airbnb lakások, Blog, Digitális zár, Okos ajtózár

A legmodernebb smart vezérlésű ujjlenyomatos zár

Az okos otthon a bejáratnál kezdődik

Legyen az első a smart zár

Fontos dolgoknak kell megfelelnie lakásunknak, számtalan dolog tekintetében. Nyilván ezek sok pénzbe kerülnek, ha mindent szeretnénk megvalósítani. Éppen ezért fontos, hogy a prioritás jegyében végiggondoljuk, hogy mik a fő szempontok. Ha például szeretnénk okosítani a lakásunkat, házunkat, akkor azt érdemes a biztonsággal kezdeni. Ebben van segítségünkre a smart zár (okos zár). Segítségével azonnal biztonságban és kényelemben érezhetjük magunkat. Nincs másra szükség, csak okos ajtózárra és wifi-hídra internetkapcsolattal. Ezáltal bármikor elérhetővé válik számunkra a smart zárral kapcsolatos minden infó. Ráadásul könnyedén beszerelhetjük szakember nélkül is az ujjlenyomattal is nyitható zárat. Ha kamerát is elhelyezünk az ajtón, akkor már okos ajtóról beszélhetünk.

Magát a biztonságot pedig nem kell külön reklámozni. A biztonság ugyanis, önmagunk, családunk és holmijaink megvédése alapvető igénye az embernek. Ám sok esetben előfordul, hogy már csak akkor kapunk észbe, mikor már késő. Arra gondolunk mikor már betörtek hozzánk, elvitték félte őrzött, pótolhatatlan dolgainkat, sőt az is előfordulhat, hogy éppen otthon tartózkodunk mikor a betörő akcióba lép otthonunkban, irodánkban. Éppen emiatt fontos, hogy megfelelő biztonságban tudjuk mindenünket. Ezért nem elhanyagolható a bejárati ajtó minősége. A HiSec már több mint 10 éve foglalkozik panel bejárati ajtók telepítésével.

A smart zár nem csak ujjlenyomattal nyitható

wifi gateway - wifi átjáró

wifi gateway – wifi átjáró

Az okos ajtózárakat többféle módon lehet kinyitni. A dolog úgy működik, hogy az ingyenes applikáció letölthető az okostelefonunkra, és ezt kell a wifi-híddal összekapcsolni. Ezáltal kommunikálni tudjunk vele messzebbről is, melyet a folyamatos internetkapcsolatunk tesz lehetővé. A wifi-híd híján körülbelül 5 méteres távolságban tudunk mobiltelefonunk segítségével kommunikálni a rendszerrel. Ezért érdemes ebben gondolkodnunk. Az okos ajtózárat pedig mivel többféle módon lehet kinyitni, más-más elnevezéssel szokták illetni a funkciók alapján.

Ujjlenyomatos  smart ajtózár

Ha ujjunk segítségével szeretnénk kinyitni az ajtót, abban az a jó, hogy nincs szükségünk külön eszközre. Gyorsan, hatékonyan tudjuk kinyitni az ajtót miután ujjunkat odaraktuk a megfelelő helyre. Természetesen több ember ujjlenyomatát is tárolja a rendszer. 

Ajtónyitás NFC kártyával

Van lehetőség NFC (chip) kártyát használva kinyitni a smart zárat. Ebben az esetben szintén gyorsan ki tudjuk nyitni az ajtót, hiszen elég odaérinteni a készülékhez a kártyát és már nyílik is az ajtó. 

Számkódos ajtózár

A számkódos zár segítségével 100 PIN kódot tud eltárolni a rendszer. Ennek köszönhetően lehet mindenkinek saját jelszava, amivel ki tudja nyitni az ajtót. Csak a PIN kódot kell bepötyögnünk és már nyílik is az ajtó. A piacon a smart zárat úgyis nevezik, hogy  számzáras kilincs, illetve okos kilincs digitális zár.
Ez a megoldás praktikus lehet hotelekben, apartmanokban vagy irodában is, amikor sűrűn változik a nagyszámú vendégkör. Nem véletlen, hogy airbnb okos zárnak is hívják ezt a megoldást.
A lényeg, hogy nem kell attól félnünk, hogy elveszítjük a kulcsot, vagy esetleg gyermekünkkel fordul ez elő, és a zárat sem kell lecserélni ilyen helyzet esetén. 

Az ingyenes applikáció előnyei

Körülbelül 5 méteres távolságon belül okostelefonunkkal is ki tudjuk nyitni a zárat, ha bluetooth-t használunk. Ez a megoldás is nagyon hasznos lehet számunkra. Továbbá az appban lehet beállítani a PIN kódokat, ujjlenyomatokat illetve, hogy kinek milyen időintervallumra adunk belépését az otthonunkba, irodánkba, airbnb lakásunkba. Itt tudjuk megtekinteni a log file-t is, tehát hogy mikor mivel lett kinyitva a smart zár.


Mindezeknek köszönhető, hogy az okos zár Magyarországon ezeknek a hasznos funkcióknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvend.

Várjuk megkeresését, hogy segíthessünk Önnek.

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft