Blog, okos bejárati ajtó

Az okos ajtózár a legjobb megoldás?

Az okos zár menti, hogy mivel léptek be

A mai modern korban nemcsak a fizikai világunkban, de a cyber térben is óvatosnak kell lennünk. Éppen ezért érdemes olyan megoldásokban gondolkodnunk, mely mind a két világban megfelelő védelmet biztosít számunkra. Emellett könnyen és gyorsan, kényelmesen lehet kezelni. Ilyen megoldásnak számít az okos zár, mely többféle módon nyitható és távolról is kezelhető. Ehhez azonban egy wifi-átjáróra (gateway) és internet kapcsolatra is szükség van. Okos telefonról tudjuk üzemeltetni a rendszert, ugyanis az okos ajtózár fel tud kapcsolódni az interneten a rendszerre és így wifi okos zárként funkcionál. Ez egy nagyon gyors és hatékony megoldás.

 

Az okos ajtózár hogyan nyitható?

Az okos telefonunkra letölthető az ingyenes applikáció, így pontosan láthatjuk, hogy kik vannak éppen otthon és bárkinek adhatunk jogosultságot a belépésre, annak ellenére, hogy mi nem tartózkodunk otthon vagy az irodánkban. Az elektromos zár többféle módon kinyitható. 

Számkódos zárként ugyanis egy PIN kód segítségével is nyitható a zár. Ennek köszönhetően nem kell magunkkal vinni semmilyen kulcsot, elég bepötyögnünk a PIN kódot és máris nyitható az ajtó. Ez gyerekek esetében is jó megoldás, mert így nem tudják a kulcsokat elveszíteni. Számtalan hely van, így nem kell attól aggódni, hogy nem marad elég hely a sok felhasználónak. Több, mint 100 PIN kód elfér a rendszerben.

A számkódos ajtózár funkciójához hasonló megoldás a chip kártya használata. Ez egy NFC kártya, melyet elég a zárhoz érinteni és már nyílik is az ajtó. Ez is egy gyors és hasznos funkció. Ez a megoldás munkahelyeken is népszerű. Így ugyanis nem kell kulcsokat másolgatni, elég a kártyát átadni másnak és már meg is oldódott a probléma.
Nem véletlen, hogy emiatt airbnb okos zárként is hivatkoznak erre a megoldásra. Ha ugyanis bérbe ad ki rövid vagy hosszú távon ingatlant, akkor az okos zár a legjobb választás. A jogosultság ugyanis bármikor megváltoztatható.
Hozzárendelhet másik embert vagy törölheti a régit. Nem kell a kulcsot visszakérnie, megvárni, hogy ténylegesen eljut-e Önhöz, hanem pár kattintással megváltoztathatja a hozzáférést a zárhoz. 

Videóink segítségével egyszerűen telepítheti az ajtózárat

Magát a zárat könnyen Ön is beszerelheti és később sincs szükség lakatosra. Emellett lehetőség van arra is, hogy 5 méteres távolságon belül bluetooth segítségével mobiltelefonjával nyissa ki a zárat.
Sok esetben ez is nagyon hasznos lehet. Ráadásul eldöntheti, hogy az adott helyzetben éppen melyik módot használja a nyitáshoz. Például mikor elmegy futni, sportolni és nem szeretne lakáskulcsokkal vesződni, akkor használhatja a PIN kódot.
Ám ujjlenyomatos ajtózárként is működik a rendszer, így elég az ujját a zárhoz érintenie, hasonlóan az okos telefonokhoz. Arra is van lehetőség, hogy a takarítónak, bébiszitternek egy konkrét idő intervallumhoz rendeljen belépési lehetőséget.
Ez azt jelenti, hogy megadhatja, hogy csak például péntek 8-12 között tudja majd kinyitni az ajtót. Miután elvégezte a dolgát, már nem tud később visszamenni, mikor erre nincs is szükség.

Magyarországon is egyre népszerűbb az okos ajtózár

Az okos zár Magyarországon is nem véletlenül lett egyre népszerűbb. Segítségével példának okáért arra is van lehetősége, hogy egy váratlan helyzetbe beengedje a megfelelő mesterembert. Nem kell erre a szomszédot megkérnie.
A rendszer feltörése miatt pedig nem kell aggódnia, mert erre nemigen van lehetőség. Ha mégis megtörténne, akkor is biztonságban van, mert a rendszer úgy lett kialakítva, hogy nem látható, hogy a zár konkrétan hol helyezkedik el. Ez ahhoz hasonló, mintha valaki találna egy kocsikulcsot, de a több millió ajtó közül bármelyikhez jó lehet. 
Ráadásul a zár fúrásvédelemmel van ellátva, így nem könnyű feltörni. Érdemes biztonságos ajtóra telepíteni a digitális zárat, mert ha az ajtót könnyű áttörni, akkor hiába használunk biztonságos és megbízható zárat.

Összefoglalva

Elmondható, hogy az okos zárak biztonságosak, kényelmesek és elérhető áron megvásárolhatóak. Használatukkal nem kell függni többé a szomszédoktól, kényelmetlen helyzet nélkül törölhetőek a jogosultságok, így nem kell visszakérni a kulcsokat és azok elvesztésétől sem kell félnünk.

A zárak kinyithatóak ujjlenyomattal, PIN kóddal, NFC kártyával, manuális kulcsokkal, bluetooth kapcsolattal egyaránt. És távolról is nyithatóak, ha rendelkezünk internet kapcsolattal, okos telefonnal és gateway-jel. 

Keressen minket valamelyik elérhetőségünkön, hogy segíthessünk Önnek!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft