Blog, Okos ajtózár, okos bejárati ajtó, Okos kilincs

Wifi okos zár segítségévelTávolról nyitható ajtók

Hagyományos HiSec zár cseréje az új HiSec Okos zárra.

Wifi okos zár itthon is egyre kelendőbb

Viszonylag újdonságnak számítanak a wifi okos zárak az emberek otthonában, mely óriási biztonságot és kényelmet biztosít a számunkra és idővel várhatóan mindenki ezeket fogja használni. Már csak azért is, mert ezek a telefonnal nyitható zárak alkalmat adnak arra is, hogy továbbra is használjunk kulcsot, ha éppen ahhoz van kedvünk (nah de miért is lenne 🙂 )

A wifi okos zár 4 féle képpen is nyitható

Ugyanis többféle módon fogjuk tudni kinyitni az ajtót, ha ilyen okos zárban gondolkodunk. Használhatunk NFC (chip) megoldást, így csak odaérintjük a kártyát és máris kinyílik az ajtó. Emellett lehetőségünk van PIN kód segítségével belépnünk az ajtón, ami szintén nagyon praktikus, mert így semmilyen eszközre sincs szükségünk. A választható megoldások között szerepel továbbá az ujjlenyomattal nyitható zár funkciója is. Sőt, bluetooth kapcsolattal is azonnal kinyílik az ajtó, ha körülbelül 5 méteres távolságon belül van a telefonunk.

Wifi gateway

Ha pedig távolabb helyezkedünk el, akkor is segít a mobilunk, ugyanis így is kinyitható az ajtó csak egy kis kiegészítő kell hozzá. Ehhez mindössze egy ingyenes applikációt kell letöltenünk és ezután bárkinek kioszthatunk jogosultságokat. Ez azt jelenti, hogy akár ideiglenesen, akár véglegesen eldönthetjük, hogy ki és mikor tudja kinyitni az ajtót. Természetesen ezeket a kiosztásokat bármikor megváltoztathatjuk. Ez azért fontos, mert ezáltal, ha például váratlanul ki kellene cserélni a zárat, akkor ezzel nem kell vesződnünk. Gyorsan és azonnal meg tudjuk oldani ezt a problémát. Ha pedig be kell valakit engednünk, de csak időszakosan, példának okáért hétfőnként 17 és 18 óra között, akkor erre is van lehetőség. Erre akkor lehet szükség, ha egy szakembert vagy rendszeres jelleggel például egy takarítót kell beengedünk. 

Ingyenes alkalmazás

Ráadásul ezen kívül naplózásra kerül az is, hogy ki és mikor lépett be az ajtón. A wifis okos zár alkalmazása ugyanis ezt is lehetővé teszi. Ennek köszönhetően pontosan látjuk azt is, hogy éppen ki tartózkodik otthon, sőt a belépéssel kapcsolatos próbálkozások számát is látni fogjuk telefonunkon. Emiatt az okos zár nagyon praktikus és biztonságos. IP cím alapján beállítható az, hogy ki férhet hozzá mester felhasználóként az applikációhoz, így feltörésre nincs lehetőség. 

A telefonnal nyitható wifi okos zár és biztonsági ajtó együtt biztosítja a legnagyobb védelmet

Érdemes modern és speciális okos zárban gondolkodnunk, de mit sem ér mindez, ha maga az ajtó nem elég biztonságos. Emiatt fontos, hogy emellett biztonsági ajtóban gondolkozzunk. Természetesen arra is van lehetőség, hogy normál zárral rendelje meg tőlünk a HiSec biztonsági ajtót és esetleg a jövőben váltson és cserélje azt ki elektromos zárra, de érdemes egyből mind a kettőben gondolkodni. 

Mit jelent a biztonsági ajtó?

Konkrétan azt, hogy a MABISZ az általunk forgalmazott ajtókat ebbe a kategóriába sorolta, mert megfelelt a szigorú követelményeknek. Ráadásul ma már az egész EU területén védjeggyel rendelkezünk. Lényeges szempont, hogy a biztonsági ajtó hány ponton záródik, és az is, hogy ezek egymástól mekkora távolságra találhatóak meg. Az is meghatározó, hogy a speciális biztonsági ajtó telepítése, hogyan történik. Ugyanis a különféle vízszintes és függőleges vasalatok elhelyezése is nagy körültekintést igényel. Szakembereink nemcsak beszerelik, de el is szállítják a régi ajtót kérésére, hogy ezzel se kelljen fáradnia. 

Mi is egy szakszerű beépítés menete?

A fal és ajtó közötti rések kitöltése általában purhabbal történik, de a túl sok hab meg is csavarhatja az ajtó szerkezetét miután megszáradt. Lényeges ezen kívül, hogy elég nagy hosszúsággal és átmérővel ellátott csavarokat használjunk fel. A gyártó az esztétikai megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetett. Kínálatunkban megtalálható a matt és fényes felületű kivitel is. A színeket illetően beszélhetünk fehér, sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy, vagy cseresznye színezésű ajtókról. A robosztus megjelenésük pedig automatikusan elriasztja a betörőket az ajtón található HiSec felirattal együtt. 

Ha Önnek fontos a valódi biztonság és védelem, akkor mindenképpen érdemes ezekben a megoldásokban gondolkodnia. Ha pedig kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére. 

Keressen fel bennünket és rendeljen tőlünk wifi okos zár egyikét és a biztonsági ajtót!