Blog, Digitális zár, Okos ajtózár

HiSec® okos zár beszerelése egyszerűen

Okos zár beszerelése bejárati ajtóba 

Amennyiben már rendelkezik tapasztalattal kisebb szerelési munkák terén, úgy a HiSec® hagyományos zárról okos zárra való átállás nem jelent majd Önnek kihívást. Speciális szerszámokra nincs szükség, egy csillagfejű csavarhúzó és egy kombinált fogó, vagy akár egy egyszerű olló is elegendő lesz. Ne feledje, a munka idejére elegendő időt kell szánnia, mivel az ajtó nem zárható be a telepítés befejezéséig.

A Hisec acél ajtókba való okos zár beszerelése

Rendkívül egyszerű és előnyös folyamat, ami nem igényel semmilyen átalakítást az ajtón. Ennek köszönhetően a Hisec okos zárak ideális választást jelentenek azok számára, akik szeretnék otthonukat vagy irodájukat modern, intelligens zárrendszerrel felszerelni anélkül, hogy bonyolult szerelési munkálatokba kellene bocsátkozniuk. A Hisec videói lépésről lépésre mutatják be a beszerelési folyamatot, így még azok is könnyedén elvégezhetik a telepítést, akiknek korábban nem volt tapasztalatuk hasonló munkálatokban. Az egyszerűség és a kényelem mellett a Hisec okos zárak magas szintű biztonságot is garantálnak, így a beszerelésük nem csak egyszerű, de rendkívül előnyös választás is.

Az első beszerelési lépés

Kezdje a régi zárszerkezet eltávolításával, amit általában öt csavar tart a helyén – kettő a belső burkolaton, egy a zárbetétnél és kettő a zárszerkezetnél. Javasoljuk, hogy a kiszerelést a felsorolt sorrendben végezze. A kiszerelt alkatrészeket gyűjtse össze egy dobozban, így ha szükség lenne rájuk később, minden kéznél lesz.

Itt azért fontos megemlíteni, hogy nem minden típusú ajtónál kell kicserélni. Ez főleg műanyag ajtóknál igaz. Abban az esetben, ha Önnek nem Hisec lépcsőházi biztonsági ajtaja van, akkor egyeztessen kollégáinkkal a telepítésről.

A zárszerkezet beszerelése

Nyissa ki a HiSec® Okos-Zár dobozát, vegye ki belőle a zárszerkezetet és a hozzá tartozó csavarokat. Az ajtó széléhez igazítva helyezze be először a zárszerkezetet. Itt jön képbe a kombinált fogó vagy az olló: a zárszerkezet rúdjain lévő kis kör alakú füleket a megfelelő helyre kell illeszteni. Az alsó fület a fogóval vagy ollóval a megfelelő helyre emelve biztosíthatja a tökéletes illeszkedést. Ezt követően az ajtó szélén rögzítse a zárszerkezetet a csavarokkal.

Kilincs és elektronika szerelése

A HiSec® okos zár minden típusú ajtónyitási irányhoz alkalmazkodik. Ha a zár nem az Ön ajtajához való nyitási irányba van előre beállítva, egy gyors átállításra lehet szükség, amit egy 30 másodperces videó segítségével könnyedén elvégezhet. Az ajtólap vastagságától függően válassza ki a megfelelő kilincsrudat a csomagból. A burkolatokat helyezze az ajtólap mindkét oldalára, figyelmesen illesztve a gumi alátéteket is. A belső oldalon lévő csavarokkal rögzítse a burkolatokat, amely némi ügyességet igényelhet, de a siker garantált.

Üzembe helyezés

Az elemek vagy akkmulátor behelyezése után töltse le és telepítse a mobilalkalmazást, amelyen keresztül beállíthatja a zár nyitási módjait és kezelheti a hozzáférési jogosultságokat. A csomagban található részletes útmutató segít a beállítások elvégzésében.

A telepítés befejeztével gratulálunk az ügyességéhez! Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a szerelés során, kérjük, tekintse meg a részletes videóinkat, vagy lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal  telefonon vagy e-mailben.

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft