airbnb lakások, Biztonsági ajtó, Blog

Mitől okos az okos ajtózár ?

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Egyre többen keresnek rá az okos ajtózár szóra Magyarországon is

A keresési statisztika alapján úgy tűnik egyre többen érdeklődnek az okos zárak iránt. Az emberek érthető módon a biztonságra szavaznak és ez most könnyedén és nagyon reális áron el is érhető számukra. Ugyanis egy okos ajtózár segítségével hamar telepíteni tudjuk az eszközt miután megrendeltük. Ezt a zárat sokszor számkódos ajtózárnak, okos kilincsnek nevezik, de használják még az ujjlenyomatos ajtózár, vagy az airbnb okos zár fogalmát is.

Miért van ilyen sok elnevezése egyetlen okos ajtózárnak

 Ennek az az oka, hogy az emberek többféle módon keresnek rá erre az eszközre a funkciók alapján.

Számkódos ajtózár és kilincs

Mivel ezek a zárak számkóddal is üzemelnek, ezért gyakran használjuk ezt a kifejezést az emberek a keresések alkalmával. Az okos ajtózár ugyanis több, mint 100 PIN kódot tud eltárolni, így mindenki kaphat egy külön kódot a családban, illetve ismerősök közül. Ezáltal a naplóban elmentve pontosan látszik majd, hogy ki tartózkodik a lakásban, irodában.

Okos kilincs

A kilincs az ajtóval együtt azáltal nevezhető okos ajtónak, hogy rendelkezik ezzel az intelligens okos zárral. Ha pedig kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor okos ajtóról beszélhetünk. Ez adja a lehető legnagyobb biztonságot számunkra. Azonban ehhez egy biztonsági ajtóra is szükség lehet, mert ha az ajtó könnyen feltörhető, akkor az okos kilincs vagy okos ajtózár nem véd meg minket önmagában.

Ujjlenyomatos ajtózár

Ha nem akarunk a kulccsal vagy kártyával, telefonunkkal, PIN kóddal bíbelődni, akkor az ujjlenyomatunk segítségével is egyszerűen kinyithatjuk az ajtót. Ez talán a legegyszerűbb megoldás és így attól sem kell tartanunk, hogy valaki kilesi a PIN kódot. Sokan választják ezt az opciót.

Airbnb okos zár

Ha lakáskiadással foglalkozunk, akkor az okos ajtózár az egyik legjobb megoldás. Így ugyanis könnyedén megváltoztathatjuk a jogosultságot és kiadhatunk másik PIN kódot vagy letilthatjuk az előző variációt. Ezáltal perc pontosan meghatározhatjuk, hogy kinek és mikor legyen hozzáférése az ingatlanhoz. Emellett konkrét időszakra is megadhatjuk a hozzáférést az ajtónyitáshoz például egy takarítónak, vagy mesterembernek. Ennek köszönhetően megadhatunk egyszeri vagy többszöri, időponthoz kötött belépési jogosultságot.
Az okos zár beszerelése pedig könnyen véghezvihető szakember sem kell hozzá. Elég megrendelnünk az okos ajtózárat. 


Wifi okos ajtózár

Wifi okos zárként is szoktak hivatkozni erre a konstrukcióra. Ugyanis az okos ajtózár Wifi híd segítségével az internetre csatlakoztatható és, így bármikor tudjuk távolról okos telefon segítségével vezérelni. Ehhez csupán az ingyenes applikációt kell letöltenünk a telefonunkra. A log fájlok naplózzák az összes belépést, illetve az ez irányú különféle kísérleteket. Pontosan látni fogjuk, hogy ki és mikor lépett be az ajtón, tehát, hogy ki tartózkodik otthon.

Automata ajtózár

Automata ajtózárként is szoktak hivatkozni az okos ajtózárra. Ugyanis közelről okos telefonunkkal bluetooth kapcsolattal is kinyitható. Emellett NFC kártya segítségével is be tudunk jutni az otthonunkba, irodánkba. Természetesen továbbra is nyitható kulccsal is az ajtózár, így ez is jó megoldás lehet. Sokan, főleg idősebb korosztály ragaszkodhat ehhez a megoldáshoz. A gyerekek pedig használhatják a PIN kódot, így nem kell attól tartani, hogy elveszítik a kulcsokat, vagy az NFC kártyát. Mindenki kedvére ki tudja választani, hogy melyik megoldást preferálja. A takarítónőnek pedig kedvünkre megadhatunk egy időpontot, amikor nyitható számára az ajtó, például minden kedden 10 és 12 óra között. Küldhetünk sms-ben is kódot egy szakembernek, akinek azonnal be kellene lépnie a lakásába, hogy megjavítson benne valamit. Erre mind-mind megfelelő megoldás lehet az elektromos ajtózár, illetve okos bejárati ajtó.

A biztonság egyre fontosabb

Legyen biztonságban Ön is és családja és válassza a legjobb minőséget! Az okos zárat nemcsak otthonába irodájába is beszerelheti, de kiadó ingatlanjába is a lehető legjobb megoldás ezt választani. Ráadásul kedvező áron tudja most megvásárolni az okos zárat, mely óriási kényelmet biztosít Önnek és családjának. Probléma esetén nincs szükség lakatosra, azonnal meg tudja változtatni egy gombnyomással a hozzáférést. Ennek köszönhetően Ön fogja megmondani, hogy ki és mikor léphet be az ajtón. 


Keressen bennünket, hogy minél hamarabb segíthessünk Önnek! 

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft