Blog, Okos ajtózár

Mi az automata ajtózár és mi az okos zár?

HiSec® - Vénusz v2.0 Okos-zár - Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)-9

Az automata ajtózár egy megoldás otthonokban és munkahelyeken egyaránt, köszönhetően annak, hogy növeli a biztonságot és a kényelmet. Lássuk, mi minden teszi előnyössé ezt a modern technológiát.

Mi az az automata ajtózár?

Az automata ajtózár egy elektromos berendezés, amely lehetővé teszi az ajtók automatikus záródását és nyitását. Ez a technológia jelentős mértékben egyszerűsíti az életünket, hiszen nem kell fizikailag érintkeznünk az ajtóval a zárásához vagy nyitásához.

Hogyan működik?

Ezek a zárak különböző módszerekkel irányíthatók: távirányítón, mobilalkalmazáson keresztül, vagy biometrikus azonosításon át, mint az ujjlenyomat vagy arcfelismerés. Néhány modell időzítővel is rendelkezik, így automatikusan záródhatnak vagy nyílhatnak előre meghatározott időpontokban.

Miért jó az automata ajtózár?

1. Biztonság: Az automata ajtózár megakadályozza az ajtó véletlenül nyitva maradását, így növeli otthonunk biztonságát
2.Kényelem: Kulcsok nélkül, távolról is kezelhetjük az ajtózárakat, ami megkönnyíti a mindennapokat.

3.Energiahatékonyság: Az ajtók automatikus záródása csökkentheti a hőveszteséget, ezáltal spórolva az energián.

Hol használható?

Lakóházaktól kezdve az irodákon át a szállodákig számos helyen hasznos lehet az automata ajtózár, különösen ott, ahol fontos a magas biztonsági szint vagy a gyakori be- és kilépés kezelése.

Az automata ajtózárak a modern technológia egyik nagyszerű alkalmazása, amely megkönnyíti életünket és biztonságosabbá teszi környezetünket. Ha szeretnénk otthonunkat vagy munkahelyünket korszerűsíteni, érdemes fontolóra venni egy ilyen zár beszerelését.

Az automata ajtózár és az okos zár kifejezések gyakran felcserélhetőnek tűnhetnek, azonban jelentős különbségek vannak közöttük, amelyek különféle igényeket szolgálnak ki. Nézzük meg részletesebben, hogy mik is ezek a különbségek.

Automata ajtózár

Az automata ajtózárak alapvetően olyan zárszerkezetek, amelyek automatizálják az ajtó nyitását és zárását anélkül, hogy manuálisan kellene beavatkoznunk. Ezek a zárak gyakran szenzorokkal vannak felszerelve, amelyek érzékelik, ha valaki megközelíti az ajtót, és ennek megfelelően automatikusan nyitják vagy zárják azt. Ezek a zárak elsősorban kényelmet szolgálnak, például bevásárlóközpontokban, irodaházakban vagy más nyilvános helyeken, ahol a gyakori be- és kilépés kezelése fontos.

Okos zár

Az okos zárak, másrészt, sokkal összetettebb eszközök, amelyek nem csak automatizálják az ajtó nyitását és zárását, de távolról is irányíthatók okostelefon, tablet vagy számítógép segítségével. Az okos zárak (gateway-en ) wifi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoznak az otthoni hálózathoz, lehetővé téve a tulajdonosok számára, hogy bárhol is legyenek, irányíthassák az ajtózár állapotát. Emellett az okos zárak további funkciókkal, mint például hozzáférési jogosultságok beállítása, belépési naplózás, értesítések és integráció más okos otthoni eszközökkel, bővítik az otthoni biztonsági rendszert.

A különbség lényege

Míg az automata ajtózárak elsősorban a kényelmet és az egyszerűsített hozzáférést célozzák, addig az okos zárak egy lépéssel tovább mennek, teljes körű ellenőrzést és testreszabást kínálva a felhasználó számára az otthoni biztonság terén. Az okos zárak tehát nem csak automatizálják az ajtónyitást, hanem intelligens funkciókat is bevezetnek, amelyek lehetővé teszik az otthoni élet egy új szintű irányítását és biztonságát.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft