Blog, Digitális zár, Okos ajtózár

Az ujjlenyomatos okos-zár szerepe

hiseczar.hu okos zár termékkép

Az ujjlenyomatos okos-zár már az otthonunk része

Egyre többet beszélünk az okos otthonról.  Ilyenkor szinte mindenkinek elsősorban az okos jégszekrény, az okos TV, az okos porszívó stb. jut eszébe és kevesen gondolnak arra, hogy mindezt meg is kell őrizni, nem szabad megengedni, hogy bárki az engedélyünk nélkül bejusson az otthonunkba.  Ezt pedig az ujjlenyomatos okos-zár segítségével tudjuk biztosítani. Tudjuk, hogy a lakásunk a bejárati ajtónál kezdődik, ezért ennek okosítása elsődleges szempont kell, hogy legyen. Nem elég, hogy az ajtónk kinézetre szép legyen,de szem előtt kell tartani azt is, hogy a bejárati ajtó fő feladata elsősorban  az, hogy a biztonságunkat szolgálja.  Ezt tudjuk megvalósítani az okos ajtózár felszerelésével, ami még emellett az életünket is kényelmesebbé teszi.

Mit is tud az ujjlenyomatos okos-zár? 

Az okos ajtózárak kompatibilisek a HiSec biztonsági ajtókkal, így könnyen, házilag is felszerelhetők, nem szükséges ehhez különleges  szakértelem. Egyszerűen a régi cilinder zár helyére kell rögzíteni, majd az ajtólapok vastagságának függvényében a kilincsek közti távolságot kell beállítani. Az ujjlenyomatos okos-zárak többféle módon működtethetők, akár távolról is az otthonunktól. Működnek kártyával, kóddal, ujjlenyomattal és távolról (wifi gateway) vezérelve okos telefonunk használatával. Fontos még megemlíteni, hogy valamennyi okos ajtózár kulccsal is nyitható, így ha az elektronikában valami meghibásodik, a kulccsal bejuthatunk az otthonunkba. 

Okos zár Magyarországon

A piacon már megjelent az ujjlenyomatos okos-zár, ujjlenyomatos kilincs is az okos ajtózár. Működéséhez semmilyen külön eszközre nincs szükség, az ujjunkat használjuk az ajtó működtetéséhez. Praktikus, mert nem kell a kulcsot keresgélni, vagy megjegyezni a nyitásához szükséges kódot. Ez a nyitási mód elsősorban a gyermekes családoknál jöhet szóba. Nem kell aggódni azért, hogy esetleg elveszett a kulcs, a gyerekünk anélkül is bejuthat a lakásba. 

Számzáras ajtózár – számzáras kilincs

A megfelelő kód megadásával tudjuk kinyitni az ajtót, mivel a PIN kód segítségével kapcsolat teremtődik a kilincs és a zár között.A számzár segítségével lehetővé tesszük a személyre szabott ajtónyitást. Miután a zár felismeri az órákat, napokat, hónapokat megszabhatjuk, hogy ki és mikor léphet be az otthonunkba. Ugyanakkor biztonságos is, mert a kód bármikor letiltható, így az ajtónyitási lehetőséget megvonhatjuk akár azonnal is.

Belépés  kártyával

Magyarországon sok helyen van használatban ez a fajta megoldás. A belépéshez csupán a kártyát kell az ajtóhoz érinteni. Többnyire munkahelyeken terjedt el ez a rendszer és emellett egyre több szállodában is előszeretettel alkalmazzák.  

Wifi okos zár – airbnb okos zár

Az ujjlenyomatos okos-zárat távolról is, az okos telefonunk segítségével tudjuk vezérelni. Napjainkban egyre többen adják bérbe lakásukat airbnb rendszerben. Ezzel a funkcióval élve  nem szükséges személyesen jelen lennünk a kulcs átadásakor, elég csak elküldeni az ajtónyitáshoz szükséges kódot, vagy ujjlenyomatot, ahhoz, hogy a vendég bejusson a lakásba. A zár működéséhez szükséges egy híd (gate-way) megvásárlása. Ez a híd teremt kapcsolatot a zár és az okos telefonunk között. Az üzembehelyezésnél fontos szempont, hogy a zár és híd közötti távolság maximum 10 méter lehet és állandóan, folyamatosan  kapja az elektromos áramot.  

Elektromos ajtózár

Elsősorban lépcsőházi bejárati ajtóknál alkalmazzák. Ez az úgy nevezett kaputelefon. A zár kétféle lehet, működhet úgy, hogy a zár addig nyitható, amíg kapja az elektromos áramot, míg a másik típus, automata zár egyszer nyitható az elektromos impulzust követően. Mindkét kivitel esetében a nyitási funkció egy kis kapcsoló segítségével kiiktatható. Ez hasznos lehet például költözéskor, amikor hosszabb időre nyitva kell tartani a bejárati ajtót. Ez a funkció (tehát, hogy ne zárjon le az ajtó) az alkalmazásban beállítható.

Intelligens napló az ujjlenyomatos okos-zár alkalmazásában

Az intelligens napló fontos kiegészítője az okos zárnak. Segítségével kontrollálni tudjuk az ajtón keresztül történt mozgást, melyet napló szerűen rögzít. Azt is jelzi, ha valamilyen rendellenesség történik a bejárati ajtónál, vagy például azt is, hogy nem zártuk be a bejárati ajtót.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérjük hívjon bennünket telefonon, munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére, vagy látogasson el miskolci Bemutatótermünkbe.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft