Blog, Digitális zár, Ujjlenyomatos okos zár

Az okos ajtózár előnyeiről

Mikor érdemes okos ajtózár vásárlásban gondolkodnunk?

Röviden azért, mert kényelmes, hiszen bárhonnan ki tudja nyitni az ajtót és valódi biztonságot ad.
Mit jelent ez pontosan? Az okos ajtózár kinyitható fizikai kulccsal, de emellett PIN-kóddal, ujjlenyomattal, vagy NFC kártyával is nyitható. Körülbelül 5 méteres közelségben bluetooth kapcsolattal is ki tudja nyitni a zárat. Azonban ha vásárol wifi-hídat (mely a távvezérlést teszi lehetővé azonnal) és ehhez internet kapcsolattal illetve telefonnal is rendelkezik, akkor egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével távolról is tud jogosultságot adni bárkinek azonnal. 

 

Mik is ezek a vezérlések?

Küldhet például egy PIN-kódot sms-ben valakinek, aki azonnal ki tudja nyitni az ajtót. Megnézhetjük azt is, hogy éppen most ki tartózkodik a lakásban. Ha van irodánk, akkor ott is kiváló megoldás lehet az okos ajtózár alkalmazása. Kiküldhetünk PIN kódot ismerősünknek, mesterembereknek, akik ennek köszönhetően azonnal ki tudják nyitni az ajtót. Ráadásul a bébiszitter vagy a takarító is azonnal be tud lépni otthonunkba, ha ez a szándékunk. Emellett időponthoz is köthetjük a jogosultságot, hogy csak egy adott intervallumban tudjon bemenni az illető, például szombatonként 14 és 16 óra között. 

Miképpen nyitható az okos ajtózár?

Többféle lehetőség van erre, így kényelmesen kiválaszthatjuk azt, amelyik szimpatikus a számunkra. Be tudunk menni számkódos zárként használva az okos zárat, mert a számkódos ajtózárnak köszönhetően nincs szükség arra, hogy kulcsot használjunk, attól függetlenül, hogy erre is van lehetőség. Emellett lehetőség van ujjlenyomatos ajtózárként is használni a zárat. Ezen a módon azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót. Meg kell említeni, hogy rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, éppen ezért adhatunk jogosultságot az egész családnak, barátoknak vagy ismerősöknek is. Ráadásul egyszerűen módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és más módon is kinyithatjuk a zárat.  Nagyon praktikus ezekben a zárakban, hogy nagyon intelligens módon működnek, így airbnb zárként is használhatóak. Éppen emiatt apartmanokban, hotelekben is népszerű megoldásnak számít, ugyanis van lehetőség NFC kártyával is kinyitni az ajtót. Ez pontosan úgy működik, hogy ilyenkor a zárhoz érintjük a kártyát és már ki is nyílik az ajtó.

Az okos ajtózár telepítése könnyedén megoldható

Egyfajta összefoglalásként tehát könnyedén kicserélhetjük a zárat mi magunk is miután megrendeltük azt. Ki tudjuk nyitni az ajtót akár PIN kóddal, fizikai kulccsal, ujjlenyomatunkkal, vagy bluetooth kapcsolattal, esetleg NFC kártyával és távolról is küldhetünk PIN kódot másnak. Ehhez azonban szükségünk van internetkapcsolatra, okos telefonra és gateway-re.
Többé nem kell a szomszédoktól szívességet kérnünk, akik nem biztos, hogy éppen otthon tartózkodnak. Mi magunk felügyelhetjük a dolgokat, bárhonnan és bármikor Azért nagyon praktikus az okos zár, mert kényelemesen és biztonságosan tudjuk használni, előre ki tudjuk nyitni az ajtót például a vendégeknek, akik korábban érkeznek meg otthonunkhoz, mint mi magunk. Ha pedig például váratlan csőtörés alkalmával azonnal be kell engedni a szakembert, az sem fog problémát okozni nekünk. Könnyedén mindent meg tudunk oldani távolról is. Ezzel pedig sok bosszankodást és időt tudunk megspórolni magunknak és családunk számára egyaránt.

Okos ajtózár

Pontosan emiatt egyre népszerűbb ez a fajta elektromos zár és idővel elképzelhető, hogy mindenki ilyen zárat fog használni otthonában és irodájában is. Ezért is érdemes minél hamarabb kiélvezni az előnyeit. Ha pedig nemcsak az okos zárat telepítjük, hanem kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk immár. Az a tapasztalat, hogy a modern dolgokat láttán a betörők is végig gondolják, hogy érdemes-e betörniük az adott helyre. 
Ki vágyna arra, hogy betörjenek hozzá és lelki traumát kelljen megélnie és rengeteg időt és energiát pazarolva rendezni ezt a nem kívánt helyzetet csak azért, mert rossz minőségű zárban gondolkodott korábban. Érdemes ezért jó minőségű ajtóra felhelyezni az okos zárat, különben nincs sok értelme váltani, ha az ajtót úgyis könnyen kinyithatják. Ha rendőrségi jegyzőkönyvekhez kell listát írni, amiért betörtek hozzánk és szembesülni azzal, hogy ellopták legféltettebb dolgainkat, amik lehet, hogy soha nem kerülnek már elő, akkor könnyen megbánhatjuk, hogy nem cselekedtünk korábban.

Kérdése van? Állunk rendelkezésére, keressen minket bátran online vagy személyesen a miskolci Bemutatótermünkben.

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

72.500Ft