airbnb lakások, Blog, Digitális zár

Cserélje otthona bejárati ajtaját biztonsági ajtóra és okos zár segítségével döntse el Ön, hogy ki mikor mehet be rajta

HiSec Vénusz okos zár ujjlenyomat olvasóval - termékkép

Fontos, hogy folyamatosan lépést tartsunk a technikai fejlődéssel, mely otthonunk védelmét biztosítja. Erre többféle módon van erre lehetőség. Ráadásul ezek a praktikus eszközök segítenek abban, hogy mindig biztonságban érezhessük magunkat és a lehető legkényelmesebben kiszolgáljanak minket ezek az eszközök.

A biztonsági ajtó hozzájárul ahhoz, hogy Ön és családja mindig biztonságban érezhesse magát

Az ajtó kategórián belül két fő csoportról beszélhetünk: kültéri és beltéri bejárati ajtókról. A különféle rendőrségi és biztosítási társaságok által megírt jelentésekből egyértelműen látszik, hogy a bejárati ajtó a legsebezhetőbb célpont a betörés szempontjából, magyarán ezt kell a legjobban védeni. Ráadásul a betörők nem oda törnek be, ahol még eddig nem jártak, hanem, ahol a legkönnyebb betörni. Tehát ahova a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legkevesebb zajjal be lehet törni.

Miben más a biztonsági ajtó a hagyományos ajtókhoz képest?

A nevükben is benne van, hogy a biztonsági ajtó valódi biztonságot ad. Ezt pedig a MABISZ ellenőrzi. Az általunk forgalmazott HiSec ajtók nemcsak megfeleltek biztonsági ajtóként, hanem a Magyar Biztosítók Szövetsége magasabb kategóriába sorolta ezeket a biztonsági ajtókat. Erre csak akkor van lehetőség, ha a szigorú elvárásoknak mind eleget teszünk biztonságtechnikai szempontok alapján. Emiatt is szoktuk hangsúlyozni, hogy nemcsak az a lényeg, hogy megtaláljuk a legbiztonságosabb ajtót, hanem az is, hogy azt megfelelő szakértelemmel telepítsék.

Nem mindegy, hogy ki telepíti a biztonsági ajtót

Lényeges, hogy a vasalatok, illetve a függőleges és vízszintes beállítás is megfelelő legyen. Különben a több ponton záródó ajtó elképzelhető, hogy valahol feszülni fog. Továbbá sérülhet a gumitömítés, ledörzsölődhet az ajtóról a fólia vagy a festék. Ha pedig szorul a zár, akkor az ajtó élettartama megrövidülhet. Lényeges szempont az is, hogy a falhoz hogyan erősítjük az ajtót. Az ajtó és fal közötti kapcsolatnak nagyon erősnek kell lennie. A csavaroknak minél mélyebbre kell hatolnia, és a lehető legnagyobbnak kell lennie. Ha nem megfelelően használunk purhabot, akkor az a szerkezetet nyomás alá helyezheti, mely következtében az ajtó tokja megcsavarodhat. 

Az okos zár lehetőséget ad arra is, hogy távolról  kinyithassa az ajtót

Az általunk forgalmazott biztonsági ajtók normál zárral rendelkeznek. Azonban lehetőség van arra is, hogy ne csak kulccsal, hanem más módon is kinyithassa azt, ha ezeket okos zárra cserélni le. Ez azt jelenti pontosan, hogy nemcsak kulccsal, hanem PIN kóddal is nyitható az ajtó. Az okos zár ezen kívül ujjlenyomattal és NFC (chip) kártyával is nyitható. Emellett dönthetünk úgy is, hogy okos telefonnal bluetooth kapcsolatot használunk ugyanerre a célra.

Wifi gateway az okos zár-hoz


Ha pedig éppen máshol tartózkodunk és távolról kell cselekednünk ahhoz, hogy ki tudja nyitni az ajtaját, akkor szükséges lesz hozzá egy gateway nevű eszközre, amely az azonnali távvezérlést teszi  lehetővé, tehét akkor is ki tudjuk nyitni a zárat mások számára a telefonunk segítségével, ha nem vagyunk a közelben. Például kiküldhetünk nekik a program segítségével egy PIN kódot sms-ben. Az elektromos zár így nagyobb biztonságot és kényelmet biztosít számunkra a normál zárakkal ellentétben. Eldönthetjük, hogy például csak bizonyos idő intervalluma adunk ki jogosultságot minden héten a takarító részére, aki csak kedden 15 és 17 óra között tudja ezáltal példának okáért kinyitni az ajtót.
Az applikáció folyamatosan kapcsolatban van az okos zárral és naplózza a belépőket. Ez azt jelenti, hogy telefonján keresztül bármikor láthatja, hogy ki van éppen otthon. Természetesen sokan választják ezt a megoldást irodájukba telepítve és így is ki tudják használni ezeket a hasznos funkciókat. 

Okos zár acél ajtóval egyszerre

Emiatt érdemes mindenképpen okos zárakban gondolkodnunk. Arról nem is beszélve, hogy innentől kezdve csak egy lépés, hogy okos ajtóval rendelkezzünk. Ugyanis, ha kamerát is el tudunk helyezni az ajtón, akkor az, az okos zárral együtt okos ajtót alkot. És, ha hosszú távon okos házat szeretnénk, akkor már meg is tettük az első lépést ebbe az irányba. 

Rendelje meg tőlünk az okos zárat a biztonsági ajtóval együtt, hogy folyamatosan biztonságban tudhassa családját! Miskolci bemutatótermünkben pedig megtekinthetik, kipróbálhatják ajtóinkat, okos -zárainkat.

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

72.500Ft