Blog, Digitális zár, Okos ajtózár

Lépcsőházi bejárati ajtóra okos zár

Válassza a HiSec bejárati ajtóra a HiSec okos zár telepítését

A praktikus, kényelmes biztonságos és modern megoldásokat mindenki szereti. Azáltal, hogy a technikai fejlődés napról napra rukkol elő egy-egy újabb hatékony megoldással, már ez a tendencia szinte természetesnek mondható. Nincs ez másképp a nyílászárók tekintetében sem. Az ajtózárak ugyanis egyfajta forradalmukat élik. Egyre többen döntenek úgy, hogy a könnyen megfizethető, jó minőségű modern megoldásokban gondolkodnak. Konkrétan az okos zárakról van szó. Ezeket többféle néven is illetik, de mindegyik ugyanazt a zárat takarja valójában. Legyen szó bejárati ajtóra szerelhető okos zár-ról, automata ajtózárról vagy számkódos zárról, okos kilincsről, illetve ujjlenyomatos ajtózárról, ugyanarról a technológiáról beszélünk.

Milyen nyitási módokat nyújt a HiSec acél bejárati ajtóra szerelhető okos zár?

Az okos zár Magyarországon lassan a fénykorát éli. Ugyanis ezek a zárak kinyithatóak PIN kóddal, és más egyéb módon is. A PIN kód segítségével nem kell aggódnia, hogy elveszti Ön vagy gyermeke a lakáskulcsot és természetesen mindenki egyedi jelszavakat kaphat. Ezáltal azt is láthatja okos telefonján keresztül, hogy éppen ki tartózkodik otthon. Ehhez azonban az okos zár mellé wifi-átjáróra (gateway) is szüksége lesz. Ezen kívül okos telefonra és internetkapcsolatra. Ezzel ugyanis távolról is eléri az okos zárat az interneten keresztül. Ez nagyon hasznos funkció, hiszen ezáltal nem kell folyamatosan otthon tartózkodnia. Több, mint száz férőhely van a jelszavaknak, így egyedi jelszó jut bőven mindenkinek.

További nyitási módok

Az ujjlenyomatos ajtózár is hasonló elven működik, ahhoz sincs szükség külön manuális kulcsra. Praktikus megoldás lehet akkor is, ha például elmegy otthonról egy rövid időre sportolni, futni és nincs kedve semmit sem magával vinni. Azonban dönthet úgy is, hogy bluetooth kapcsolattal nyitja ki az ajtót. 5 méteres közelségben ugyanis ez is működik. Ez is egy előnyös megoldás lehet és természetesen váltakozva is használhatja ezeket a funkciókat, ahogyan éppen kedve van hozzá. Az okos bejárati ajtó valódi kényelmet biztosít ezáltal. Ezt a zárat airbnb okos zárak is szokták hívni, mert ingatlankiadásnál nagyon jó választás. Ugyanis adhat egyedi PIN kódot a bérlőknek, vendégeknek. Emellett dönthet úgy is, hogy NFC kártyával biztosítja számukra a belépést. Ez munkahelyeken is jó megoldás, vagy különféle intézményekben. Ugyanis elég a chipet tartalmazó kártyát a zárhoz érinteni és már nyílik is az ajtó. Ez is egy nagyon biztonságos és gyors megoldás. A kártyát vagy PIN kódot pedig bármikor letilthatja, vagy lecserélheti, így konfliktusok nélkül tud jogosultságot váltani. Nem kell arra várnia, vagy arra megkérnie az illetőt, hogy visszaadja a kulcsokat.

Bejárati ajtóra okos zár, mely a tüskéket is kitolja

Az Ön kezében van végig az irányítás, lakatosra sincs szüksége. Az okos zár beszerelése nagyon egyszerű  s később sem igényel különösebb szakértelmet vagy karbantartást. Az is növeli a biztonsági szintet, hogy gyorsan, gyakorlatilag azonnal meg tudja változtatni a jogosultságot. Nem telnek el napok, amíg visszakerül Önhöz a kulcs vagy zárat cserélnek. Ez sokszor nagyon előnyös lehet. Nincs szükség arra sem, hogy a szomszédoktól kérjen szívességet. Ha sürgősen be kell lépni a lakásába, irodájába, akkor akár sms-t küldhet egy másik emberben a benne lévő jelszóval és az illető azonnal be tud menni Önhöz. Ehhez  gateway-en kívül okos telefonra, internetre és egy ingyenesen letölthető applikációra van csupán szüksége. A technológia nagyon biztonságos, mert nemigen lehet feltörni. Ha azonban ez mégis bekövetkezne, akkor sem tud vele a hacker mit kezdeni, mert nem tudja, hogy az okos zár helyileg hol található meg. Ezáltal teljes biztonságban tudhatja Önmagát és családját. 

A betörő nem oda szeret betörni, ahol még nem járt.

Ez tévhit. Helyette azt az ingatlant választja, ahova könnyen és gyorsan be tud törni. Ezt a tényt a különféle rendőrségi és biztosítási jelentések mutatták ki.

Éppen ezért a betörő két nagy ellensége, ha sok időt kell eltöltenie ahhoz, hogy betörjön és, ha ez nagy zajjal jár, amire a szomszédok felfigyelhetnek. Hála a wifi okos zárnak erre nem sok esély van. Azáltal ugyanis, hogy látja a betörő, hogy mivel van dolga, elképzelhető, hogy inkább másik zárat keres, amit könnyebb feltörnie.

Keresse szakképzett munkatársunkat, hogy segíthessünk Önnek egyéb kérdése esetén!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft