Blog, Okos ajtózár

HiSec okos zár telepítése lépésről lépésre

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval - termékkép

Az otthonunk biztonsága a legfontosabb, és az okos zár a fokozott biztonság egyik módja. A telepítése valóban egyszerűbb, mint azt a legtöbb ember gondolná. Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan kell telepíteni egy okos zárat lépésről lépésre.

Az okos zár funkcióinak megértése

Számos funkcióval rendelkeznek, amelyek megkönnyítik az életünket. A legtöbb intelligens zár távolról vezérelhető, így nem kell kulcsot cipelni magunkkal. Vannak olyan modellek is, amelyeket az ujjlenyomatainkkal vagy a hangunkkal lehet feloldani.

A HiSec okos zár telepítésére való felkészülés

Telepítése előtt fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen típusú ajtónk van, mivel nem minden okos zár alkalmas minden ajtóra. Ezenkívül érdemes előre megvásárolni az okos zárat és azt kipróbálni még mielőtt telepítené. A Hisec okos zárak ios és android telefonnal is kompatibilisek.

A telepítéséhez szükségünk lesz az alábbi eszközökre és anyagokra:

  • Csavarhúzó
  • Fúró
  • Kalapács
  • Mérőszalag
  • Elemek

Fontos, hogy a csavarok és a rögzítők megfelelő méretűek legyenek a saját ajtajához. Ezt ellenőrizze le a csomagba, amit a zár mellé kapott.

Lépés 1: Az előző zárbetét eltávolítása

Mielőtt elkezdenénk az okos zár telepítését, el kell távolítanunk az ajtón lévő korábbi zárbetétet. Ehhez először a csavarokat kell eltávolítani, majd ki kell húzni a zárbetétet az ajtóból. Ezután ellenőrizni kell, hogy az ajtó és a zárbetét megfelelően működnek-e. Nem minden esetben kell eltávolítani a zárszerkezetet, a beltéri, 7 cm-es Hisec fém ajtóknál például maradhat a gyári zárszerkezet, itt csak a zárbetét kell kivenni.

Lépés 2: Telepítés

Az okos zár telepítése az előző kilincs helyére történik. Először át kell dugni az okos zár számkódos oldalán található vezetékeket a kilincslyuk helyén, majd a másik oldalon rögzíteni kell a fém keretet, amire a másik oldalt rögzítjük. Ezután  össze kell dugni a másik “kilinccsel” a vezetékeket.  Majd jöhet a csavarozás.  Itt amire figyelni kell, és pontosan kell csinálni az a belső pánik zár bekötése. A belső okos zár oldalán található rudazatot az alsó kis résbe kell pontosan beletenni. Ez fogja működtetni a pánik zárunkat. Erre ha nincs szüksége, akkor a szegecs eltávolításával a rúd eltávolítható.

Lépés 3: Csatlakoztatása a hálózathoz

Az okos-zár csatlakoztatása a hálózathoz fontos ahhoz, hogy távolról is vezérelhessük. Ehhez először telepítjük az ingyenes  applikációt a telefonunkra, majd követjük a lépéseket a csatlakoztatáshoz. Maga az okos zárak alapból nem tud wifihez csatlakozni, így csak a közeli vezérlés lehetséges. Azonban, ha Önnek szüksége van arra, hogy távolról is vezérelhesse, akkor szükséges még egy úgynevezett wifi-híd megvételére, ami azért szükséges, mert ez kommunikál az okos zárral és a távol lévő okos telefonunkkal.

Lépés 4: Az applikáció beállítása

Miután csatlakoztattuk a smart lockot a hálózathoz, be kell állítanunk az applikációt. A beállítások között szerepelnek azok a funkciók, amelyekkel vezérelni tudjuk a smart lockot, például a távoli nyitás vagy az ajtózási időzítő. Az applikációban a smart lock állapotát is megtekinthetjük.

Lépés 5: Az okos zár tesztelése és hibaelhárítása

Miután beállítottuk az applikációt, tesztelni kell a smart lockot. A tesztelés során ellenőrizni kell a távoli nyitás és zárás funkciót, valamint az ajtózási időzítőt. Ha bármilyen hiba merül fel, akkor hibaelhárítást kell végezni. A legtöbb okos zár esetében a hibaelhárítási útmutatót az applikációban találjuk.

További funkciók és testreszabási lehetőségek

Az okos zár további funkciókat is hozzáadhatunk, mint például időintervallumot tudunk az adott kódhoz beállítani. Ezenkívül testre szabhatjuk, hogy azok az igényeinknek és preferenciáinknak megfeleljenek. Ezek a funkciók magyar nyelven is elérhetőek az alkalmazásban.

Következtetés és végső gondolatok

Maga a telepítése egyszerű és gyors folyamat, amely fokozza az otthonunk biztonságát. A telepítés során fontos, hogy előzetesen felkészüljünk és a megfelelő eszközökkel és anyagokkal rendelkezzünk. Ha követjük az útmutatót, akkor hamarosan élvezhetjük a smart lockok nyújtotta előnyöket.

Ha szeretne további információkat kapni a hisec okos-zárról, kérjük, látogasson el weboldalunkra.