Blog, NFC nyitás

Az rfid zár lehet a legjobb megoldás

Az rfid-s zár távolról is vezérelhető okos eszköz

Ha lakásunkat, házunkat szeretnénk jobbá, kényelmesebbé, biztonságosabbá tenni, akkor az egyik legkézenfekvőbb megoldás, ha a zárak biztonságossá tétele mellett tesszük le a voksot. Főleg, ha ezzel még számos kényelmi funkciót is kapunk. Pontosan ezt tudja az rfid zár, melyet számtalan módon, akár távolabbról is ki tudunk nyitni a wifi átjárónak köszönhetően, ha ezt is beszerezzük hozzá.

Mit is jelent ez pontosan?

Mostantól látni fogjuk, hogy éppen ki tartózkodik otthon és épp mivel lett belépve az ingatlanba, például ujjlenyomattal, rfd kártyával, PIN kóddal. A belépéshez kapcsolódó jogosultságot meg tudjuk szüntetni és újat is bármikor létre tudunk hozni az alkalmazáson belül. Fontos, hogy haladjunk a korral és megfelelő megoldásokban gondolkodjunk, mely összefügg a ház vagy lakás okosításával is. Sokan ilyenkor először például az okos világítással, vagy porszívóval kezdenek, de érdemes inkább az az okos ajtózárban gondolkodnunk. Hiszen a legfontosabb maga a biztonság. Felszerelhetünk mozgásérzékelő lámpát, riasztót, beköthetjük távfelügyelethez a riasztót, de a legfontosabb, hogy biztonságos ajtóra szereljük fel a zárat különben semmi értelme az egésznek. Olyan esetről is hallottunk, hogy egy vályogház esetében könnyebb volt a betörőknek a falon át csákánnyal bejutniuk. Nem véletlen, hogy a leggyengébb láncszemet próbálják a betörők kikezdeni. 

Miért fontos beszélnünk a wifi átjáróról, más néven gateway-ről?

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Egyszerűen felszerelhető aHiSec okos ajtózár – vagy ahogy fentebb is említettük rifd zár- szakemberre sincs szükség hozzá. Használatával pár méteren belül tudunk is kommunikálni okos telefonunk segítségével a zárral. Létezik ugyanis hozzá ingyenes applikáció. Ráadásul öt méteren belül a bluetooth is segít ebben, ugyanis azon keresztül is kommunikálhatunk a zárral. Ha fontos, hogy távolabbról is kommunikáljunk az okos ajtózárral, akkor ehhez szükségünk lesz internet kapcsolatra és gateway-re is.
Folyamatosan kelleni fog internetkapcsolat, hogy tudjunk kommunikálni a zárral bárhonnan. Ezáltal, ha távolabb vagyunk és rendelkezünk wifi átjáróval és internet kapcsolattal, akkor okos telefonunk segítségével távolabb is tudunk kommunikálni, vagy akár módosításokat is hajthatunk végre a zárral. Ez egy nagyon praktikus megoldás.

További előnye a gateway-nek

Arra is van lehetőség, hogy kiküldjünk egy új PIN kódot ismerősünknek, mesterembereknek, akik ennek köszönhetően azonnal ki tudják nyitni az ajtót. Sőt, a bébiszitter vagy a takarító is azonnal be tud lépni otthonunkba, ha ez a szándékunk. Időponthoz is köthetjük a jogosultságot, hogy csak egy adott intervallumban tudjon bemenni az illető, például csütörtökön 12 és 14 óra között.  

Milyen módon nyitható az rfid okos zár?

Többféle lehetőség van erre. Be tudunk például jutni számkódos zárként használva az okos zárat. Ebben az esetben beütjük az általunk már korábban megadott 4-6 számjegyű kódot és már nyitva is az ajtó.

Ujjlenyomattal is nyitható a wifis zár


Emellett lehetőség van ujjlenyomatos ajtózárként használni a zárat. Így azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót. Lényeges momentum, hogy rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, ezért nem kell attól tartanunk, hogy elfogynak a helyek. Sőt, adhatunk jogosultságot az egész családnak, barátoknak is. Ráadásul könnyen módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és többféle módon kinyitható a zár. A lényeg, hogy ezek a zárak intelligens módon működnek, így akár airbnb zárként is használhatóak. Éppen ezért apartmanokban, hotelekben is népszerű megoldásnak számít.

Rfid ajtónyitás

Továbbá van lehetőség Rfid kártyával is kinyitni az ajtót. Elég csupán a zárhoz érinteni a kártyát és már nyílik is az ajtó. Gyárilag 3 rfid kártya tartozik az okos zárhoz, és ahhoz, hogy ezeket is használni tudjuk szükséges az rfid chipkártyáját hozzáadni  alkalmazáson belül az rfid zárhoz.

Az rfid zár röviden összefoglalva

Könnyedén kicserélhetjük a zárat mi magunk is miután megvettük. Az ajtót pedig ki tudjuk nyitni PIN kóddal, ujjlenyomatunkkal, vagy bluetooth kapcsolattal, rfid kártyával és távolról is küldhetünk PIN kódot másnak. Fontos azonban megjegyezni, hogy ehhez szükségünk van internetkapcsolatra, okostelefonra és wifi átjáróra egyaránt. Roppant praktikus az rfid zár, mert kényelmesen és biztonságosan tudjuk használni, előre ki tudjuk nyitni az ajtót a vendégeknek, ha ők korábban megérkeznek hozzánk, mint mi magunk. Ezen kívül váratlan csőtörés alkalmával azonnal be tudjuk engedni a mesterembert, aki segítségünkre tud sietni ezáltal. Nincs szükség többé arra, hogy a szomszédnál feltétlenül pót kulcsot hagyjunk szívességet kérve tőle. Az okos zárnak hála, mindent meg tudunk távolról is oldani gyorsan, biztonságosan. Ezáltal elejét vehetjük sok bosszankodásnak és idő pocsékolásnak.

Keressen fel minket, hogy esetlegesen felmerült további kérdéseire tudjunk válaszolni!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft