetooth-vezérelt okos zárak: Könnyen kezelhető okostelefonról a távoli hozzáféréshez.

Az elektromos zár, elektronikus ajtózár, intelligens zár és okos zár kifejezések gyakran összemosódnak, de mindegyik egyedülálló előnyöket kínál. Ha valóban modern, kényelmes és biztonságos megoldást keres, akkor az okos zárak jelentik a legjobb választást, különösen a Hisec ajtókkal kombinálva. Ezek a zárak növelik az otthonunk biztonságát, miközben kényelmes hozzáférést biztosítanak, ráadásul egyszerűen szerelhetők és széles körben kompatibilisek.

GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

1. Mi a különbség az elektromos és okos zárak között?
Az előbbi alapvetően csak egy elektromos impulzussal működik, míg az okos zárak számos fejlett funkcióval rendelkeznek, például távoli hozzáféréssel és biometrikus azonosítással.

2. Működik az okos zár internet nélkül?
Igen, például az arcfelismerős okos zárak internetkapcsolat nélkül is működnek, így még biztonságosabbak.

3. Milyen típusú ajtókra szerelhetők okos zárak?
Az okos zárak szerelhetők Hisec, műanyag és fa ajtókra is, így széles körben használhatók.

TITAN - HiSec® Arcfelismerő zár - Motoros nyitás zárás, beépített kamera és monitor-1
Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft
HiSec®-EUROPA-Arcfelismeros-Okos-zar-Nyitasi-modok-Arccal-ujjlenyomattal-PIN-koddal-Bluetoothal-es-NFC-vel-
Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók ki

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft