airbnb lakások, Blog, okos bejárati ajtó, okos rendszer

Miért az okos ajtózár a legjobb választás?

Okos otthon- okos ajtózár

A biztonság, a kényelem, a modern technológia, a kiváló minőség és az elérhető ár találkozásának köszönhetően alakultak ki az okos ajtózár iránti kereslet.

Mi ennek az oka?

Miért van erre egyre nagyobb igény, ami már abból is látszik, hogy egyre többen keresnek rá a számkódos zár, okos kilincs, ujjlenyomatos ajtózár, okos zár stb. kifejezésire. Ezek az automata ajtózárakat egyrészt kedvező áron lehet megvásárolni. Emellett maga a fenntartása is kedvező, hiszen nem igényel lakatost már maga a felszerelése sem. Akár pár perc alatt véghezvihető könnyedén az okos ajtózár beszerelése. Ha pedig wifi átjáró (gateway-t) is vásároltunk mellé, akkor interneten keresztül bárhonnan elérjük a zárat. Létezik ugyanis egy ingyenes applikáció, ami a telefonunkra letölthető. Ezáltal internet segítségével a wifire tud csatlakozni az okos ajtózár. Emellett 5 méteres közelben bluetooth-szal is kinyitható az ajtó, de használhatunk fizikai kulcsokat is. Ha például a nagyi nem szeretne az új, modern technológiával bíbelődni. Azonban távolról interneten bármikor adhatunk jogosultságot bárkinek. Például küldhetünk az applikációval sms-ben egy jelszavat az illetőnek.

Milyen funkciói vannak egy ilyen okos ajtózárnak?

A számkódos ajtózár, illetve ujjlenyomatos ajtózár funkció is elérhető. Ez azt jelenti, hogy ujjlenyomattal vagy PIN kóddal is nyitható az ajtó. Ráadásul nem kell aggódnunk, mert több, mint 100 hely áll rendelkezésre, így bátran adhatunk belépési lehetőséget a családnak, vagy ismerősünknek, esetleg a szomszédoknak is. Ezáltal, ha valaki előbb érkezik meg, mint mi, nem kell az ajtó előtt várakoznia, azonnal beléphet az ajtón. Ám arra is van lehetőség, hogy NFC kártyával jusson be az illető. Ez is lehetővé teszi, hogy gyorsan kinyíljon az ajtó. Csak oda kell érinteni a kártyát a zárhoz. 

Kinek jó ez az okos ajtózár?

Nem véletlen, hogy irodákban, panziókban is használják ezt a lehetőséget, hiszen ez a legpraktikusabb megoldás. Ha pedig nem szeretnénk, hogy bárki a későbbiekben is ki tudja nyitni az ajtót, akkor az applikációban bármikor elvehetjük a jogosultságot és megadhatunk újat bárkinek. Sőt, azt is láthatjuk, hogy éppen ki tartózkodik otthon. Ha bérlőnek adunk ki ingatlanokat, akkor szintén egy jó megoldás lehet az okos zár. Nem véletlen, hogy airbnb okos zárként is sokan hivatkoznak rá.

A biztonság 

Ha pedig növelni szeretnénk a biztonság mértékét, akkor célszerű acél biztonsági ajtóra felszerelni a zárat. Emellett, ha kamerát is létesítünk rajta, akkor már nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. Ha riasztó rendszert szereltetünk a lakásba, vagy járőrszolgálatot bízunk meg az őrzéssel, azzal növelhetjük a biztonsági szintet. Sokszor még az is nagyon praktikus és elégséges megoldás lehet, ha egy mozgásérzékelős lámpát helyezünk el az ajtó előtt. Apró dolognak tűnhet, de jól kiegészíti a lehetőségeket. Többé nem kell a szomszédnak pótkulcsot adni, hanem egyszerűen, mikor igény van rá, elég alkalmi jelszót adni neki. Tapasztalatunk alapján, ha modern dolgokat lát a betörő, példának okáért okos zárat, akkor kétszer is végig gondolja, hogy érdemes-e betörniük az adott helyre. Senki nem szeretné, hogy betörjenek hozzá és lelki traumát kelljen megélnie és rengeteg időt és energiát pazarolva rendezni ezt a nem kívánt helyzetet, amiatt, hogy rossz minőségű zárat szereltetett fel korábban. Esetleg korábban jó megoldásnak számított, de az idő eljárt már felette. Éppen ezért érdemes jó minőségű ajtózárban gondolkodni.

Kényelem és biztonság egyszerre ha HiSec okos ajtózár mellett dönt

Ha mégis betörnek hozzánk, akkor a rendőrségi és biztosítási jegyzőkönyvekhez kell listát írni és szembesülni azzal, hogy ellopták legféltettebb dolgainkat, amik lehet, hogy soha nem kerülnek már elő. Sok esetben ekkor bánjuk meg utólag, hogy nem voltunk elég körültekintőek. Ön ne essen ebbe a hibába. Gondoljon egyfajta befektetésként az okos zárra és válassza a kényelmet és biztonságot, mert már rövid távon megtérül a befektetése. Attól függetlenül, hogy sok esetben nem is tudjuk, hogy különféle betörési kísérletektől óvott meg minket az okos zár. Ha lenne rá lehetőség, hogy ezt számszerűsítve lássuk, akkor egész biztosan ezt a megoldást választanánk.
Nem véletlen tehát, hogy az okos zárak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és nemcsak lakások, hanem irodák, apartmanok, különféle intézetek is ezt a korszerű és hasznos megoldást választják.


Vegye fel velünk a kapcsolatot személyesen vagy telefonon, hogy minél hamarabb segíthessünk Önnek.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft