Blog, Okos ajtózár

A HiSec ujjlenyomat zár a jövő megoldása

Hisec Mars okos zár termékkép - bordo

Miért érdemes az ujjlenyomat zár telepítésével  kezdeni az okosítást?

Milyen szerencsések lehetünk a mai világban, ahol egyre nagyobb biztonságot és kényelmet valósíthatunk meg az okos otthonoknak köszönhetően. Sokan már egyből okos házat építenek, de arra is van lehetőség, hogy szép apránként okosítsuk a különféle eszközeinket. Ennek lényege, hogy egyre több eszközt kapcsolunk az internetre, hogy tudjunk vele, illetve azok egymással kommunikálni. Ha már meglévő lakásról, házról van szó, akkor beleeshetünk abba a hibába, hogy nem a legfontosabb dolgokat kezdjük el okosítani. Ugyanis egy porszívó, vagy világítás okosítása fontos, de az igazán lényeges dolog valójában a biztonságra fókuszálni.
Éppen ezért az ujjlenyomat zár telepítését érdemes elsőként választani. Az okos zár többféle funkciót rejt magában, így más-más néven is szoktak rá hivatkozni: beszélhetünk számkódos zárról, ujjlenyomatos ajtózárról, airbnb okos zárról, ha vállalkozásunkhoz használjuk, elektromos zárról vagy wifi okos zárról.

Wifi okos zár

Ha az ujjlenyomat okoszar mellé, wifi-hídat is vásárlunk, amit gateway-nek is nevezhetünk, akkor okos mobilunk és internet kapcsolat révén távolról is tudunk kommunikálni az eszközzel. Láthatjuk, hogy éppen ki tartózkodik otthon és különféle jogosultságokat is megadhatunk bárkinek, hogy azonnal be tudjon lépni otthonunkban. Beállítható időponthoz vagy időszakhoz köthető belépési lehetőség is. Például a bébiszitternek vagy takarítónak, aki csak hétfőn 10-13 óra között tudja kinyitni az ajtót.

Kulccsal való nyitást inkább hagyjuk el


Ugyan hagyományos fizikai kulccsal is nyitható a zár, de ennél többet rejt magába ez az okos zár. Létezik egy ingyenes applikáció, amit mobiljára le tud tölteni. Azon keresztül tudja távolról is wifi-híddal együtt használni a rendszert. A program segítségével akár azonnal létrehozhatunk egy új PIN kódot, amit ki is küldhetünk ismerősünknek, de akár egy mesterembernek is, ha például nem tudunk otthon lenni akkor mikor megérkezik, esetleg váratlanul van rá szükség.

Könnyedén beszerelhető az okoszár

Elküldjük a legfontosabb infókat, így könnyedén, akár 5-10 perc alatt beszerelhető az okos ajtózár. Nincs szükség külön ehhez a művelethez szakemberre. Emellett bármikor, bárkit megfoszt a jogosultságoktól, így nem kell kicserélni sosem a zárat. Az Ön otthonába innentől kezdve csak az mehet be, akit Ön szívesen lát.

Számkódos zár

Ebben az esetben PIN kód segítségével tud belépni az ajtón és több,mint 100 PIN kód tárolására képes a rendszer. Teljes biztonságban, külső szerveren tárolódik az információ, bárki kaphat Öntől egyedi számsort, hogy ki
tudja nyitni az ajtót.

NFC kártyával is nyitható az ujjlenyomat zár

Akár egy kártyával is ki tudjuk nyitni az ajtót, egyszerűen és gyorsan. Ez azért jó megoldás, mert egy másodperc alatt ki tudja nyitni az ajtó. Nem kell kulccsal, PIN kóddal babrálnia és nem tudja senki sem kilesni az egyedi PIN kódját. 

Ujjlenyomatos ajtózár

Ez a kifejezés azért használatos, mert akár egyszerűen, ujjunk segítségével is ki tudjuk nyitni az ajtót. Ez szintén egy nagyon praktikus megoldás, mert így nincs szükség semmilyen eszközre. Ráadásul nem fordulhat az elő, hogy mi vagy családtagunk elveszíti a kulcsokat. 

Bluetooth kapcsolattal történő ajtónyitás

5 méteren belül okos telefonunkkal is ki tudjuk nyitni az okos ujjlenyomat ajtózárat bluetooth kapcsolat segítségével. Ez is hasznos megoldás, mert a telefonunk szinte mindig nálunk van. Kényelmünket egyszerűen szolgálja az a dolog, hogy több megoldás létezik és segítségével könnyedén ki tudjuk nyitni az ajtót.

Összefoglalva

Fontos szempont a valódi biztonság megteremtése, a környező lakások, házak biztonsági technológiáját meghaladva, hogy ennek köszönhetően elkerüljük az esetleges betörést otthonunkba, irodánkba. Emellett ezek a hasznos eszközök kompatibilisek egyéb megoldásokkal, így később is könnyen le tudjuk cserélni egyes elemeit. Lényeges, hogy ne csak maga a zár legyen biztonságos, hanem az ajtó is, amit használunk. Különben a hatékonyság nem lesz elég jó, hiszen az ajtó feltörésével be tud jönni a betörő otthonunkba.
Az okos ujjlenyomat zárnak hála, számtalan lehetőség van arra, hogy az okos ajtózárat kinyissa, mely valódi biztonságot ad Önnek és családjának. Ráadásul akár irodába, illetve különféle vállalkozások alkalmával, lásd motelek, apartmanok, airbnb zárként is tökéletesen funkcionál ez a fajta megoldás.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy adhassunk további információt és segíthessük a megrendelés folyamatát legyen szó akár biztonsági bejárati ajtóról, akár maga az ujjlenyomat zár telepítéséről.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft