Blog, Digitális zár, Okos ajtózár, okos bejárati ajtó

Az okos ajtózár lényege és a wifi átjáró (gateway)

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Az okos ajtózár és a fejlődés

A nagy technikai fejlődésből az ajtózárak sem maradhatnak ki. Fontos a biztonság és a korszerű megoldás ezen a téren is. Emellett meghatározó a biztonság és a kényelem is. Nagyjából ezek a legfontosabb szempontok. Ez azt jelenti, hogy fontos, hogy maga a zár ne legyen könnyen feltörhető. A kényelem alatt pedig azt értjük, hogy ne csak közelről, hanem távolról is bármikor nyitható legyen. Ne kelljen lakatost hívni, ha cserére szorul a zár, illetve bármikor egy pillanat alatt adhassunk és vehessünk el jogosultságot. Ennek köszönhetően nem kell kulcsot sem másolni. Teljesen ingyenesen és gyorsan elvégezhetőek ezek a módosítások. Ez a jövő, illetve bizonyos értelemben a jelen, így mindenképpen érdemes ebben az okos ajtózár cseréjében gondolkodnunk. Ráadásul az ajtó többféle módon kinyitható hála a sokoldalú okos zárnak.

Mit jelent pontosan a wifi átjáró, más néven gateway?

Könnyedén telepíthető az okos ajtózár, szakemberre sincs szükség hozzá. Segítségével pár méteren belül tudunk is kommunikálni okos telefonunk segítségével a zárral. Van ugyanis hozzá ingyenes applikáció, mely ebben segít. Ezen kívül öt méteren belül körülbelül a bluetooth is segít ebben, hiszen azon keresztül is kommunikálhatunk a zárral. Ha azonban szeretnénk távolabbról is kommunikálni az okos ajtózárral, akkor ehhez kell internet kapcsolat és egy wifi átjáró. Ez más néven maga a gateway. Abban az esetben, ha folyamatosan van internetkapcsolat, akkor tudunk kommunikálni a zárral bárhonnan. Ennek köszönhetően, ha távolabb vagyunk és rendelkezünk wifi átjáróval és internet kapcsolattal, akkor okos telefonunk segítségével távolabb is tudunk kommunikálni a zárral és felügyelni azt. Hála az okos zárnak, bármikor meg tudjuk nézni, hogy ki van otthon, példának okáért, hogy hazaért-e a gyermekünk az iskolából. Akár egy sms kiküldésével küldhetünk PIN kódot ismerősünknek, mesterembereknek, akik ennek köszönhetően azonnal ki tudják nyitni az ajtót. Természetesen a bébiszitter vagy a takarító is azonnal be tud lépni otthonunkba, irodánkba, ha megengedjük ezt neki. 

Pontosan hogyan nyílik az okos ajtózár?

Számtalan lehetőség van erre. Például be tudunk menni számkódos zárként használva az okos zárat. Ugyanis a számkódos ajtózárnak köszönhetően nincs szükség arra, hogy kulcsot használjunk. Ezen kívül lehetőség van ujjlenyomatos ajtózárként használni a zárat. Ennek köszönhetően azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót. Fontos megemlíteni, hogy rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, éppen ezért adhatunk jogosultságot az egész családnak, barátoknak vagy akinek csak szeretnénk. Nagyon egyszerűen módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és más módon is kinyithatjuk a zárat.  Az a jó ezekben a zárakban, hogy nagyon intelligens módon működnek, így airbnb zárként is hasznosíthatóak. Nem véletlen, hogy apartmanokban, hotelekben is népszerű megoldásnak számít, ugyanis van lehetőség NFC kártyával is kinyitni az ajtót. Ebben az esetben elég csupán a zárhoz érinteni.

Tehát összefoglalva könnyedén kicserélhetjük a zárat mi magunk is miután megrendeltük azt.

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval - termékkép

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval – termékkép

Ráadásul ki tudjuk nyitni az ajtót akár PIN kóddal, fizikai kulccsal, ujjlenyomatunkkal, vagy bluetooth kapcsolattal, esetleg NFC kártyával és távolról is küldhetünk PIN kódot másnak. Ám ehhez szükségünk van internetkapcsolatra, okos telefonra és gateway-re. Nagyon praktikus az okos zár, mert kényelemesen és biztonságosan tudjuk használni, előre ki tudjuk nyitni az ajtót például a vendégeknek, akik korábban érkeznek meg otthonunkhoz. Emellett példának okáért váratlan csőtörés alkalmával azonnal be tudjuk engedni az illetékest, aki segítségünkre siet. Többé nincs szükség arra, hogy a szomszédnál feltétlenül pót kulcsot hagyjunk szívességet kérve tőle. Segítségével mindent meg tudunk távolról is oldani gyorsan, biztonságosan, melynek köszönhetően sok bosszankodást és időt tudunk megspórolni magunknak.  Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb ez a fajta elektromos zár és idővel elképzelhető, hogy mindenki ilyen zárat fog használni otthonában és irodájában egyaránt.

Gondolja újra végig az előnyeit az okos zárnak és, ha bármilyen kérdés merült fel Önben, keressen minket bátran!

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft