airbnb lakások, Blog

A legfontosabb információk a gateway-ről és okos zárról

G3 Wifi átjáró (Gateway) HiSec® Okos zárakhoz

A gateway az okos zár kiegészítője

Nagy divat okos otthonban gondolkodni. Egyre többen választják ezt az utat. Sokan már így építik meg a házukat, de akadnak olyanok is, akik elkezdik okosítani idővel az otthonukat. Először csak egy-egy eszközt kezdenek rákötni az internetre. Ha mi is ebben gondolkodunk, akkor érdemes végiggondolni, hogy melyik eszköz legyen az. Választhatjuk a porszívót, világítástechnikát is, de talán a legjobb ötlet, ha inkább a biztonságra helyezzük a hangsúlyt. Éppen ezért érdemes okos ajtózárban gondolkodni elsősorban és utána okosítani a többi alkalmatosságot az otthonunkban, irodánkban. A gateway nem része az okos zárnak, hanem egy plusz funkciót tesz lehetővé. Ez a plusz pedig az, hogy távolról is vezérelhetjük a zárat abban az eseteben, ha az ingatlan, ahol a gateway van van internet is.

Miért érdemes ezen kívül az okos zárban és a gateway-ben gondolkozni?

Azért, mert nemcsak biztonságot, hanem valódi kényelmet adunk ezáltal családunknak és önmagunk számára.
Nézzük meg, hogy konkrétan milyen funkciókat rejt magában az okos zár és a gateway. Gyakorlatilag ez alapján szoktak rákeresni a zárra.

Számkódos ajtózár

Ki tudja PIN kód segítségével nyitni az ajtót, így más eszközre nem lesz szüksége. A rendszer több, mint 100 féle PIN kódot képes megjegyezni, ezáltal jut bőven mindenkinek. Ezáltal biztonságos külső szerveren tárolódik az adat és minden ismerőse, családtagja kaphat egyedi kódot a belépéshez. Létezik egy ingyenes applikáció is, de ahhoz, hogy a zár kommunikálni tudjon távolról is a rendszerrel és okos telefonról is rálátása legyen hozzá, gateway-re van szüksége. Ez maga a wifi-híd. Fontos kiemelni, hogy ha sikerülne is valakinek feltörni a rendszert, amire nem nagyon van esély, akkor sem fog tudni betörni Önhöz, mert nem tudja, hogy az adott kód melyik lakáshoz tartozik pontosan.

NFC kártyás nyitási lehetőség

Akár az NFC kártyával is kinyithatjuk az ajtót. Ez esetben nem PIN kódra, hanem egy kártyára van szükségünk és a zárhoz érintve azonnal nyitható az ajtó. Ezáltal nincs szükség több zárat külön kulccsal egyesével nyitogatni. A HiSec okos zár  2 darab kártyát tartalmaz, de online tud vásárolni hozzá pluszba, ha kevés lenne.

Ujjlenyomatos ajtózár funkciója is van a gateway-jel összeköthető zárnak

Ez a megoldás is kiváló választás lehet, hiszen ehhez sincs szükség semmilyen eszközre, ugye csak az ujjunkra. Az a szerencsés ebben a funkcióban, hogy semmilyen eszközt nem kell magunkkal vinni ahhoz, hogy ki tudjuk nyitni az ajtót. A gyerekek esetében is megfelelő megoldás lehet, mert így egész biztosan nem fogják elveszíteni a kulcsot. Tehát egyedi, gyors, kényelmes megoldást biztosít mindenki számára. Ezen kívül applikáció segítségével virtuális kulcsot is küldhetünk például egy mesterembernek, ha példának okáért nem tartózkodunk otthon. Bárki másnak is küldhetünk virtuális kulcsot. Ezt megtehetjük akár sms segítségével, ha rendelkezünk wifi-híddal és internet kapcsolattal.

Összefoglalva röviden a gateway és az okos zár

Hosszabb és rövidebb távon is kioszthatunk különféle jogosultságokat másoknak. Ennek köszönhetően  időszakhoz is rendeljük a hozzáférést és így csak abban az időszakban érvényes a kód, amit előre meghatároztuk. Maga a hozzáférés pedig bármikor visszavonható. Így működik a rendszer az internet és gateway segítségével, melyet érdemes az okos zárhoz külön megvásárolnunk. Legjobban a gateway adta lehetőséget azok tudják kihasználni, akik lakás kiadásával foglalkoznak, persze másoknak is praktikus, kényelmes, gyors.   

Egyszerűen beszerelhető az okos ajtózár Hisec acél ajtóba

Körülbelül 20 perc alatt beszerelhető az okos ajtózár, melyhez nincs szükség külön szakemberre és maga a karbantartása is nagyon egyszerű. Érdemes minél hamarabb a megfelelő megoldás mellett letenni a voksot és okos ajtózárban gondolkodni, mely valódi biztonságot és kényelmet ad számunkra. Előbb utóbb természetes lesz az, hogy mindenki ezt a megoldást vállalja a folyamatos technikai fejlődésnek köszönhetően. Éppen ezért nem érdemes túl sokat várni. Nagyon könnyen meg lehet szokni a kényelmes megoldást, amit az okos ajtózárak biztosítanak a számunkra. Ha pedig kamerát is elhelyezünk az ajtóra, akkor már nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. Így valóban tettünk egy lépést az okos otthon kialakítása irányába. Ezekben a megoldásokban érdemes gondolkodnunk, akár több lépésben kalkulálva.


Hívjon minket, hogy minél hamarabb segíthessünk Önnek bármilyen felmerülő kérdését illetően!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft