Blog, Okos ajtózár

Hisec okos zár valódi kényelmet ad- Rendeljen áruházunkból

Rengeteg funkcionalitással bír a Hisec okos zár

Milyen sok felesleges bosszúságtól kímélheti meg magát, ha korszerű és biztonságos, kényelmesen működtethető eszközökkel veszi körbe magát. Az egyik ilyen megoldás az okos zár. Többféle módon is hivatkozhatunk rá a sokfajta funkciójának köszönhetően, például: airbnb okos zár, elektromos ajtózár, de sokan a wifi okos zár, vagy okos bejárati ajtó, esetleg az ujjlenyomatos kilincs vagy automata ajtózár kifejezést használják. A legújabb technológiájának köszönhetően valódi biztonságot ad, ha megfelelően biztonságos ajtóra szereljük fel. Ez azért van így, mert ha az ajtót könnyű felfeszíteni, akkor hiába van rajta egy biztonságos zár, mely megvédené attól, hogy betörjenek otthonába vagy irodájába.

Kényelem

Ami pedig a kényelmet jelenti közelről és távolabbról is irányítható. Közelről kinyitható kulccsal, NFC kártyával, PIN kóddal, ujjlenyomattal és mintegy 10 méteres körzeten belül bluetooth kapcsolattal. Ezen kívül egy ingyenes applikáció és okos telefon segítségével távolról is vezérelhető. Ez konkrétan azt jelenti, hogy bármikor távollétében is beengedhet akárkit a lakásába. Példának okáért küldhet az illetőnek egy sms kódot, mely kinyitja az ajtót. Ugyanis váratlanul is előfordulhat, hogy egy családtag, ismerős vagy mesterembernek váratlanul be kell mennie az ajtón. Ilyenkor egy gombnyomással be tudjuk engedni az illetőt. De akár előre is beprogramozhatjuk azt, hogy mely időszakban tudja az adott személy kinyitni az ajtót. Például hétfőn 10-12 között ezáltal könnyedén be tud jutni a takarító.

Logfile az okos zár alkalmazásában

Azt is meg tudjuk nézni, hogy ki próbált, illetve jutott be az ajtón. Ennek köszönhető az, hogy egyértelműen elmondhatjuk ujjlenyomatos ajtózárakról, hogy valódi biztonságot és kényelmet ad. Nem kell zárat cserélni az okos bejárati ajtón, elég a jogosultságot az adott személytől visszavonni, mely azonnal megtörténhet és onnantól kezdve ő már nem fog tudni az ajtón bemenni. A folyamatok ráadásul automatizálhatóak, így nagyon sok időt spórolhatunk meg magunknak. Nagyon praktikus megoldás panziók, hotelek, irodák esetében, ahol gyakran változik a személyzet vagy a vendégek köre.

Az automata ajtózár mindenki számára elérhető

A praktikus oldala nem vitatható, de emellett a minősége is kiválónak mondható. A másik fontos tényező az ára, mely nagyon kedvező, így bárki vásárolja meg a zárat saját vagy egyéb használatra, biztos, hogy jó üzletet csinál vele. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek ezek az automata ajtózárak, okos zárak.

Okos házak esetén kötelező ebben gondolkodnunk

Ha valaki okos házban gondolkodik, vagy most kezdi okosítani a házát, akkor is kiváló választás az automata ajtózár. Abban az esetben is ebben érdemes gondolkodnunk, ha teljes biztonságra vágyunk. Természetesen ezek a vágyak össze is függhetnek egymással. Magyarán lehet cél egyszerre a kényelem, hatékonyság és biztonság együttesen.  Maga az elektromos ajtózáron általában kaputelefonnal működtethető ajtózárakat értünk. Azonban az okos zárak többfajta funkcionalitást is magukban rejtenek az ajtónyitás tekintetében.

Számkódos okos zár funkcionalitása

PIN kód segítségével is nyitható a zár és több, mint 100 kódot tudnak eltárolni magukban. A számkódos zárhoz tehát nem kell semmilyen kulcsot vagy kártyát magunkkal hordozni, elég helyette a számsort használnunk. Maár elérhető a piacon a számzáras kilincs is, mely hasonló módon működik.

Ujjlenyomatos ajtózár

Ujjlenyomattal is nyitható az ajtó, talán ez a legegyszerűbb módja, hogy ki tudjuk nyitni otthonunk vagy irodánk ajtaját. Több, mint 100 ember ujjlenyomatát tudja őrizni az applikáció, így bátran használhatja nagyon sok ember.

Az okos zár beüzemelése

Nincs szükség ehhez szakemberre, vagy szaktudásra. Azután, hogy megrendeltük az okos zárat és kiszállították azt, könnyen fel tudjuk szerelni. Ráadásul 5-10 perc alatt elvégezhető könnyedén ez a művelet.

Kulccsal és NFC kártyával történő nyitás 

A hagyományos módon lakáskulcs segítségével is ki tudjuk nyitni az ajtót. Ezen kívül NFC (chip) kártya ajtóhoz történő érintése is azonnal nyitja az ajtót. Akár felváltva is használhatjuk ezeket a funkciókat, amelyik éppen a legkényelmesebb a számunkra. Keressen minket személyesen Miskolcon, hogy bármiben segíthessünk Önnek, ha kérdése van, vagy megrendelné a zárat! 

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft