Blog, Okos ajtózár, Számkódos okos ajtózár

Mi a különbség az okos zárbetét és az okos zár között

Az okos zár és az okos zárbetét közötti alapvető különbség a funkciók és a telepítés módjában rejlik

Az okos zár egy teljes zárrendszer, amely magába foglalja a hagyományos mechanikai zár összes elemét, és további intelligens funkciókkal van kiegészítve, mint például a távoli vezérlés, az érintés nélküli belépési lehetőségek, valamint a felhasználói hozzáférési adatok nyomon követése. Gyakran rendelkeznek WiFi vagy Bluetooth kapcsolattal, lehetővé téve a tulajdonos számára, hogy okostelefonról vagy más intelligens eszközről felügyelje és kezelje a zárat.

Az okos zárbetét röviden

Az okos zárbetét, más néven intelligens zárcilinder, az a rész, amely a fizikai kulcs helyett az okos zár elektronikus azonosítását teszi lehetővé. Ez egy olyan eszköz, amely a meglévő zármechanizmusba illeszkedik, és lehetővé teszi a zár vezérlését okos eszközök segítségével. Az okos zárbetét gyakran olcsóbb és könnyebben telepíthető megoldás, mivel nem igényel a meglévő zár teljes cseréjét, hanem csak a betét cseréjével válik az okos funkciókra képessé.

HiSec okos zár vagy okos zárbetét?

A Hisec okos zárak különösen azok számára jelentenek megoldást, akik a magas szintű biztonságot szeretnék intelligens otthoni funkciókkal kiegészíteni. Ezek a zárak kifejezetten a Hisec acélbiztonsági ajtókba vannak tervezve, így garantálják, hogy a zár tökéletesen illeszkedik az ajtó biztonsági paramétereibe. A Hisec okos zárak többféle hozzáférési módot kínálnak – mint például ujjlenyomat, PIN-kód, vagy éppen mobilalkalmazáson keresztüli vezérlés –, emellett pedig rendelkeznek azokkal a fizikai biztonsági jellemzőkkel is, amelyek a Hisec ajtókat a piacon vezetővé teszik. A Hisec okos zárak így ideális választást jelentenek azok számára, akik nem akarnak kompromisszumot kötni sem a kényelem, sem a biztonság terén.

Ha az okos zárbetét helyett az okos zár mellett döntenénk

Az okos zárak az utóbbi években váltak igazán népszerűvé, részben azért, mert számos kényelmi és biztonsági funkciót kínálnak a felhasználóknak. Ezek között a legkiemelkedőbbek az arcfelismerés, az ujjlenyomatos belépés és a PIN kódos hozzáférés.

Arcfelismerés: Az arcfelismerési technológia lehetővé teszi az okos zárak számára, hogy a felhasználók arcát felismerve nyújtsanak hozzáférést. Ez a módszer különösen biztonságos, mivel az arc egyedi jellemzőit nehéz hamisítani. Az arcfelismerés gyors és kényelmes, nem igényel fizikai érintkezést, csupán a felhasználónak a zár kamerája előtt kell megjelennie ahhoz, hogy az ajtó feloldódjon. Ez a technológia különösen hasznos lehet nagy forgalmú helyeken, például irodákban vagy közintézményekben, ahol a gyors és érintésmentes belépés előnyös.

Ujjlenyomatos belépés: Az ujjlenyomatos belépés az egyik leggyakrabban használt biometrikus azonosítási forma az okos zárak esetében. A felhasználók ujjlenyomatát a rendszer előzetesen tárolja, és minden belépéskor a zár ujjlenyomat-olvasója összehasonlítja az adott mintát a tárolt adatokkal. Ha a minták megegyeznek, a zár felold. Ez a módszer kényelmes és gyors hozzáférést biztosít, miközben magas szintű biztonságot nyújt, mivel az ujjlenyomatok egyediek és nehezen másolhatók.

PIN kód: A PIN kódos hozzáférés lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy előre beállított számkódot használva nyissák ki az ajtót. Ez a módszer különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, ahol több embernek is hozzáférést kell biztosítani ugyanahhoz a helyiséghez, mivel több PIN kód is beállítható különböző felhasználók számára. A PIN kódos hozzáférés egy klasszikus megoldás, amely kombinálható a modern biometrikus azonosítási technológiákkal is, így növelve a biztonságot és a rugalmasságot.

Ezek a funkciók jelentősen megkönnyítik a hozzáférést, miközben magas szintű biztonságot nyújtanak. Az okos zárak használata lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testreszabják a belépési módszereket saját igényeiknek megfelelően, legyen szó akár otthoni, akár üzleti környezetről. Az arcfelismerés, az ujjlenyomatos belépés és a PIN kódos hozzáférés kombinációja biztosítja, hogy minden felhasználó megtalálja a számára legmegfelelőbb és legkényelmesebb belépési módot.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft