Blog, Okos ajtózár

Ujjlenyomat olvasó ajtózár telepítésében gondolkozzunk, ha biztonságra és kényelemre vágyunk

Az ujjlenyomat olvasó ajtózár ideje elérkezett

A zárakkal kapcsolatos problémákat ma már azonnal letudhatjuk. Vége annak a problémának, hogy csak kulccsal tudjuk kinyitni az ajtót, amit folyton másoltatni kell. Ma már az sem jelent problémát, ha vendégeink előbb érkeznek meg hozzánk és mi nem vagyunk otthon, vagy, ha valakit, például egy mesterembert váratlanul, azonnal be kellene engedni. A modern, korszerű okos zárak ma már mindenben a segítségünkre vannak. Pár méteren belül okostelefonunkkal tudjuk üzemeltetni, de ha vásárolunk mellé gateway-t, wifi átjárót és van internet rákapcsolva, akkor távolról is tudjuk vezérelni az ujjlenyomat olvasó ajtózárat. 

Miért is jó a gateway?

Bármikor megváltoztathatjuk a jogosultságot. Ehhez csak okostelefonra van szükség az interneten kívül és az ingyenesen letölthető az applikációra, ami segítségünkre van ebben. Rengeteg bosszankodást, időt spórolhatunk meg a segítségével, például, ha valakinek a jogosultságát meg szeretnénk vonni, vagy akár újat szeretnénk generálni. Eme egyik jó tulajdonságának köszönhetően airbnb lakásokhoz is kiváló választás ez az okos zár. Ha ilyen jellegű vállalkozásunk van, akkor ez egy nagyon jó megoldás lehet. Nem véletlen, hogy apartmanokban, hotelekben is népszerű megoldásnak számít.

Pontosan, hogyan nyílik az ujjlenyomat olvasó ajtózár? 

 Számtalan lehetőség van és általában a funkciók alapján szoktak az emberek rákeresni az egyetlen zárra, mely valamennyi funkciót ellátja.
Elérhető számkódos zárként működő funkció. Így nincs más dolgunk csak bepötyögni a PIN kódot. Ezáltal kulcsra sincs szükségünk. Ezen kívül lehetőség van ujjlenyomatos ajtózárként használni a zárat. Ennek köszönhetően azonnal ki tudjuk nyitni a zárat. Ráadásul rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, így adhatunk jogosultságot az egész családnak, barátoknak, is bőven. Bármikor módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és választhatunk másik belépési módot, ha éppen ahhoz van kedvünk, vagy az kényelmesebb a számunkra.  Lehetőség van NFC kártyával is bejutnunk. Ebben az esetben elég a zárhoz érinteni a kártyát és már nyílik is az ajtó. Emellett könnyedén kicserélhetjük az ujjlenyomat olvasó ajtózár valamelyikét mi magunk is miután megrendeltük. Ebben videóink is segítenek Önnek.

 A betörés óriási traumával és anyagi kárral járhat

Az ember csak miután betörtek hozzá, utólag bánja meg, hogy miért nem használt valódi megoldást, korszerű megoldást. Ez természetesen az ajtókra, de a zárakra is vonatkozik. Hiába van egy korszerű zár, ha az ajtó könnyen áttörhető. A betörés alkalmával pedig inzultus is érhet minket és családunkat. Ezt nem érdemes megkockáztatni. Ha csak az ajtót, zárat törik fel, illetve ezeket cserélni kell, már akkor ugyanott vagyunk, ha előre megvásároljuk a megfelelő ajtót a zárral együtt és ezzel a lépéssel kevesebb esélyt adunk a betörésre. Akihez már betörtek az tudja, hogy milyen idegőrlő. Biztosítási és rendőrségi jelentések születnek, listákat kell írni, ügyet intézni. Egyszerűbb egyből biztosra menni és elkerülni ezeket a sok időt jelentő ügyintézéseket.

Nézzük röviden az ujjlenyomat olvasó zár főbb tulajdonságait

Összefoglalva az eddigieket használhatunk PIN kódot, fizikai kulcsot, ujjlenyomatot, bluetooth kapcsolatot. Ebben az esetben 5 méteres körzeten belül kell lennünk. Emellett küldhetünk PIN kódot másnak, ha rendelkezünk internetkapcsolattal, okostelefonnal és wifi átjáróval egyaránt. Ráadásul NFC kártyával is ki tudjuk nyitni az ajtót, ha éppen az a kényelmesebb számunkra. Nem vitás, hogy valódi kényelmet és biztonságot ad az okos zár. Többé nem kell a szomszédnál pótkulcsot hagyni és szívességet kérni. Minden ajtó nyitással kapcsolatos problémát meg tudunk távolról is oldani gyorsan, biztonságosan és kényelmesen hála a gateway-nek. Ezáltal tényleg sok bosszankodást és időt tudunk megspórolni magunknak.  

Használja Ön is a legkorszerűbb megoldásokat az ajtózár tekintetében és keressen minket, hogy azonnal segíthessünk Önnek!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft