Blog, Okos ajtózár

Számkódos zár : vigyáz ránk, és ismerősként köszönt minket

A számkódos zár , vagy mondhatjuk okos zárnak is

Sok mindent tud, amit néhány évtizeddel ezelőtt legfeljebb egy sci-fiben képzelhettünk el. Mert akkor még mindenki egy kulcs segítségével közlekedett a bejárati ajtón. Azonban ennek az ideje lejárt, vagy legalábbis lejáróban van. A számkódos okos zár könnyedén beállíthatja úgy, ahogy az Önnek a legkényelmesebb. Vegyük sorra, milyen belépési lehetőségeket kínál ez az okos számkódos zár.

Belépés ujjlenyomattal

Talán ez tűnik a legfuturisztikusabb megoldásnak. De igen, lehetséges. Ez az intelligens rendszer képes megtanulni, és azonosítani az ujjlenyomatunkat. Szóval, napjainkban eljutottunk oda, hogy a puszta kezünk is elég lehet ahhoz, hogy bejussunk az ajtón. A HiSec okos számkódos zár több ujjlenyomatot is kezel.

A telefonos segítség, amit a bluetooth nyújt

A számkódos zár a telefonunkkal is remekül együtt tud működni. Egy bluetooth kapcsolat is elég lehet ahhoz, hogy beengedjen minket a lakásunkba. És használhatjuk a digitális zár funkciót is. Ennek köszönhetően ajtót nyithatunk a telefonunk segítségével akkor is, ha mi magunk nem vagyunk a közelében. Többé már nem probléma, ha mondjuk a vendég előbb érkezik a lakásunkhoz, mint mi. 

A chipes megoldás a számkódos zár nyitásához

Ehhez a nyitáshoz egy chip kártya, hivatalos nevén NFC kártya lesz a segítségünkre. Sokan már eddig is azzal közlekedtek a munkahelyük bejáratánál. Immár otthon is használhatjuk.  Gyárilag 3 darab a doboz tartalma, de már pluszba is tud hozzá vásárolni.

A több mint százféle PIN kód

Az általunk már jól ismert PIN kód szintén helyet kapott az okos számkódos zár eszköztárában. A rendszer ebből száznál is többet képes megjegyezni, és kezelni. És ennél bonyolultabb műveleteket is végezhetünk vele. Az ideiglenes PIN kód fogalmát is ismeri. Tehát azt, hogy valaki csak egy bizonyos ideig kapja meg a kódot, mondjuk egy hétre. Jól jöhet ez, ha vendéget fogadunk pár napig vagy hétig. A rendszer annyira okos, hogy a hét napjait meg az órát is ismeri. Számunkra ez azért érdekes, mert megtaníthatjuk neki, hogy egyes kódok csak a hét bizonyos napján egy adott időintervallumon belül legyenek érvényesek. Így, például a takarítónő csak szerdánként délelőtt 10 órától 12 óráig mehessen be a lakásba. 

Zárcsere helyett törlés

Van még valami, ami az okos zárnak köszönhetően immár múltbeli feladat. Nevezetesen a zárcsere, ami régebben elkerülhetetlen volt, ha olyasvalakinek volt kulcsa az otthonunkhoz, akivel később megromlott a kapcsolatunk. Egy intelligens rendszerrel azonban gyorsan rövidre lehet zárni ezt a kérdést. Elég csupán törölni a nem kívánatos személy jogosultságát az alkalmazáson belül.

Profi nyilvántartás

Az okos számkódos zár fontos tartozéka az intelligens napló, más néven log file. Ez egy olyan alkalmazás, amivel a rendszer regisztrálja, és nyilvántartja, hogy mikor ki közlekedett az ajtón. Tehát ezt ugyanúgy nyomon tudjuk követni, mint azt, hogy melyik nap kivel beszéltünk telefonon. Ez komoly biztonságérzetet adhat, hiszen pontosan tudhatjuk, ki jár nálunk akkor is, ha nem vagyunk otthon. 

A csúcsmunkaeszköz

Talán nem túlzás az intelligens zárat így aposztrofálni. Mert nemcsak otthon teljesíthet szolgálatot, hanem akkor is, ha valaki egy irodát tart fenn. Ekkor például az a rengetegféle PIN kód jöhet nagyon jól. Ha pedig valaki szállásadó, a digitális zár funkciót meg az ideiglenes PIN kódot mintha neki találták volna ki. 

Na de mennyibe fáj mindez? 

Ha valami befektetést tervezünk, azt érdemes alaposan átrágni, hiszen a jövőnk múlik azon, hogy mire költjük a pénzünket. Nincs ez másképp az okos zár esetében sem. És jó eséllyel feltevődött Önben a kérdés, hogy megéri-e egy ilyen eszközbe beruházni? Elvégre egy zseniális rendszerről van szó. A birtokában olyasmikre lehetünk képesek, amikről nemrégiben álmodni sem mertünk. Ám a jó hír az, hogy mindehhez baráti áron juthatunk hozzá. Az intelligens zár árát nem csupán a felső tízezer, hanem az átlagos fogyasztók pénztárcájához igazították. Ráadásul ebben még nincs is benne a bónusz. Az, hogy egy ilyen típusú ajtózár egyfajta biztonsági rendszerként is felfogható. Ha szeretné, hogy egy ilyen okos eszköz vigyázzon az otthonára és/vagy az irodájára, keressen minket bátran. Szakképzett munkatársaink mindenben a segítségére lesznek. 

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft