Blog, Okos zár, Okoszár nyitás mobillal

Az okos-zár a szállodai szobák egyik leghasznosabb kiegészítője

Ha szeretné, hogy könnyedén közelről és távolról is bármikor nyitható legyen az ingatlanja ajtaja

Ha fontos Önnek, hogy könnyedén eldönthesse, hogy ki mikor menjen be az adott helyiségbe, akkor érdemes okos-zárban és biztonsági ajtóban gondolkodnia.

Mi az az okos-zár és okos ajtó pontosan és miért van rá szüksége?

A mai modern technika lehetővé teszi, hogy digitális zár segítségével többféle módon nyissuk ki az ajtót. Használhatunk például PIN kódot. Több, mint 100 férőhely van, így bátran oszthatunk ki ilyen jellegű jogosultságot szinte mindenkinek.
Ezen kívül dönthetünk úgy is, hogy az ujjlenyomatos okos zár előnyeit élvezve, csak oda érintjük ujjunkat és már nyílik is az ajtó. Ezen kívül kulccsal nyitható az ajtó és NFC technológiát is igénybe vehet, mely egy chip segítségével, a kezünkben lévő kártya jóvoltából nyitja ki az ajtót. Ha éppen a keze ügyében van a telefonja, akkor az elektromos zár bluetooth kapcsolattal is kinyitható. Ha pedig éppen távolabb helyezkedik el fizikailag a digitális zártól, akkor is könnyedén tudja használni a zárba épített wifi átjáró és az okos telefonján lévő applikáció segítségével a programot, mely abban is segítségére van, hogy másnak osszon ki hozzáférést az ajtóhoz. Ez azt jelenti, hogy bármikor eldöntheti, hogy ki és mikor mehet be az ajtón. Legyen szó ideiglenes, időszaki és állandó jogosultság kiosztásáról.


Szabadon meghatározhatja, hogy példának okáért egy szállodai vendég, takarító stb. csak csütörtök 7 és 8 óra között tudja kinyitni az ajtót.

Ha pedig nem szeretné, hogy újra hozzáférése lenne az illetőnek, akkor azt bátran, bármikor megváltoztathatja. Ez azért nagyon hasznos, mert így nem kell a zárat lecserélni, mely újabb kiadással és felesleges idő pazarlással jár. Sokkal kényelmesebb megoldás okos zárban gondolkodnia. Ha pedig az ajtón egy kamerát is elhelyezünk, akkor már okos ajtóról beszélhetünk, mely egy lépés az okos ingatlan megvalósítása tekintetében.

A betörők ezt a stratégiát követik

Tévhit, hogy oda törnek be a betörők, ahol eddig még nem jártak. Ez nem így van. Valójában – a rendőrségi és biztosítási jelentésekből egyértelműen kiviláglik -, hogy azt latolgatják, hogy mennyi ideig tart betörni és mindez mennyi zajjal jár pontosan. Ezért nagyon lényeges szempont, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége szavatolja a három perces áttörésgátlást a HiSec ajtók esetében. 

Hisec Okos-zár

Hisec okos-zár

Érdemes ezen kívül biztonsági ajtóban is gondolkodnia az okos-zár mellett

A legnagyobb biztonsággal abban az esetben számolhatunk, ha nemcsak a zárról mondható el, hogy a legjobb minőségű és fúrásvédelemmel ellátott, hanem maga az ajtó is tökéletes minősítésű. Az általunk forgalmazott biztonsági ajtókat a MABISZ magasabb kategóriába sorolta, így a lehető legjobb megoldás az, ha emellett teszi le a voksát. Egész pontosan három perces áttörésgátlást szavatol a rendszer több, speciális  reteszeléssel, illetve pontos záródással. Továbbá minél több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét mechanikai védelemmel is el van látva a biztonsági ajtó. Emellett acélmerevítéssel, különleges zsanérokkal felszerelt ajtókról beszélünk, mellyel az ajtó, tokból történő kiemelése is el van lehetetlenítve. 

Mikor beszélünk biztonsági ajtóról?

Lényeges információ, hogy ha a fent említett tényezők teljesülnek, akkor biztonsági bejárati ajtóról beszélhetünk. Emellett meghatározó még az anyaga is az adott ajtónak. Ugyanis a fém biztonsági ajtók, és a vegyes típusú ajtók mondhatóak a legbiztonságosabbnak. Erre is figyelnünk kell, ha biztonsági ajtóban gondolkodunk. Továbbá a fém biztonsági ajtók előnye, hogy anyaguknál fogva nagyon masszívak. Emellett védelmet biztosítanak mind a fizikai, mind  mechanikai, mind a kémiai behatásokkal szemben, de nagy tűzgátlási tulajdonságukról sem szabad megfeledkeznünk.
A biztonsági ajtók esztétikai megjelenésük is figyelemreméltó. Választhat matt vagy fényes felületű ajtóink közül egyaránt, melyek fehér, sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy, vagy cseresznye színezéssel vannak ellátva.Vannak jobbos és balos ajtóink, így az sem lehet akadály, hogy szabadon eldöntse, hogy melyik irányba nyíljon ki az ajtó.
2008 óta érhetőek el kínálatunkban a HiSec biztonsági ajtók és a teljes körű beszerelést is vállaljuk kedves ügyfeleinknek. Nagyon fontos ugyanis, hogy kellő alapossággal és szakértelemmel történjen a kivitelezés. A vasalatok elhelyezése kulcsfontosságú a fal és ajtó közötti hézag minimálisra történő csökkentésével együtt. Éppen ezért, ha minket választ, akkor semmire sem lesz gondja, mert mi mindenről gondoskodunk. Természetesen a régi ajtót is elszállítjuk kérésére.



Rendeljen webshopunkban minél hamarabb okos zárat és biztonsági ajtót, hogy a lehető leghamarabb élvezhesse előnyeit ennek a modern, biztonságos és hatékony rendszernek!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft