Blog, Digitális zár

Az okos zár Magyarországon is tarol

hiseczar.hu okos zár termékkép

Az okos zár népszerű kis hazánkban is

Ennek elég sok oka van és nem véletlen, hogy végül mindenki arra a következtetésre jut, hogy érdemes az elektromos zárak közül okos zárakban gondolkodni. De, mégis mik ezek a szempontok? Az egyik az, hogy valódi kényelmet ad. Ugyanis a fizikai kulcson kívül számtalan más módon is ki tudjuk nyitni az ajtót: telefonnal, ujjlenyomattal, PIN kóddal, bluetooth kapcsolattal vagy NFC kártyával. Adhatunk bárhonnan jogosultságot, ha be akarunk valakit engedni otthonunkba. Láthatjuk, hogy éppen ki van otthon. Ehhez az okos záron kívül egy wifi-hídra van szükségünk, ami egy ingyenesen letölthető applikációnak továbbítja az adatokat. Ezáltal neten keresztül is rácsatlakozhatunk okos ajtózárra. Megadhatunk idő intervallumot egyes személyeknél, így például a bébiszitter vagy takarító csak kedden 9-15 óra között tudja kinyitni az ajtót. Emellett a kiosztott jogosultságot bármikor módosíthatjuk azonnal. Ezáltal mindig update a dolog és nem kell kínos szituációkat megélve visszakérni a lakáskulcsot vagy a szomszédoktól szívességet kérni. Lakatost sem kell kihívnunk, mert nagyon könnyen 5-10 perc alatt felszerelhető az okos zár.

További érvek az okos zár mellett

A másik ok, amiért érdemes ebben a megoldásban gondolkodnunk az az, hogy nagyon biztonságos ez a fajta megoldás a kényelem mellett. Még, ha valaki fel is törné a rendszert az interneten, nem fogja tudni beazonosítani a konkrét helyet, ahol ki kellene nyitni az ajtót. Sokan irodájukban is ebben a megoldásban gondolkodnak, nem véletlenül. Emellett airbnb zárként is sokan választják ezt a megoldást, illetve apartmanokban, hotelekben is ez az egyik legjobb megoldás. Időt is megspórolhatunk általa, mert az ajtó nagyon gyorsan kinyílik miután például oda érintettük a kártyát. Nem kell a kulcsokkal babrálni és több zárat kinyitni. Ez is fontos szempont lehet számunkra. Általában aki emellett a megoldás mellett tette le a voksot, később már nem szívesen térne vissza a régi, hagyományos megoldásokhoz és inkább egy dolgot bán meg: miért nem tért át hamarabb erre a megoldásra.

Milyen módon lehet kinyitni ugyanazt az okos zárat?

Erre többféle lehetőség van. A lényeg, hogy ugyan más-más kifejezés alapján keresnek rá az emberek ugyanarra az okos zárra, de egy ugyanarról az elektromos zárról van szó, mely megtestesíti a különféle funkciókat. Például számkódos zárként használhatjuk többek között a zárat. Ez nagyon praktikus, mert így nem kell Önnek kulcsot magával vinnie és attól sem kell tartania, hogy mi lesz akkor, ha elveszíti, vagy ellopják Öntől. Bőven van hely több embernek is megadni PIN kódot, így az egész család, illetve ismerősök is kaphatnak egyedi számsort. Ez alapján, ha rendelkezik gateway-jel, akkor bármikor láthatja, hogy ki tartózkodik éppen otthon. Hazaért-e a gyermeke és így tovább. Emellett lehetőség van ujjlenyomatos ajtózárként használni a zárat. Ezáltal köszönhetően azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót. Az a jó dologban, hogy nagyon egyszerűen módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és más módon is kinyithatjuk a zárat.  Emellett körülbelül öt méteres körzetben bluetooth-szal is kinyithatja az ajtót, amire csak egy telefonra van szüksége, amivel össze lehet hangolni a zárat. Ez is egy praktikus megoldás.

További nyitási mód

Van azonban lehetőség NFC kártyával kinyitni az ajtót. Ebben az esetben elég a zárhoz érinteni a kártyát és már nyílik is az ajtó. Ez esetben nem kell hosszú időnek eltelnie, amíg előkeresi a megfelelő kulcsokat, és attól sem kell félnie, hogy kilesik a PIN kódot, amit éppen használ. Gyorsan, hatékonyan, kényelmesen lehet ezáltal is kinyitni az ajtót. Természetesen használhat fizikai kulcsokat is az ajtónyitásra az okos ajtózárat használva. Elképzelhető ugyanis, hogy a nagyi ragaszkodik ehhez a bevált módszerhez és nem szeretne a modern eszköz előnyeivel élni. Ez sem jelenthet problémát, így az okos zárnak hála, semmiről sem kell lemondania, hanem ellenkezőleg újabb lehetőségek tárháza nyílik meg az Ön számára.
Összefoglalva tehát szinte minden érv az okos zár mellett szól, mely nagyon biztonságot, kényelmet ad és reális áron érhető el. Nem véletlen, hogy ez a termék egyre népszerűbb és idővel elképzelhető, hogy mindenki ilyen zárat fog használni otthonában. Keressen minket és rendelje meg az okos zár egyikét akár HiSec acél bejárati ajtóval!

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft