Blog, Okos ajtózár

Milyen ajtózár legyen ami biztonságos és kényelmes is?

Az ajtózár lehet sima vagy okos

Ha józan paraszti ésszel végig gondoljuk, akkor kétféle fő szempont merülhet fel az ajtózárak kiválasztása esetén. Az egyik maga a biztonság, hiszen mi értelme van olyan zárat vásárolni, amit könnyű feltörni? A lényege, hogy megfelelően működjön és ne tudják áttörni. Ez elég nyilvánvaló. Emellett azonban más szempontok is felmerülnek. Például lényeges momentum, hogy az ajtózár praktikus legyen. Ez konkrétan azt jelenti, hogy magába foglalja a számkódos ajtózárat, az ujjlenyomatos ajtózárat. Tehát PIN kóddal és ujjlenyomattal is ki lehet nyitni, de emellett fizikai kulcsot is tudjunk használni hozzá. Sőt, lényeges, hogy az NFC kártyával vagy bluetooth-val történő ajtónyitás se legyen megoldhatatlan feladat. 

HiSec okos ajtózár a forgalmazótól

Ezeket mind tudja az általunk forgalmazott zár. Fontos azonban megjegyezni, hogy óriási könnyebbséget adhat, ha távolról is tudjuk kezelni az zárat, ha éppen nem tartózkodunk otthon. Ezáltal bárkit, bármikor be tudunk engedni, ha van internet kapcsolat és gateway, amit szintén meg tudunk vásárolni az okos zárhoz. Ehhez szükség van az interneten kívül okos telefonra és az ingyenesen letölthető applikációra. Ezáltal távolról is tudjuk az okos zárat kezelni bármikor. Ezekkel a funkciókkal elmondhatjuk, hogy egy nagyon praktikus rendszert kapunk. 

Nyaralása közben is már biztos találkozott okos zárral

Az biztos, hogy ez a jövő: az intelligens okos ajtózár használata. Talán csak idő kérdése, hogy mindenki áttér erre és ezt fogja használni. Ha pedig kamerával is látjuk az ajtót, akkor nemcsak okos zárról, hanem okos ajtóról beszélhetünk. Természetesen, ha fontos a biztonság, akkor használhatunk riasztót vagy mozgásérzékelős lámpát, akár járőrszolgálatot is megbízhatjuk azzal a szándékkal, hogy riasztás esetén pár percen belül kiérkezzen a helyszínre. Ez a lépés már sok betörőt eltántoríthat attól, hogy betörjenek. Az is nagyon fontos, hogy ne csak okos zárban gondolkozzunk, hanem megfelelő minőségű ajtóban. Mindenképpen arra érdemes feltenni a zárat, hiszen hiába használ biztonságos, fúrásvédelemmel ellátott zárat, ha az ajtót könnyen ki lehet nyitni.

Hogyan lehet kinyitni az okos zárat? 

Többféle lehetőség van erre. Például be tudunk menni számkódos zárként használva a zárat, mert a számkódos ajtózárnak köszönhetően nincs szükség arra, hogy kulcsot használjunk. Ez egy hasznos funkció. 

Emellett lehetőség van ujjlenyomatos ajtózárként használni a zárat, melynek köszönhetően azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót. Meg kell említeni, hogy rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, éppen ezért adhatunk jogosultságot az egész családnak. Ráadásul könnyen módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és más módon is kinyithatjuk a zárat.

Kiadó lakásához is szuperül illeszkedik az okos ajtózár

Nagyon hasznos ezekben a zárakban, hogy nagyon intelligens módon működnek, ezáltal airbnb zárként is könnyen használhatóak. Éppen ezért apartmanokban, hotelekben is népszerű megoldásnak számít, ugyanis van lehetőség NFC kártyával is kinyitni az ajtót. Ilyenkor elég csupán a zárhoz érinteni a kártyát és már nyílik is az ajtó. Természetesen PIN kódot is megadhatunk a vendégeknek, melyet idő intervallumhoz is rendelhetünk. Ennek köszönhetően csak akkor tudja kinyitni az ajtót az illető, ha ezen az időponton belül próbálkozik. Egy bébiszitter, külön órát tartó tanár vagy takarító esetében ez nagyon hasznos lehet. Ám emellett más szempontok is felmerülnek ide tartozik maga a kinézet, megjelenés. Az okos zárak modern, trendi benyomást keltenek. Lényeges szempont a minőség is, mely szintén kimagaslónak mondható az általunk forgalmazott okos zárakat illetően.

Az ár is egy lényeges szempont lehet

A szempontok között szerepel az ajtózár ára is. Ez is meghatározó, bár inkább érdemes hosszú távban egy megbízható zárban gondolkodnunk, mely biztonságos és kiszolgál minket, mintsem alacsonyabb áron silány minőséget választani. Összefoglalva az eddigieket, elmondható, hogy könnyedén kicserélhetjük a zárat mi magunk is miután megrendeltük azt és ezután ki tudjuk nyitni az ajtót akár PIN kóddal, fizikai kulccsal, ujjlenyomatunkkal, vagy bluetooth kapcsolattal, esetleg NFC kártyával és távolról is küldhetünk PIN kódot másnak. Ám ehhez szükségünk van internetkapcsolatra, okos telefonra és gateway-re. A bluetooth pedig körülbelül 5 méteres körzeten belül működik.
Roppant praktikus az okos ajtózár, mert kényelemesen és biztonságosan tudjuk használni, előre ki tudjuk nyitni az ajtót például a vendégeknek, akik korábban érkeznek meg hozzánk. 

Ezen kívül váratlan csőtörés alkalmával azonnal be tudjuk engedni az illetékest, aki segítségünkre siet. Ezentúl nincs szükség arra, hogy a szomszédnál feltétlenül pót kulcsot hagyjunk. Ennek a hasznos eszköznek köszönhetően mindent meg tudunk távolról is oldani gyorsan, biztonságosan.

Emiatt egyre népszerűbb ez a fajta elektromos zár, rendelje meg Ön is, hogy élvezhesse az előnyeit.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft