Blog, Okos ajtózár, Ujjlenyomat nyitás

Ujjlenyomatos okos zárak arcfelismeréssel

arcfelismerős okos zár

Az ujjlenyomatos okos zárak

Az otthonunk biztonsága mindannyiunk számára fontos, ezért is váltak népszerűvé az intelligens zárak az elmúlt években. Azonban a hagyományos okos zárnál is újabb és innovatívabb megoldások léteznek, mint például az arcfelismeréssel ellátott ujjlenyomatos okos zárak. Ebben az írásban bemutatom, hogyan működnek ezek a zárási rendszerek, milyen előnyökkel járnak a hagyományos zárhoz képest, és hogyan lehetnek hasznosak például az Airbnb apartmanokban is.

Bevezetés az arcfelismeréssel ellátott ujjlenyomatos okos zárak világába

Az okos zárnak számos előnye van a hagyományos zárhoz képest: például lehetőséget ad arra, hogy távolról is lehessen vezérelni, vagy az ajtó kinyitása után értesítést küld az okostelefonunkra. Azonban az arcfelismeréssel ellátott ujjlenyomatos okos zárak ennél is tovább mennek. Az ilyen zárnak lehetőséget adnak arra, hogy az arcunkat felismerve nyithassuk ki az ajtót, és így kényelmesebbé és biztonságosabbá tegyük az otthonunkat. Az arcfelismerő technológia a kamerával és a számítógéppel együttműködve az arcunkat érzékeli, majd az azonosítást követően engedélyezi az ajtó kinyitását. Az ilyen zárak általában kompatibilisek az okostelefonokkal, így azon kívül, hogy az arcunkat használhatjuk a nyitáshoz, a telefonunkról is vezérelni lehet őket.

Hogyan működnek az arcfelismeréssel ellátott ujjlenyomatos okos zárak?

Az arcfelismeréssel ellátott intelligens zárak használata rendkívül egyszerű. Az első lépés az, hogy az arcfelismerő rendszer regisztrálja arcunkat. Ehhez egyszerűen csak az ajtó előtt kell állnunk, és az arcfelismerő kamera automatikusan felismeri az arcunkat. Ezután az arcfelismerő rendszer eltárolja az arcunkat az adatbázisában. Miután az arcunkat regisztráltuk, már nyithatjuk is az ajtót az arcunkkal. Elég csak az ajtó elé állni, és az arcfelismerő rendszer automatikusan felismeri az arcunkat, és engedélyezi az ajtónyitást. Azonban ha valamilyen oknál fogva az arcfelismerő rendszer nem tudja azonosítani az arcunkat, akkor továbbra is lehetőség van arra, hogy PIN kóddal vagy ujjlenyomattal nyissuk ki az ajtót.

Kényelem és könnyű használat az arcfelismeréssel ellátott intelligens zárakkal

Az  intelligens zárak használata rendkívül kényelmes és könnyű. Például ha a kezünk éppen tele van bevásárló táskákkal, akkor nem kell keresgélnünk a kulcsainkat, elég csak az ajtó elé állni, és az arcfelismerő rendszer automatikusan felismeri az arcunkat, majd engedélyezi az ajtónyitást. Emellett az arcfelismerő rendszerek általában a hagyományos okos zárhoz képest gyorsabbak is. Az arcfelismerő rendszer általában egy másodperc alatt képes felismerni az arcunkat, és engedélyezi az ajtónyitást. Ez sokkal gyorsabb, mint a hagyományos okos zárnál használt PIN kód.

Az arcfelismeréssel ellátott intelligens zárak az Airbnb apartmanokban

Az arcfelismeréssel ellátott intelligens zárak különösen hasznosak lehetnek az Airbnb apartmanokban. Az ilyen zárnak lehetősége van arra, hogy azért nyithassuk ki az ajtót, hogy vendégeinket beengedjük, majd azonnal bezárjuk azt, amint a vendégeink áthaladtak rajta. Ez megakadályozza, hogy bárki is illetéktelenül beléphessen az apartmanba. Emellett az arcfelismeréssel ellátott intelligens zárak lehetővé teszik, hogy a vendégeinknek ne kelljen kulcsot vagy PIN kódot használniuk, ami rendkívül kényelmes lehet számukra. Azonban ha valamilyen oknál fogva az arcfelismerő rendszer nem tudja azonosítani az arcukat, akkor továbbra is lehetőség van arra, hogy PIN kóddal, ujjlenyomattal vagy nfc kártyával nyissák ki az ajtót.

Következtetés

Az ujjlenyomatos okos zárak amik már az arcazonosítást is tudják,  kiváló megoldást jelenthetnek az otthonunk biztonsági rendszerének kiegészítésére. Az ilyen zárnak lehetőséget adnak arra, hogy az arcunkat használjuk az ajtónyitáshoz, ami rendkívül kényelmes lehet, különösen akkor, ha a kezünk éppen tele van. Az arcfelismerő rendszerek használata egyre népszerűbb, és különösen hasznos lehet az Airbnb apartmanokban, ahol lehetőség van arra, hogy vendégeink az arcuk felismerésével nyissák ki az ajtót. Az arcfelismeréssel ellátott intelligens zárak tehát nagyon sok előnnyel rendelkeznek, és érdemes lehet fontolóra venni az ilyen zárnak a bevezetését az otthonunkban. Ide kattintva tudja kiválasztani, hogy milyen acél ajtóba szeretné az okos zárat.

Hívjuk fel figyelmét az otthonunk biztonságára és cseréljük le a hagyományos zárat egy arcfelismeréssel ellátott intelligens zárra!

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft