Blog, Digitális zár

Az okos ajtózár telepítését miért választják egyre többen?

Az okos ajtózár népszerűsége egyre nagyobb

Általában elmondható, hogy, ami működik és jó megoldásnak bizonyul, arra szeretnek lecsapni az emberek. Ez igaz az okos zárakra is. Hiszen a technikai fejlődés egyre nagyobb és az okosítás iránya már évekkel ezelőtt ki lett jelölve. Éppen ezért egyre többen választják a kényelmet és biztonságot. Magát az okos otthon kialakítását végre lehet úgy hajtani, hogy az építkezés alkalmával egyből ilyen megoldásokban gondolkodunk. A másik megoldás, hogy szép lassan hajtjuk végre a váltást. Ez azt jelenti, hogy elkezdjük okosítani a különféle berendezési tárgyakat. Ez természetesen nemcsak az ajtózárra vonatkozik. Azonban hasznosabb ezzel kezdeni, mint például a lámpákkal vagy porszívóval, hiszen a biztonság sokkal fontosabb szempont. Ezután természetesen a többi eszközt is okosíthatjuk. Azonban mekkora kényelmet ad egy olyan ajtózár, mely nyitható ujjlenyomattal, kulcsokkal, PIN kóddal, NFC kártyával, bluetooth kapcsolattal és wifi-átjárónak köszönhetően akár távolabbról is adhatunk jogosultságot másoknak. Ha pedig kamera is kerül az ajtóra, akkor okos ajtóról beszélhetünk. 

Az okos ajtózár programozható


Kiküldhetünk PIN kódot ismerősünknek, mesterembereknek, akik ezáltal azonnal ki tudják nyitni az ajtót. Emellett a bébiszitter vagy a takarító is azonnal be tud lépni otthonunkba ezáltal. Ráadásul időponthoz is köthetjük a jogosultságot, hogy csak egy adott idő intervallumban legyen lehetőség arra, hogy kinyíljon az ajtó az illetőnek. Példának okáért csütörtökönként 10 és 12 óra között. 

Pontosan hogyan nyitható ki az okos ajtózár?

Ahogy azt fent írtuk, erre számtalan lehetőség van, éppen ezért óriási kényelmet biztosít számunkra a rendszer. Ezáltal könnyedén kiválaszthatjuk azt, hogy éppen melyik nyitási mód szimpatikus a számunkra. Ez azt jelenti, hogy be tudunk lépni az otthonunkba, irodánkba számkódos zárként használva az okos ajtózárat, mert a számkódos ajtózárnak köszönhetően nincs szükség arra, hogy kulcsot használjunk. Ezen kívül van lehetőségünk ujjlenyomatos ajtózárként is használni a zárat. Ez azt jelenti, hogy azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót. Lényeges momentum, hogy rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, éppen ezért adhatunk jogosultságot az egész családnak, barátoknak vagy ismerősöknek is, ha kedvünk tartja. Egyszerűen módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és más módon is kinyithatjuk a zárat.  Ehhez azonban szükség van wifi-átjáróra és folyamatos internetkapcsolatra, valamint egy okostelefonra és az ingyenesen letölthető applikációra. Hiszen a wifi kapcsolaton keresztül tudunk ilyen módon kommunikálni a zárral. Ennek segítségével tehát távolabbról is elérhető a zár.

Az okos ajtózár airbnb lakásokba..

Ezek az okos ajtózárak airbnb zárként is használhatóak. Pontosan emiatt nemcsak lakásokban, családi házakban, hanem apartmanokban, hotelekben is népszerű megoldásnak számít az okos zár, ugyanis van lehetőség NFC kártyával is kinyitni az ajtót. Ez úgy működik, hogy ilyenkor a zárhoz érintjük a kártyát és azonnal kinyílik az ajtó.
Az is nagyon praktikus, hogy könnyedén kicserélhetjük (videóink segítségével) a zárat mi magunk is miután megrendeltük  és kiszállították.

Az okos kilincs nyitási módjai 

Az ajtót pedig a leírtak alapján ki tudjuk nyitni akár PIN kóddal, fizikai kulccsal, ujjlenyomattal, vagy bluetooth kapcsolattal, esetleg NFC kártyával és ezen kívül távolról is küldhetünk PIN kódot valaki más számára, ha van wifi-átjárónk. Gondolja végig, hogy az okos zárnak köszönhetően többé nem kell a szomszédoktól szívességet kérnünk, akik nem biztos, hogy éppen otthon vannak. Bárhonnan, interneten keresztül felügyelhetjük a dolgokat.
Akár előre ki tudjuk nyitni az ajtót például a vendégeknek, akik korábban érkeznek meg otthonunkhoz, mint mi magunk. Emellett, ha csőtörés alkalmával azonnal be kell engedni a szakembert, az sem jelent problémát. Egyszerűen mindent meg tudunk oldani távolról is. Lényegében emiatt egyre népszerűbb ez a fajta elektromos zár. Nem légből kapott feltételezés, hogy idővel  mindenki ilyen zárat fog használni otthonában. A modern dolgokat láttán a betörők is végig gondolják, hogy érdemes-e betörniük az adott helyre, de ettől függetlenül elengedhetetlen dolog, hogy biztonságos ajtóra szereljük fel a zárat. Ugyanis, hiába van ellátva például fúrásvédelemmel a zár, ha az ajtót könnyű betörni vagy áttörni. 

Tudunk valamiben segíteni? Keressen minket bátran, szakképzett kollégáink várják megkeresését az okos zárak kapcsán. 

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

72.500Ft