airbnb lakások, Blog, Okoszár nyitás mobillal, RFID technológia, Számkódos okos ajtózár

Okos otthon – okos zár

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Az okos otthon egyre népszerűbb

Mindenki törekszik arra, hogy lakása minél biztonságosabb legyen, de ugyanakkor a kényelmi szempontoknak is megfeleljen. Az okos otthon kialakítása ezt az igényt elégíti ki a biztonság, a világítás vezérlés, az audiovizuális eszközök, árnyékolás technika, valamint a fűtés, hűtés szabályozáson keresztül. Ezek közöl ki kell emelni a biztonságot, hiszen a biztonsági berendezések alkalmazásával tudjuk otthonunkat megnyugtatóan megvédeni az illetéktelen behatolóval szemben, de ugyanakkor a kényelmünket is szolgálják. A rendőrségi jelentésekből és a biztosítók kimutatásaiból ismeretes, hogy a betörések túlnyomórészt a bejárati ajtón keresztül történnek. Számos betörő ismeri a Magyarországon forgalomban lévő bejárati ajtó és zár márkákat, tehát sokszor már a márkajelzés is eltéríti a szándékuktól.

Hiába szerelünk fel azonban biztonságos bejárati ajtót, ha nem egészítjük ki megfelelő okos zárral és okos kilinccsel.

Hogy működnek az okos zárak?

Ismerünk elektromos és digitális zárat, melyek a legkülönbözőbb igényeket képesek kielégíteni. Az elektromos zárak villamos árammal működnek és elsősorban a társasházakban alkalmazzák azokat. Csak egy nyomógombot kell a lakásban használni ahhoz, hogy kinyissuk az ajtót és beengedjük az illetőt. Kényelmes ez a megoldás, de sajnos előfordulhat, hogy kellő azonosítás híján, illetéktelen is bejuthat a házba. Kívülről is, megfelelő kód beütésével, kinyithatjuk az ajtót. Ismerünk normál működésű zárakat, melyek akkor működnek, amikor elektromos áramot kapnak. Általában ezek a zárak, mindig zárva vannak, csak akkor nyílnak ki, ha nem kapnak áramot. Egy mechanikus karral ellátott elektromos zár ideiglenesen ki is iktatható, tehát hosszabb időre, folyamatosan nyitva tudjuk tartani a bejárati ajtót igény esetén.

Távvezérelhető okos otthon- okos zár

Ide sorolhatók a Bluetooth, Wifi és airbnb okos zárakat. A zár telefonnal is működtethető. Az legegyszerűbb zár körülbelül 5 méteren belül működik a Bluetooth segítségével. Magasabb szintet képvisel a Wifi okos zár, melyről akkor beszélünk, ha a zárat távolabbról kívánjuk működtetni. Ilyenkor egy Wifi híd és egy okos telefonnal ingyen letölthető applikáció használatával lehetővé válik, hogy otthonunktól távol szabályozzuk a belépést. De telefonunk segítségével akár sms formában elküldhetjük az ajtónyitáshoz szükséges kódot. Igy megtehetjük azt, hogy távollétünkben is beengedjük a kívánt személyt. Akik nem szeretnék hosszabb időre bérbe adni az ingatlanukat az airbnb okos zár segítségével biztonságossá tehetik a bejárati ajtó működését. Okostelefonunkra ingyenesen letölthető applikáció segítségével elküldhetjük a belépéshez szükséges kódot. Ez a rendszer hasznos lehet a karbantartási munkák elvégzése során is, hiszen távolról tudjuk irányítani az ajtónyitást, sőt azt is megszabhatjuk, hogy az ajtó mettől-meddig legyen nyitható.

Ujjlenyomattal nyitható okos zár

Az okos zár lehetővé teszi a belépést mindenfajta eszköz nélkül, csak a puszta kezünk szükséges a működtetéshez. Akár 100 ujjlenyomatot is képes tárolni, így számtalan egyénnek adhatunk belépési lehetőséget. Ez a megoldás gyermekes családoknál praktikus. Nem kell félni attól, hogy ha elveszett a kulcs, a gyerek nem jut be a lakásba.

Számkódos ajtózár

A kóddal a belépésen túl szabályozni tudjuk azt is, hogy ki mikor léphet be (napra, időpontra lebontva) az otthonunkba. Továbbá beállíthatunk egy meghatározott időintervallumot is (napok, hetek). Ez a megoldás akkor hasznos, ha vendégeket fogadunk egy bizonyos időre, megkönnyítve ezzel a szabad mozgásukat.Amennyiben megrendül a bizalmunk abban a személyben, akinek a kód segítségével korábban belépést engedélyeztünk, bármikor törülhetjük ezt a jogosultságát.

Belépés chip (NFC) kártyával

Az okos zár kártya érintésével nyitható. Ez a megoldás hazánkban is már aránylag régóta ismert és elterjedt belépési lehetőség. Segítségével megkönnyítjük a dolgozók mozgását, de biztosítjuk a felügyeletüket is.

Okos kilincs

Az okos kilincs működtethető kód megadásával. A kódot beütve a kilincs a zárral kommunikálva nyitja az ajtót. A nyitás, zárás történhet ujjlenyomattal, kóddal, vagy bluetooth illetve Wifi és airbnb okos zár alkalmazásával. Fontos, hogy az  okos kilincs kompatibilis legyen a zárral.

Intelligens napló nemcsak az okos otthon 

Fontos kiegészítője az okos zárnak, rögzíti az ajtón keresztül történő mozgást, így azt állandóan kontrollálni tudjuk, nem szükséges ehhez a telefonunkat használni.

További információval munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft