Blog, okos bejárati ajtó

Előbb utóbb mindenki okos kilincs mellett dönt

NFC kártya HiSec okos zárakhoz

Okos kilincs lassan a mindennapjaink része

A mai modern korban sok időt és bosszankodást spórolhatunk meg egy egyszeri ráfordítással, ha okos kilincset vásárol. Ha gateway-t is veszünk hozzá, akkor interneten keresztül távolról is láthatjuk, hogy éppen ki tartózkodik otthon és ki tudjuk nyitni az ajtót más emberek számára is. Legyen az futár, takarító, bébiszitter vagy egy ismerősünk. Nem kell többé a szomszédoktól szívességet kérnünk, akik lehet, hogy nem is tartózkodnak éppen otthon. Ha van okos telefonja és internetkapcsolata, akkor iOS vagy android mobillal is kompatibilis az okos kilincs a wifi-átjárónak köszönhetően (gateway). Csak még egy ingyenes applikációra lesz szüksége.

Az okos kilincs nyitási módjai 


Ugyanaz a zár többféle módon nyitható, ezért szoktak rákeresni számkódos zár, okos zár, vagy számzáras kilincs, esetleg okos kilincs, ujjlenyomatos ajtózár kifejezésekre egyaránt az érdeklődök. A lényeg, hogy egyetlen zár magában rejti ezeket a funkciókat. Lehetőség van ujjlenyomattal, jelszóval is kinyitni az ajtót. Ez azért praktikus, mert így nem kell semmit sem magunkkal vinni és mégis bármikor ki tudjuk nyitni az ajtót. Természetesen bőven van hely a rendszerben, így adhatunk hozzáférést ismerősöknek is, vagy a bejáró nőnek. Ezt ráadásul egy idősávhoz is rendelhetjük, mely alapján keddenként például 6-10 óra között tudja kinyitni csak az ajtót. Lehetőség van arra is, hogy chip kártyával nyithassa ki az ajtót. Ekkor elég a zárhoz érinteni azt és már nyílik is az ajtó. Emiatt előszeretettel használják a zárat hotelek, cégek, de emiatt született az airbnb okos zár kifejezés is.

Nemcsak lakásához ajánljuk a HiSec okos kilincs telepítését

Irodákban nagyon népszerű megoldás, mert nem kell kulcsot másolni, zárat cserélni, az esetlegesen elbocsátott alkalmazott kapcsán attól aggódni, hogy nem kapja vissza időben a kulcsokat. Ha PIN kódot használnak a kulcs elvesztésétől sem kell aggódnia. Az okos zár Magyarországon emiatt nagyon népszerűvé vált. Emellett lehetőség van kb. 5 méteres körzeten belül bluetooth-szal kinyitni a zárat. Ez is egy nagyon kényelmes és praktikus megoldás. 
Bármikor ránézhetünk az applikáción keresztül az okos kilincsre, látva, hogy ki mivel lépett be otthonába és. Arról nem is beszélve, hogy egy okos ház első lépésben az okos kilincs alkalmazásával valósítható meg.

A biztonság 

A biztonság a legfontosabb. Ha most építkezik, vagy alakítja át a házát, akkor érdemes első lépésben ebben gondolkodnia. Természetesen a világítás vagy egyéb más dolgok is okosíthatóak, de érdemes a biztonsággal kezdeni. Kis ráfordítással hamar kiépítheti önmagának és családjának a biztonságot. Tulajdonképpen egy automata ajtózárról beszélünk, ami naplózza a belépéseket, így minden fontos információról tudni fog. Emellett maga az okos kilincs beszerelése is nagyon egyszerű. Ön is meg tudja csinálni 5-10 perc alatt. Többé tehát tényleg nem kell lakatostól függnie, aki esetleg nem ér rá éppen.
Ha pedig váratlanul be kell menni a lakásba, és más is el tudja intézni a teendőket benne, akkor elég például sms-ben egy alkalmi jelszót küldeni neki és így könnyen segítségére siethet az illető. Érdemes tehát az okos ajtózárban és wifi átjáró (gateway) együttesen gondolkodni, mert így tudja valamennyi hasznos távoli funkciót kihasználni. nagyon könnyű megszokni a kényelmet. 

HiSec okos zárak választéka egyre bővül

Akik megrendelték ezt a zárat általában egy dolgot bántak meg, hogy nem váltottak korábban. Most pedig már nem is tudják elképzelni az életüket az okos zár nélkül. Éppen ezért szájról szájra is megy a jó híre ezeknek az elektromos záraknak. Hiszen, ami működik és praktikus, annak a híre gyorsan terjed.

Hívjon minket vagy adja le itt a rendelését, hogy minél hamarabb Ön és családja is élvezhesse az előnyeit az okos zárnak! Ne feledje Hisec acél biztonsági ajtóinkat itt tudja megnézni.

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft