airbnb lakások, Blog, Okos ajtózár

Az okos zárak felváltják a kulcsokat

hiseczar.hu okos zár termékkép

Az okos zárak dinamikusan fejlődnek, terjednek

Az okos zárak a modern otthonautomatizálás egyik legdinamikusabban fejlődő területei. Ezek a zárak nem csak a hagyományos kulcsos nyitást váltják ki, hanem számos innovatív funkciót is kínálnak. Az ujjlenyomatos nyitás és az arcfelismerés két kiemelkedő példa ezek közül, amelyek jelentősen megkönnyítik a felhasználók életét.

Ujjlenyomatos nyitás, ami gyors és biztonságos hozzáférést ad

Az ujjlenyomatos nyitás működése egyszerű, de rendkívül hatékony. A zárba integrált biometrikus szenzor az ujjlenyomat egyedi mintázatát olvassa le és tárolja. Amikor a felhasználó az ujját a szenzorra helyezi, a rendszer összehasonlítja az aktuális mintát a tárolt adatokkal. Ha azok megegyeznek, a zár feloldódik. Ez a folyamat rendkívül gyors, így az azonnali hozzáférés garantált. De fontos megjegyezni, hogy a biometrikus adatok védelme érdekében a legtöbb okos zár magas szintű titkosítással védi ezeket az információkat.

Arcfelismerés: egy újabb egyedi, könnyű nyitási módja az okos zárak-nak

Az arcfelismerés egy másik innovatív módszer, amely egyre több digitális zárban jelenik meg. Ez a technológia kamerát használ az arcok azonosítására. A zárba épített vagy külső kamerán keresztül a rendszer felismeri a felhasználó arcát, és összeveti a korábban tárolt adatbázissal. Amennyiben azonosítja a felhasználót, a zár feloldódik. Azonban, fontos megemlíteni, hogy ez a technológia nagyban függ a kamera minőségétől és a környezeti feltételektől, mint például a megvilágítástól.

 

A digitális zárak és a  biztonsági szempontok és kihívások 

A biometrikus azonosító rendszerek, mint az ujjlenyomat és az arcfelismerés, jelentősen növelik a biztonságot, mivel ezek az adatok egyediek és hamisításuk nehézkes. Azonban fontos tudatában lenni annak, hogy semmilyen rendszer nem 100%-ig biztonságos. A biometrikus adatok ellopása vagy hamisítása rendkívül ritka, de nem lehetetlen. Ezért fontos, hogy az okos zárakat rendszeresen frissítsék, és a gyártók folyamatosan dolgozzanak a biztonsági frissítéseken.

Az okos zárak, különösen az ujjlenyomat-alapú és arcfelismerős modellek, jelentős előrelépést jelentenek a hagyományos zárakhoz képest. Ezek a zárak kényelmet és fokozott biztonságot nyújtanak a felhasználók számára. De, mint minden technológiában, itt is vannak kihívások és korlátok, amelyeket figyelembe kell venni. A folyamatos fejlesztések és a biztonsági intézkedések mellett a számzáras kilincsek megbízható és innovatív megoldást kínálnak mindennapi életünk számára.

Az okos zárak milyen ajtóra szerelhetőek fel?

Elsősorban HiSec acél biztonsági ajtókhoz ajánljuk őket, azonban ha Önnek legalább 5, maximum 7 cm vastag az ajtólap vastagsága, és alkalmaz az ajtó a kilincs felhúzására, akkor nagy valószínűséggel jó lesz a zár. Vásárlás előtt azonban mindenképp ajánljuk Önnek, hogy a pontos méretekről kérjen telefonon segítséget.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft