Blog, Digitális zár

A pin kódos ajtózár a legnépszerűbb választás

A pin kódos ajtózár vagy hívhatjuk okos zárnak is

Szinte önmagát adja el az okos ajtózár, mert rengeteg érv van mellette és nemigen találunk ellene semmilyen gondolatot. Mire gondolunk pontosan? Könnyen felszerelhető, magába foglalja a fizikai kulccsal történő ajtónyitás lehetőségét is, de emellett számtalan lehetőséget biztosít arra, hogy közelről vagy távolról is ki tudjuk nyitni az ajtót. Ezáltal óriási kényelmet és biztonságot ad számunkra és elérhető áron meg is vásárolható a miskolci Bemutatótermünkben, vagy a webáruházunkban. 

Technikai fejlődés kora

Az nem kérdéses, hogy a kényelem és biztonság egyre fontosabb az emberek számára, így érdemes a technikai fejlődést figyelembe véve ebbe az irányba fejlesztenünk, legyen szó lakásunkról vagy irodánkról. A pin kódos ajtózár abban az esetben is jó megoldás lehet, ha okosítani szeretnénk meglévő otthonunkat vagy egyből okos otthon építésében gondolkodunk.  Ez esetben ugyanis talán a legfontosabb tényező az okos ajtózár használata, mely magában hordja a számkódos zár, ujjlenyomatos ajtózár és a wifi okos zár funkcionalitását is, mely utóbbihoz azonban szükség van wifi átjáróra (gateway).

A pin kódos ajtózár és okos otthon 

Sokan először a lámpák vezérlését vagy az okos porszívókat kezdik el megvásárolni, azonban sokkal fontosabb szempont először a biztonság kialakítása az okos otthon tekintetében. Ezért gondolkozzunk első lépésben abban, hogy hogyan tud az okos zár prioritást élvezni, mely ráadásul kevés büdzséből kivitelezhető. Ugyanaz az a pin kódos ajtózár többféle funkcionalitást rejt magában. Nézzük meg ezeket egyesével. 

Az ajtóba telepített okos zár funkciói

A számkódos ajtózár lényege, hogy egy PIN kód segítségével tudjuk kinyitni az ajtót. Természetesen egyénileg kap mindenki saját kódot. Ráadásul, több, mint 100 kódot meg tudunk adni a rendszernek, így nem kell attól félni, hogy elfogynak a helyek. Bármikor adhatunk ki új jogosultságot vagy törölhetjük a régit távolabbról is, amennyiben rendelkezünk wifi átjáró (gateway) rendszerrel és internetkapcsolattal. Ehhez ugyanis szükség van erre a kiegészítőre és, ha van wifi kapcsolat és okos telefon a birtokunkban, akkor elég az ingyenes applikációt letöltenünk és azon keresztül távolabbról is elérhető a rendszer.

További ajtónyitási mód

Emellett bluetooth kapcsolat segítségével nagyjából 5 méteres körzetben tudunk kommunikálni a rendszerrel. Ez is egy hatékony megoldás lehet, ha közvetlenül akarjuk elérni az okos zárat.
Emellett lehetőség van az elektromos ajtózárat ujjlenyomatos ajtózárként használni. Ez azért praktikus, mert így az sem fordulhat elő, hogy valaki kilesi a PIN kódot. Az ajtó ez esetben is hamar kinyílik, nem kell a kulcsokkal babrálni. Gyors és megbízható megoldás lehet az ajtónyitásra ez is. Természetesen tetszőlegesen variálhatjuk is, hogy éppen melyik ajtónyitási módot választjuk.

Kártyával is nyitható a pin kódos ajtózár

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Emellett lehetőség van NFC kártyával kinyitni az ajtózárat. Ehhez elég a chipet tartalmazó kártyát a zárhoz érinteni. Ez hivatalokban is nagyon népszerű megoldás és panziók esetén. Ezért is szoktak az okos zárra airbnb okos zárként hivatkozni. Gyors és egyszerű módja ugyanis ez a fajta nyitási mód is. A kártyák pedig szabadon cserélhetőek. Távolabbról a gateway-nek köszönhetően láthatjuk azt is, hogy éppen ki lépett be az ajtón. Biztonsági szempontból ez a funkció sem elhanyagolható.

Röviden, hogy miért is okos zár

Ez alapján összesen 4 féle módon tudjuk kinyitni a zárat, ami óriási kényelmet ad számunkra. A korszerű, modern zárat látva a betörő is kétszer végig gondolja, hogy érdemes-e betörniük az adott helyre. Ha azonban olyan hagyományos zárral rendelkezünk, mely könnyen áttörhető, akkor rengeteg atrocitásnak és kiadásnak vethetjük alá magunkat. Ez azt jelenti, hogy betörés alkalmával lelki trauma érhet minket és eltulajdoníthatnak olyan dolgokat is, melyek pótolhatatlanok a számunkra és már többé nem fognak előkerülni. Éppen ezért célszerű egyből a biztonságot választva az okos zár mellett letenni a voksot. Ki vágyna rá ugyanis, hogy a betörés miatt listákat írjon a feldúlt otthonában a rendőrség számára, hogy beazonosítható legyen, hogy mit tulajdonítottak el pontosan.

Ezután a takarítás és rendrakás nyűge is ránk marad. Felesleges támadási felületet hagyni erre, helyette válassza Ön is a legjobb megoldást, mely nemcsak biztonságot, hanem kényelmet is ad Önnek. 

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft