Blog, Okos zár, Ujjlenyomat nyitás, Wifi átjáró

Az okos zár és ajtó biztosítják otthonunk, irodánk legnagyobb védelmét

Mi a különbség a normál és okos zár és ajtó között?

Ki ne vágyna biztonságra a mai változó világban? Ki ne szeretné tudni, hogy éppen melyik családtagja van otthon? Az ilyen technológia használata ma már mindenki számára nagyon reális áron érhető el. A normál ajtóhoz képest, ugyanis az okos zár, melyek természetesen fúrásvédelemmel vannak ellátva, óriási biztonságot jelentenek és megkönnyítik életünket. Könnyedén eldöntheti, hogy ujjlenyomatos zár funkcióját használva engedi be az illetőt az ajtón, vagy esetleg kulcsot használva. A felsorolásnak itt még nincs vége, mert telefonja segítségével bluetooth kapcsolattal is be lehet menni az ajtón. Ráadásul több, mint száz PIN kód is kiosztható, így minden családtagja kaphat egy egyedi jelszót. Emellett választhatja a NFC kártyát is, mely alkalmával egy chip segíti az ajtó kinyitását.


Ezen kívül távolról is kinyitható a digitális zár a  telefonjával, melyhez nincs másra szüksége csak egy appra és egy wifi átjáróra.

Sőt, kioszthat jogosultságot másoknak is állandó vagy ideiglenes jelleggel. Magyarul, bármikor eldöntheti, hogy ki és mikor lépjen be az ajtón. Időpontokhoz is kötheti, hogy példának okáért a takarító csak szerda 10 és 11 óra között tud belépni.
A log file-ban pedig pontosan látja, hogy ki és mikor lépett be az ajtón. Ha pedig valakit le kell tiltania, akkor azt azonnal megteheti ha rendelkezik az okos záron kívűl még egy wifi átjáróval, így nem kell hozzá zárat cserélnie.

Kulcs nélkül nyitható hisec okos zár

Kulcs nélkül nyitható ajtózár


Az okos zár beépítése különféle irodákban és más helyszíneken is kiváló megoldás lehet 

Ráadásul innentől kezdve már csak egy lépés, hogy okos ajtóban gondolkozzunk, melyhez csupán egy kamerára van szükségünk.
A HiSec által forgalmazott biztonsági ajtóink úgy vannak megtervezve, hogy a régebbi modellek esetén is lehetősége legyen tovább fejleszteni az ajtót.

Miért különlegesek a HiSec biztonsági ajtók?

Egyrészt azért, mert a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) nem csupán biztonsági ajtónak nyilvánította az általunk forgalmazott ajtókat, hanem egy magasabb kategóriába sorolta. Ennek az oka a három perces áttörésgátlás legalább három (egymástól minimum 30 centiméterre lévő) reteszelési pontos záródás segítségével.
Ehhez szükség van, minél több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét mechanikai védelemére is. Emellett a zárbetét ajtólapban elhelyezett acélmerevítése elősegíti azt, hogy az ajtó, tokból történő kiemelése ne történhessen meg, melyben a védelemmel ellátott zsanérok is nagy szerepet játszanak. Anyagát tekintve, természetesen nemcsak a fém, hanem a vegyes típusú ajtók is nagyon biztonságosak a felmérések alapján. 

A fém Biztonsági ajtók előnyei, hogy nagyon masszívak, védenek a mechanikai, kémiai és fizikai behatásokkal szemben egyaránt.


Miért fontos, hogy a bejárati ajtó biztonsági ajtó legyen?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy miért kell a bejárati ajtónak biztonsági ajtóval rendelkeznie. A válasz nagyon egyszerű: betörés szempontjából a biztosítási és rendőrségi jelentések alapján, egyértelmű, hogy ez a lakás legkritikusabb pontja a betörés tekintetében.
Csekély befektetésnek minősül biztonsági ajtót vásárolnunk, ha azt vesszük alapul, hogy mennyibe kerül a betörés után mindent helyre állítanunk. Általában ekkor amúgy is új ajtót kell vásárolnunk, mert a régit tönkre tették és már nem elég biztonságos. Az egyéb eltulajdonított dologról, anyagi kárról és lelki traumáról ne is beszéljünk…

Mi alapján választanak a betörők új célpontot?

Tévhit, hogy a betörők ott fognak betörni, ahol még nem jártak. Ezzel szemben mindig az alapján választanak, hogy hol találnak könnyű célpontot. Az ő fejükkel gondolkodva azonnal láthatjuk, hogy ők azt latolgatják, hogy mennyi idő alatt és mekkora zajjal jár az ajtó kinyitása. Ez számít igazán.

Csak megfelelő ajtóban és szakképzett cégben gondolkozzon az okos zár telepítése alkalmával

Ha eldöntötte, hogy telepíti a biztonsági ajtót és az elektromos zárat, akkor ne érje be a többféle barkácsboltban található vékonyabb ajtókkal. Maga a telepítésnek is tökéletesnek kell lennie, a maximális funkcionalitás kihasználásának érdekében. Ugyanis minden nyílászáró elhelyezésénél fontos a vízszintes és függőleges pontos beállítás, különben problémák léphetnek fel később. A vasalatok megfelelő beállítása is alapvető fontossággal bír. 

Rendeljen tőlünk minél hamarabb, hogy azonnal biztonságban tudja családját és Önmagát!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft