Blog, Digitális zár, NFC nyitás, Okos ajtózár

Ujjelnyomatos okos-zár: vele csak játék belépni az ajtón

Egyszerű belépés = HiSec  ujjlenyomatos okos-zár 

De emellett maximális védelmet ad. Elővesszük a kulcsot, és behelyezzük a zárba. Ez a megszokott kép, ami elénk tárul az ajtónyitással kapcsolatban. És a kulcs az okos zár kelléktárában is szerepel. Ám ez az eszköz sokkal intelligensebb, és ez által érdekesebb más zárrendszereknél. Egyszerűen azért, mert rengeteg féleképpen használható. Mindenki kiválaszthatja azt a módszert, ami számára a legkényelmesebb. 

Belépés telefonnal bluetooth-on keresztül  az ujjlenyomatos okos-zár rendszerébe

A telefonunk ma már mindig velünk van. Így, adja magát a lehetőség, hogy az okos-zárral is összehangoljuk. Ha van bluetooth kapcsolatunk, ez könnyedén kivitelezhető. A rendszer ezután simán felismeri, ez is elég lehet ahhoz, hogy beengedjen minket.  Viszont ennél sokkal izgalmasabban hangzik, ha úgy nyitunk ajtót, hogy nem is vagyunk a közelében. Az is lehet, hogy pár száz kilométerrel arrébb tartózkodunk. Ez is sima ügy, ha van a telefonunkon digitális zár funkció. Csupán ezt kell kezelnünk, ha valamiért sürgősen be kell engednünk valakit a lakásunkba, mondjuk a vízszerelőt. 

Bejutás puszta kézzel 

Az ujjlenyomatunk az egyik legfontosabb jellemzője. És ez ma már nem csak a bűnügyi nyilvántartásban szerepelhet. Gyakran a telefonunk is így azonosít bennünket. Tehát akkor miért ne használhatnánk az intelligens zár esetében is? Ez a zseniális rendszer ugyancsak felismeri, és tudja kezelni. 

Kártyás belépés ujjlenyomatos okos-zár-hoz

Az NFC kártya sokak kezében fordul meg nap mint nap. Fogalma sincs, miről van szó? Ha azt mondjuk, hogy chipkártya, az már nyilván ismerős lesz. Lehet, hogy Ön is ezt használja, amikor ki-be közlekedik a munkahelyén. Tehát kiválóan tudja kezelni. És a jó hír az, hogy az intelligens zárat is működésre bírhatja vele. 

PIN kódok

Már a PIN kód is a mindennapjaink része. Elég, ha csak a bankkártyánkra gondolunk. Vagy az intelligens zárrendszerre. Ez ugyanis száznál is többet képes megjegyezni ebből. Tehát nyugodtan betáplálhatja az ujjlenyomatos okos-zárba azt a kombinációt, ami ismerős és kedves Önnek. De ennél is tovább mehet. A rendszer eszköztára igen széles ezen a területen. Például az ideiglenes kód fogalmát is ismeri. Ez azt jelenti, hogy az adott kombináció csupán meghatározott ideig érvényes. Mondjuk, két hétig. Ezt a lehetőséget akkor lehet jól kihasználni, ha például egy vendég száll meg Önnél. Ám az ujjlenyomatos okos zár annyira értelmes, hogy ismeri a hét napjait meg az órát is. Úgyhogy a kódokkal ennek alapján is dolgozhat. Mondjuk, beállíthatja ezek valamelyikét úgy, hogy az csak keddenként 15 órától 18 óráig legyen érvényes. Például a takarítónőjét engedheti be ilyen módon a lakásába. 

Nagy testvérként figyelhet

Ajtót nyitni a messzi távolból igen kényelmes megoldás. De azt is fontos szempontnak tarthatja, hogy rálásson a lakására akkor is, ha nincs otthon. Nyilván olyanoknak ad csak jogosultságot, akikben maximálisan megbízik. De hát akkor se árt tudni, hogy mikor értek haza. Nagy könnyebbséget jelenthet ez. Például nem kell a gyereket állandóan hívogatni, hiszen láthatja, mikor lépett be az ajtón. Ezt teszi lehetővé az intelligens napló, más néven log file. Ez is az intelligens rendszer szerves részét képezi. A rendszer ennek segítségével nyilvántartja, ki mikor halad át az általa felügyelt területen. 

Ha a bizalom elvész

Feljebb arról írtunk, hogy valószínűleg csak azoknak engedélyezi az otthonába való belépést, akik kiérdemelték a bizalmát. Csakhogy tévedni emberi dolog. A bizalom pedig olyasmi, amit igen könnyen el lehet veszíteni. És ami a lakásunkat illeti, normál esetben ilyenkor jöhet a zárcsere. Ám egy ujjlenyomatos okos-zár esetében ez a lépés szerencsére szükségtelen. Csupán annyit kell tennie, hogy ne felejtse el törölni az immár kegyvesztetté vált személy jogosultságát. 

Az ujjlenyomatos okos-zár és a biztonság

Persze, úgy is bejuthat valaki a lakásba, hogy nem a kódot és társait használja. A betörők kelléktárába másféle eszközök tartoznak. Ám az ujjlenyomatos okos-zár szerencsére nemcsak rendkívül intelligens, hanem erős is. Speciális fúrás védelemmel van ellátva. Ez azt jelenti, hogy három zárnyelv tartozik hozzá meg négy acéltüske. Az utóbbiak kiválóan tartják az ajtószerkezetet. Úgy is dönthet, hogy kamerát szereltet az okos zárra. Az ajtaját innentől kezdve okos ajtónak fogják hívni. 

A baráti ár garantált, ha HiSec ujjlenyomatos okos-zárat vásárol

Ha egy termék ennyi újdonságot nyújt, az esetleges felhasználók  aggódhatnak, hogy mindez sokba fájhat nekik. Ám az intelligens ujjlenyomatos okos-zár ez alól az üdítő kivétel, egy átlag fogyasztó is baráti áron juthat hozzá. Az ujjlenyomatos okos-zár mellé itt megvásárolhatja az acél biztonsági bejárati ajtót, vagy személyesen is megnézhetik miskolci Bemutatótermünkben. 

Így Ön is, úgyhogy szeretettel várjuk a megrendelőink között.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft