Okos zárak, Termékleírás, Videó segédletek

HiSec okos zár zárszerkezetének átfordítsa – Balos és Jobbos ajtóhoz

HiSec okos zár zárszerkezetének átfordítsa - Balos és Jobbos ajtóhoz

HiSec okos zár zárszerkezetének átfordítsa

A művelet nagyon egyszerű amit a videón bemutatunk, de azért egy kis kézügyesség kell hozzá. A zár átfordíthatósága lehetővé teszi, hogy a HiSec okos zárakat balos és jobbos bejárati ajtóba egyaránt beszerelhessük.

Vegyük ki a dobozból a zárszerkezetet, jól látható, hogy a zárszerkezet az okos zárhoz olyan módon van kialakítva, hogy képes legyen bezárni a biztonsági tüskék segítségével az ajtónkat. Ez rendkívül fontos szempont. 

Az oldalsó (ez mozgatja a nyelvet) és a felső csapot egyszerre kell az ujjunk hegyével a videón mutatott irányba elhúzni. Nem különösebben nehéz, de azért kell egy kis erő hozzá.

Ha elhúztuk, akkor toljuk picit beljebb a zár nyelvét, de még úgy, hogy közben a csapokat nem engedjük el. Most már el tudjuk fordítani a nyelvet. Mint látható a videón is, kell egy kis ügyesség hozzá, de biztosan sikerülni fog. 🙂

Eztán kicsit segítsünk neki, hogy kiugorjon a helyére. És már készen is vagyunk. A videón ezután bemutatjuk ugyan ezt visszafelé is, ha balosról jobbos ajtóba kellene átfordítani a zárszerkezetet.

Videó megtekintése: