Blog, Okos ajtózár

Az okos zár beszerelése, karbantartása

Az okos zár alkalmazások és rendszerek

Az okos zárak használatához különféle alkalmazások és rendszerek állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik az okos zár  vezérlését és monitorozását okostelefonokon vagy más okos eszközökön keresztül. Az alábbiakban bemutatjuk néhány népszerű okos zár alkalmazást és rendszert.

TTLock

A TTLock egy széles körű okos zár- és hozzáféréskezelő alkalmazás, amelyet különböző okos zárakhoz használhatunk. Az alkalmazás lehetővé teszi az okos zárak távoli vezérlését és hozzáféréskezelését telefonon keresztül. Az TTLock alkalmazásban lehetőség van új okos eszközök hozzáadására, valamint az időzített hozzáférés beállítására. A TTLock alkalmazás és rendszer gyakran használják lakásokban, irodákban, szállodákban és egyéb helyeken, ahol fontos a hozzáférési ellenőrzés és a biztonság. A HiSec ajtóba szerelhető okos zárak is ezt az alkalmazást használják.  Ez az app tud magyarul is.

ABL

Az ABL zárak kényelmes és modern megoldásokat kínálnak a hozzáférés ellenőrzésére és az ajtók zárására. Az ABL okos zárak különböző hozzáférési módszereket támogatnak, például ujjlenyomat-azonosítást, kódzárat, okostelefonos hozzáférést és egyéb technológiákat. Lehetőséget kínálnak az időzített hozzáférés beállítására, amely például ideiglenes vendégek vagy alkalmazottak esetén hasznos lehet.

Az okos zár beszerelése és karbantartása

Az okos zár beszerelése és karbantartása egy összetett folyamat, amelyet gondosan és alaposan kell elvégzik. A zár  beszereléséhez szakemberekre van szükség, akik rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal és tudással. A beszerelés folyamata a következő lépésekből áll:

  1. Telefonos megbeszélés: Miután felkereste a szakembert, telefonos megbeszélésen keresztül útmutatást kap a beszerelés folyamatáról.
  2. Beszerelés: Miután minden előkészületet megtettek, a szakemberek elvégzik az okos zár beszerelését. Ez magában foglalja az ajtóhoz való rögzítést, a zár beállítását és a párosítást az okostelefonnal, applikáció telepítése.
  3. Karbantartás: Az okos zár rendszeres karbantartást igényelnek, például az elemek cseréjét vagy a szoftverfrissítéseket. 
  4. Ha jártas a szerelés világában, akkor magának is beszerelhető, amiben videóink adnak segítséget.

Az Okos zárak és Az RFID technológia

Az RFID (Radio-Frequency Identification) technológia széleskörben alkalmazzák az okos záras rendszerekben, például a szállodákban. Ez a  beléptetési mód teszi a hatékonyabb és biztonságosabb hozzáférést a vendégek számára. Az RFID technológia hasznos lehet a szállodákban az alábbi módon:

  • Gyors és kényelmes hozzáférés: Az RFID kártyák gyors és egyszerű hozzáférést biztosítanak a vendégeknek. Csak a kártyát kell az ajtóhoz tartani, és az ajtó automatikusan kinyílik.
  • Hosszú élettartam: Az RFID kártyák hosszú élettartamúak és tartósak. Nem kell aggódni a kulcsok elvesztése miatt, mivel a vendégek könnyedén cserélhetik az RFID kártyát.
  • Könnyű kezelhetőség: Az RFID kártyák könnyen kezelhetők és testre szabhatók. A szállodai személyzet egyszerűen programozhatja és kezelheti az RFID kártyákat a vendégek számára.

Okos zár idősek számára

Az okos zár kiváló megoldást jelenthetnek idősek számára, mivel növelhetik a biztonságot és a kényelmet az otthonukban vagy lakásukban. Az idősek számára az okos zár az alábbi előnyöket kínálhatják:

  • Érintés nélküli hozzáférés: Az okos zárak lehetővé teszik az idősek számára, hogy hozzáférjenek az otthonukhoz vagy lakásukhoz, anélkül hogy kulcsot kellene keresniük vagy beilleszteniük. Elegendő az RFID kártyát vagy az ujjlenyomatot használni az ajtó nyitásához.
  • Távoli vezérlés: Távoli vezérlése nagy kényelmet nyújt az idősek számára. Ha távol vannak otthonuktól, de például vendégeket várnak, könnyedén irányíthatják az ajtót okostelefonjuk segítségével.
  • Biztonság: Biztonságot nyújtanak az idősek számára, mivel csökkenthetik a kulcsok elvesztésének kockázatát és megakadályozhatják a nemkívánatos behatolók bejutását. Az idősek nyugodtan élvezhetik az otthonuk kényelmét és biztonságát az okos-zárak segítségével.

Záró gondolatok

Az okos zárak forradalmi változást hoznak a hozzáféréskezelés terén. Kényelmes és biztonságos megoldást kínálnak az ajtók zárására és nyitására, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy testre szabják a hozzáférési jogosultságokat. Az okos zárak különböző hozzáférési módszereket támogatnak, például az ujjlenyomat-azonosítást, a kódzárat vagy az okostelefonos hozzáférést, és számos előnyt kínálnak, például kényelmet, biztonságot és testreszabhatóságot. Az okos zárak alkalmazások és rendszerek segítségével könnyen vezérelhetők és monitorozhatók. Az RFID technológia is jelentős szerepet játszik az okos-záras rendszerekben, különösen a szállodákban. Az idősek számára az okos zárak segíthetnek a biztonság és a kényelem növelésében otthonukban vagy lakásukban.  Az intelligens zárak forradalmi változást hoznak az ajtózárás terén, és egyre népszerűbbé válnak a felhasználók körében.

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft