Blog, Digitális zár

Okos zár = biztonságos belépés otthonunkba

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Okos zár = okos otthon

Otthona kialakításakor mindenki arra törekszik, hogy az biztonságos legyen, de ugyanakkor a kényelmet is minél nagyobb mértékben kiszolgálja. Ezt az elvárást elégíti ki az okos zár, mely az okos ház biztonságos bejárati ajtajának kiemelkedő, szinte kötelező tartozéka.

Bejárati ajtó elektromos zárral

Napjainkban egyre elterjedtebb az elektromos zár, amely lassan felváltja a régi hagyományos zárakat. Előnye, hogy különböző módon (NFC kártya, számkód, ujjlenyomat, okostelefon) nyitja az ajtót, biztonságos, mert a belépés lehetőségét bármikor visszavonhatjuk.

Mit is tud az okos zár?

    • biztosítja a kulcs nélküli belépést 
    • PIN kód, ujjlenyomat, (NFC) kártya és okostelefon segítségével akár távolról is működtethetjük, illetve ellenőrizhetjük a bejárati ajtó mozgását és állapotát
    • kulccsal is nyitható
    • testreszabott bejutási lehetőséget biztosít 

Nézzük meg részletesen, hogy mit is nyújt számunkra az okos zár?

Az okos zárak kulccsal is működnek, de a kényelmünket szolgálva szinte teljes biztonságot nyújtanak az ajtónyitás szabályozásával. 

Távvezérelhető ajtózár

A zár tulajdonképpen telefonnal is működtethető okos zár. Az egyszerűbb zár maximum 10 méteren belül működik a bluetooth segítségével. Magasabb szintet képvisel a Wifi okos zár, melyről akkor beszélünk, ha a zárat távolabbról kívánjuk működtetni. Ilyenkor egy Wifi híd és egy ingyen letölthető applikáció használatával lehetővé válik, hogy otthonunktól távol szabályozzuk a belépést. Magyarországon is egyre többen csatlakoznak az airbnb rendszerhez. Ennek a befektetésnek köszönhetően rövidebb időre is bérbe adhatjuk az ingatlanunkat. Ez a passzív jövedelmen kívül jó befektetési lehetőséget is kínál. Az airbnb okos zár segítségével távollétünkben is nyithatóvá tehetjük otthonunk ajtaját. Okostelefonunkkal egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével elküldhetjük a belépéshez szükséges vizuális kulcsot, vagy a kódot. A belépés jogosultságot megadhatjuk egyszeri ajtónyitáshoz, meghatározott időre, vagy nem meghatározott időre vonatkozóan állandó jelleggel.

Kezünk segítségével történő belépés

Ha Önnek van gyereke, akkor ezt a funkciót nagyon fogja szeretni. Ez esetben ugyanis hasznos lehet az ujjal történő bejutás lehetősége. A belépés ilyenkor mindenfajta eszköz alkalmazása nélkül, csak a puszta kezünkkel történik. Több, mint 100 ujjlenyomatot is képes tárolni, ezáltal számos személynek adhatunk belépési lehetőséget.

Számkódos okos zár

Okosabb és biztonságosabb belépést biztosít a számkódos okos zár. Alkalmazásával testreszabottan tudjuk szabályozni az ajtó nyitását. A kóddal nyitható zár segítségével megszabhatjuk napra és időpontra pontosan, hogy ki és mikor léphet be az otthonunkba. Ez a belépési lehetőség hosszabb időintervallumra is szólhat, amikor megadjuk, hogy melyik naptól, milyen időtartamra adunk jogosultságot az ajtónyitásra. Ez a megoldás például akkor jelent könnyebbséget, ha vendégeket fogadunk egy bizonyos időre. Ily módon biztosítjuk számukra a kötetlen mozgást. A kód használata rendkívül biztonságos, mert bármikor letiltható. Amennyiben már nem szükséges, hogy az illető a továbbiakban is bejusson a lakásunkba, vagy megrendült a bizalmunk – az adott személyben, akinek a kód segítségével korábban belépést engedélyeztünk -, bármikor törölhetjük ezt a jogosultságát.

Kártyával működő digitális zár

Az okos zár NFC kártya érintésével is nyitható. Ez a megoldás hazánkban is már aránylag régóta ismert és elterjedt belépési lehetőséget biztosít. Segítségével megkönnyítjük a dolgozók mozgását, a be- és kilépéskor egyaránt, de a munkahelyek között is szabad mozgást biztosít, így ezzel a módszerrel a felügyeletük is biztosított. Szállodákban is előszeretettel használják. A kártyával a vendégek szabadon mozoghatnak, a recepció kikerülésével, ami a recepciós munkáját is megkönnyíti.

Okos kilincs

Az okos kilincs kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy kompatibilis legyen az okos zárral. Működhet ujjlenyomattal, PIN kóddal, amit okostelefonnal bluetooth és WiFi, illetve airbnb okos zárra vonatkozó alkalmazásával teszünk lehetővé.

Intelligens napló

Fontos kiegészítője az okos zárnak, naplózza az ajtón keresztül történő mozgást. Nem szükséges hazatelefonálnunk ahhoz, hogy megtudjuk ki közlekedett és mikor az otthonunkban, vagy éppen ki tartózkodik most ott. Azt is rögzíti, ha valamilyen rendellenesség történik az ajtó nyitásakor.

Amennyiben a termékekkel kapcsolatban további kérdése merülne fel, kérje szakembereink segítségét személyesen Bemutatótermünkben vagy telefonon!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

72.500Ft

HiSec® – “Vénusz v2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

99.500Ft

HiSec® – “Vénusz” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

97.500Ft