Blog, Okos zár, Okos zárak, RFID technológia

Ujjlenyomatos okos zár segítségével nyissa ki irodáját, otthonát

Az ujjlenyomatos okos zár a hétköznapjaink részese

Vásárolja meg a legkorszerűbb okos ajtózárat és vegyen hozzá Wifi-hídat, hogy összekapcsolhassa a wifivel és így bárhonnan kommunikálhat a zárral az ingyenes mobil applikáció segítségével.Pontosan láthatja, hogy ki van éppen otthon. Az okos ajtózár pontosan ezt adja és még sok minden mást: biztonságot és kényelmet. Hiszen hívhatjuk számkódos zárnak, illetve okos kilincsnek, ujjlenyomatos ajtózárnak , arcfelismerős okos zárnak is ezt a konstrukciót. Ugyanis egyazon zárról beszélünk, mely többféle funkciót rejt magában és emiatt többféle módon hivatkozhatunk rá. Nézzük át ezeket sorjában.

Számkódos ajtózár

Könnyedén beüti a PIN kódot és már nyílik is az ajtó. Nem kell hozzá semmilyen egyéb eszköz és több, mint 100 féle Pin kódot tárol a rendszer, így jut bőven mindenkinek. Emiatt nem kell aggódnia. Ezáltal nem kell attól félni, hogy az ajtóhoz szükséges nyitót elveszítjük. Az ujjlenyomatos okos zár Magyarország nem véletlenül hódit folyamatosan és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Hívhatjuk elektromos ajtózárnak is ezt a megoldást, mely okos zár esetében természetesen fizikai kulcsokkal is nyitható a zár, ha éppen erre lenne igényünk. De a kulcsos nyitás vész esetén ajánljuk csak.

Ujjlenyomatos kilincs

Az okos zár előnye, hogy ujjlenyomattal is nyitható. Ez szintén nagyon praktikus és, ha az okos zárra egy kamerát is felszerelünk, akkor már okos ajtóról beszélhetünk. Egy újabb lépés az okos ház felé… A HiSec ujjlenyomatos okos zár több mint 50 ujjlenyomatot képes tárolni. Ezeket később az alkalmazásban tudja törölni, módosítani.

Airbnb okos zár

Eképpen is hivatkoznak rá, mert az airbnb-ben is népszerű megoldás. Nem kell zárat cserélni, bármikor visszavonható a jogosultság, ha nem szeretnénk, hogy továbbra is használja bárki a zárat. A wifi-híd segítségével mindent pontosan láthatunk. Adhatunk bizonyos időszakra vonatkozó hozzáférést a zárhoz a takarítónak. Így ő más időpontban nem fog tudni belépni az ajtón. Ez is nagyon praktikus megoldás. A legjobb az egészben, hogy fizikailag nem feltétlen kell ott lennie a helyszínen, hanem távolról is intézheti az ajtónyitást. Küldhet például sms-ben PIN kódot bárkinek, ha rendelkezik okos telefonnal.

Bluetooth nyitási lehetőség

Körülbelül 5 méteres közelségben akár bluetooth segítségével is ki tudjuk nyitni az ajtót. Ez is egy jó megoldás lehet, ha éppen más lehetőségünk nincsen. A Wifi-híddal az applikáció segítségével sokféle információhoz juthatunk. Megnézhetjük, hogy ki van éppen odahaza, megérkezett-e gyermekünk az iskolából, hiszen mindenki külön felhasználónak számít. Ez alapján megnyugodva konstatálhatjuk, hogy minden rendben van. Attól nem kell tartani, hogy a rendszert feltörik, mert erre nem sok esély van és, ha meg is történne mindez, akkor sem tudják, hogy fizikailag hol helyezkedik el az ajtó. Úgyhogy, nincs mitől tartanunk.

NFC kártya

Egy kis chip kártyával is nyitható az ajtó. Ez is jó megoldás, mert elég egyszerűen a zárhoz érinteni a kártyát, nem kell a kulcsokkal, vagy PIN kóddal bíbelődni. Az a jó dologban, hogy kedvére válogathatja a megoldási formákat. Használhatja az egyiket, aztán a másikat, ami éppen a legpraktikusabb. Mindösszesen csak annyit kell tennie, hogy kiválassza azt, ami Önnek a legkényelmesebb. A mobiltelefonunk amúgy is már gyakorlatilag ”hozzánk nőtt”. Búcsút inthetünk azoknak az időknek, amikor csak telefonálásra használtuk a telefonunkat. Ma már egy okos telefonnal rengeteg dolgot el tudunk intézni. Fotózunk, zenét hallgatunk, vásárolunk vele, beállítjuk a fűtést és még hosszan sorolhatnánk a közös tevékenységeket. Ebből adódik a kérdés: ha már ilyen nagy szolgálatot tesz számunkra, akkor miért ne engedhetne be minket az ajtón? 

Nemcsak okos, sokszínű 

Amint látható, egy olyan zárról beszélünk, ami ugyan használható hagyományos módon, tehát kulccsal is, de egyéb más módon is. Kezelhetjük a bejárati ajtónkat úgy is, hogy mi magunk nem vagyunk a helyszínen. Ezáltal beengedhetjük a vízszerelőt, a takarítónőt, a bébiszittert, és a túlságosan hamar hozzánk érkezett barátokat egyaránt. Akárkit, akit szívesen fogadunk, amíg nem tartózkodunk otthon. Természetesen a hozzánk érkező vendégeket más módon is beengedhetjük például egy kioszthatunk nekik PIN kódot.

Az okos zár beszerelése

Ehhez nincs szükség külön szakemberre, aki az automata ajtózárat elhelyezi az ajtóban. Mi magunk is könnyedén elhelyezhetjük. Sőt, akár irodánkba is felszerelhetünk egyet. Mivel a hagyományos zárak funkcióját is tudja a rendszer, ezért biztosan nem fogunk mellé lőni.

Keressen bennünket, hogy segíthessünk Önnek, de használhatja online webshopunkat is!

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft