Blog, NFC nyitás, Okos ajtózár

Az okos zár és a wifi-átjáró számtalan előnye

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

A Hisec okos zár a Hisec ajtajába

A biztonság, önmagunk, családunk és holmijaink megvédése alapvető igénye az embernek. Sokszor azonban csak akkor kapunk észbe, mikor már késő. Már betörtek hozzánk, elvitték félte őrzött, pótolhatatlan dolgainkat, sőt az is megeshet, hogy éppen otthon tartózkodunk mikor a betörő akcióba lép otthonunkban, irodánkban. Éppen emiatt fontos, hogy megfelelő biztonságban tudjuk mindenünket, ami fontos a számunkra. A technika fejlődésével ugyanis a betörők is egyre leleményesebbek. A megoldás az okos zár használata. Ennek az eszköznek köszönhetően ugyanis máris kapunk egy csomó lehetőséget arra, hogy kényelmesen és könnyedén tudjuk az ajtót kinyitni.  Akár felszerelhetünk külön kamerát is az ajtóra és ez esetben már nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk.   

Rendszer működése

A rendszer úgy működik, hogy az applikáció letölthető az okostelefonunkra, azonban az okos zárat össze kell kapcsolni a wifi-híddal, hogy kommunikálni tudjunk vele messzebbről is, melyet a folyamatos internetkapcsolat tesz lehetővé. A wifi-híd nélkül csak nagyjából 5 méteres távolságban tudunk mobiltelefonunk segítségével kommunikálni, tehát parancsot adni a rendszerrel.
Az okos ajtózárat többféle módon lehet kinyitni, melyekre más-más elnevezés alapján szoktak rákeresni az emberek, de mindegyik egyazon zárra utal. Nézzük meg ezeket külön-külön: 


A zár nyitása  NFC kártyával

Lehetőség van NFC (chip) kártyával kinyitni a zárat. Ez azért hasznos megoldás, mert elég odaérinteni a készülékhez a kártyát. Az okos zárnak köszönhetően lehetőség van választani a különféle nyitási lehetőségek közül.

Számkódos zár nyitási mód

A számkódos zár segítségével, több, mint 100 különféle PIN kódot tud eltárolni a rendszer. Ezáltal lehet mindenkinek saját jelszava, amivel ki tudja nyitni az ajtót. Egyszerűen csak a PIN kódot kell bepötyögnünk. Emellett megtalálható a piacon számzáras kilincs, illetve okos kilincs, mely hasonló elven működik.
Praktikus megoldás hotelekben, apartmanokban vagy irodában is, amikor gyorsan változik a nagyszámú vendégkör. Ez az oka annak is, hogy airbnb okos zárnak is hívják ezt a megoldást.

Ujjlenyomatos ajtózár

Ez megint egy olyan megoldás, melyhez semmilyen eszközre nincs szükségünk. Gyorsan, hatékonyan tudjuk kinyitni az ajtót miután ujjunkat a készülékhez érintettük. Nem kell attól félnünk, hogy elveszítjük a kulcsot, vagy esetleg gyermekünkkel fordul ez elő, és a zárat sem kell lecserélni ilyen helyzet esetén. 

Bluetooth kapcsolat és ingyenes applikáció, melyben mindent láthatunk

Nagyjából 5 méteres távolságon belül okostelefonunkkal is ki tudjuk nyitni a zárat, ha bluetooth-t használunk. Ez is nagyon hasznos megoldás. A wifi átjáró (gateway) segítségével pedig folyamatos kapcsolat van az okos zár és köztünk, melyhez internetre is szükség van természetesen.

Ennek köszönhetően meg tudjuk nézni, hogy éppen ki van otthon és új jogosultságot tudunk kiosztani bárki számára, mely bármikor megváltoztatható.

Az okos zár Magyarországon ezeknek a hasznos funkcióknak köszönhetően nagyon népszerű, hiszen nemcsak a biztonság miatt hasznos, hanem nagyon kényelmes is a használatuk. Ezáltal mindent megad, amire Önnek szüksége lehet. A wifi-híd folyamatosan kommunikál a zárral, így minden módosítást, belépést azonnal láthatunk az appunkban.

További funkció, amely a zár mellett szól

Beállítható, hogy például a takarító vagy bébiszitter csak az egyik nap megadott időintervallumba tudja kinyitni a zárat. Ezáltal, hogy ha más napokon próbálkozna belépni, vagy más időpontban, akkor erre nem lesz lehetősége.
Válassza az okos zárat, ha fontos Önnek a biztonság és kényelem. Ezáltal többé nem kell aggódnia, hogy Ön vagy családtagjai elvesztik a lakáskulcsot. Nincs szükség lakatost kihívni zárcseréhez. Ha rendelkezik wifi-híddal, akkor távolról is bárkit be tud engedni otthonába, irodájába.

Miután az ügyfelek megrendelik a zárat és használják egy ideig, általában utólag azt szokták megbánni, hogy nem rendelték meg korábban az okos ajtózárat. Előzze meg a bajt és válassza a modern, hatékony megoldást. Teremtsen biztonságot és kényelmet Önmaga és családja számára. A jövő technológiai megoldásai egyértelműen ebben az irányba mutatnak, így előbb utóbb mindenki hasonló megoldást fog választani. Szakképzett kollégáink bármiben segítenek Önnek, keressen minket most! 

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft