Blog, Wifi átjáró

Mi a wifi gateway, mire való?

Hogy néz ki ez a kütyü?

HiSec wifi átjáró

A HiSec gateway fehér színű és egy lekerekített kockára hasonlít, melyet áramforrásba kell helyezni. G2 típus, 2. generációs szoftver és hardver van benne. Teljesen kompatibilisek a HiSec okos zárakkal.  Íme a kép róla:

HiSec gateway

HiSec wifi átjáró

Mire jó a gateway?

Fontos tudni, hogy maga az okos zárak vagy ha úgy jobban ismeri akkor digitális zárnak, vagy okos kilincsnek is hívhatjuk, nem rendelkeznek wifi antennával.

Ez miért lehet baj?

Abban az esetben, ha Ön minden nap használja a zárat, tehét otthonába szereli fel, akkor igazából ez nem feltétlenül szükséges Önnek, hiszen mikor hazaér, belép az okos zár alkalmazásába és ott meg tud nézni minden információt.

Mire is gondolok ezalatt?

Az alkalmazásba belépve tudja módosítani, beállítani a PIN kódot, ujjlenyomatot adhat hozzá, illetve itt tudja beaktiválni a chipkártyákat is. Az NFC kártyák száma későbbiekben is bővíthető, ha nem lenne elég a gyárilag 3 darab. Itt tud időintervallumokat beállítani egyes PIN kódokhoz. Tétetezzük fel, hogy minden héten szerdán jár Önhöz a takarító és 4 órát tölt el. Ez időre is be tudjuk neki állítani a belépést, viszont ami ezen intervallumon kívül esik akkor nem fog tudni bemenni az álatala használt kóddal. Az ingyenes alkalmazáson belül tud jogosultságokat létrehozni, törölni. Illetve van benne egy Log file mappa is, amely azt rögzíti, hogy milyen kóddal léptek be ingatlanunkba.

Milyen esetekben jöhet jól a gateway?

Abban az esetben, ha például Ön rendszeresen kiadja lakását,( airbnb ) tehát nem tud vagy nem is akar minden nap menni az adott ingatlanba. Ebben az esetben az a fontos szerepe lesz a gateway eszköznek, hogy ő fog kommunikálni a HiSec okos zárunkkal blueTooth-on keresztül. Ahhoz azonban, hogy módosításokat , jogosultságokat tudjunk végrehajtani azonnal , ahhoz internet kapcsolatra lesz szükségünk. Tehát az okostelefonunk  segítségével (természetesen a telefonunknak is biztosítani kell az internetet) érjük el a gatewayt és ezen keresztül pedig az ujjlenyomatos kilincsünket (okos zárat) blueTooth-on keresztül. Mikor ez a “láncreakció ” végbement, akkor már mindent látunk, módosíthatunk. Fontos, hogy maximum 10 méter távolság legyen az ujjlenyomatos zárbetét és a gateway (wifi-átjáró ) között.

Bármilyen kérdés merül fel Önben vagy ismerősében akár az okos zárral, akár a fém bejárati ajtóinkkal kapcsolatban, keressen minket valamelyik elérhetőségünkön bizalommal!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft