Blog, Digitális zár, Okos ajtózár

A számzáras kilincsek előnyei és használata otthon

Egy rendkívül izgalmas és egyre népszerűbb témát járunk körül: az okos zárak világát. Különös figyelmet szentelünk a számzáras kilincseknek, melyek nem csak kényelmes megoldást nyújtanak, de a biztonságot is új szintre emelik. Lássuk, hogyan képesek ezek az eszközök megváltoztatni mindennapjainkat, és mit kell tudni a választásukról!

Mi az az okos zár és mi a számzáras kilincs?

Az okos zár egy olyan elektronikus eszköz, amely lehetővé teszi az ajtók záródását és nyitását anélkül, hogy hagyományos kulcsra lenne szükség. Ezek a zárak számos formában érhetőek el, de a számzáras kilincsek különösen népszerűek azok körében, akik szeretik a gyors és egyszerű hozzáférést. A számzáras kilincsek egy beállított kódot használnak a zár nyitásához, ami tökéletes megoldás lehet otthonok, irodák és más helyiségek számára.

Van különbség az okos zárak és a számzáras kilincsek között?

Természetesen van. Az okos zár egy szélesebb kategória, amely magában foglalja azokat a zárrendszereket, amelyeket elektronikusan, távolról is lehet irányítani, például mobilalkalmazáson keresztül vagy más intelligens otthoni rendszerekkel összekapcsolva. Ezzel szemben a számzáras kilincs kifejezetten egy manuális beviteli eszköz, amely egy előre meghatározott számkombináció segítségével nyitható és zárható. Ez a típusú kilincs lehet része egy okos zárrendszernek, de önmagában nem rendelkezik a távoli hozzáférés és irányítás képességével, amit az okos zárak nyújtanak.

A számzáras kilincsek előnyei

A számzáras kilincsekkel véget érhet a kulcsokkal való bajlódás. Egy egyszerűen megjegyezhető kód segítségével bárki gyorsan beléphet az adott helyiségbe. Ez különösen hasznos lehet irodákban, ahol sokan osztoznak egy ajtón, vagy otthonokban, ahol a családtagok gyakran elfelejtik a kulcsaikat. Ez egy jóval egyszerűbb eszköz az okos zárakhoz képest.

Bár sokan aggódnak a kód alapú rendszerek biztonsága miatt, a modern számzáras kilincsek többféle biztonsági réteggel rendelkeznek. A kódokat rendszeresen meg lehet változtatni, ami megnehezíti az illetéktelen hozzáférést.

Emellett sok okos zár rendelkezik riasztórendszerrel is, ami aktiválódik, ha valaki próbálja manipulálni a zárat.

Hogyan válasszunk számzáras kilincset?

A választás során több szempontot is érdemes figyelembe venni:
Kompatibilitás: Győződjünk meg róla, hogy a választott zár kompatibilis a meglévő ajtónkkal.
– Biztonsági funkciók: Válasszunk olyan modellt, amely magas szintű biztonsági funkciókkal rendelkezik.
– Kezelhetőség: Fontos, hogy a zár könnyen kezelhető legyen mindenki számára, aki használni fogja.

## Gyakran ismételt kérdések

1. Biztonságosak a számzáras kilincsek?
Igen, a modern számzáras kilincsek is több biztonsági réteggel rendelkeznek, így megbízhatóak, mint az okos zárak.

2. Könnyű a kód megváltoztatása egy számzáras kilincsen?
A legtöbb modern számzáras kilincs úgy lett tervezve, hogy a felhasználók egyszerűen és gyorsan tudják megváltoztatni a kódot.

Az okos zárak, különösen a számzáras kilincsek, kiváló megoldást nyújtanak mindazok számára, akik modern, biztonságos és könnyen kezelhető zárszerkezetet szeretnének. Ha Ön is szeretne egy lépéssel a kor előtt járni, fontolja meg az okos zárrendszer beszerzését, és élvezze annak minden előnyét!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft