Blog, Okos ajtózár

Okos zárak: A modern megoldások

arcfelismerős okos zár

Okos zárak otthonra

Az okos zárak egyre népszerűbbé válnak, mivel lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén és biztonságosan kezeljék az ajtók zárását és nyitását. Ezek a zárak egy sor kényelmi funkciót kínálnak, például távoli vezérlést, hozzáférési jogosultságok testreszabását és különböző hozzáférési módszerek támogatását, mint például az ujjlenyomat-azonosítást, a kódzárat vagy akár a  telefonos hozzáférést. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb jellemzőit és előnyeit, valamint bemutatjuk a legnépszerűbb okos zár alkalmazásokat és rendszereket.

Okos zárak funkciói és használata

A zár lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén és biztonságosan kezeljék az ajtók zárását és nyitását, valamint testreszabják a hozzáférési jogosultságokat. Azok a napok, amikor kulcsokat kellett cipelni és figyelni kellett rájuk, már réges-régen eltűntek. Az ujjlenyomatos zárak lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy különböző módszerekkel nyissanak és zárjanak, például ujjlenyomat-azonosítással, PIN kóddal, RFID kártyával vagy telefonos hozzáféréssel.

Okos zárak hozzáadása

Az eszköz telepítése és hozzáadása egyszerű folyamat. Az első lépés az okos zár alkalmazás letöltése és telepítése a mobiltelefonra. Ezután lehetőség van új okos zárak hozzáadására az alkalmazásban. Az alkalmazás folyamatot vezet végig, hogy a felhasználók hogyan adják hozzá az új zárat a rendszerhez. Ez általában magában foglalja a zárhoz tartozó kód beolvasását vagy beírását, valamint az eszköz párosítását a mobiltelefonnal.

Távoli vezérlés

Az egyik legfontosabb előnye az okos zárnak a távoli vezérlés lehetősége. Ennek köszönhetően a felhasználók bárhonnan, bármikor képesek nyitni és zárni az ajtót. Ez különösen hasznos lehet,  ha egy vendég érkezik, amikor nem tartózkodunk otthon. Az okos zárak távoli vezérlése a gateway segítségével lehetséges, ugyanis maga az okos zár nem tud csatlakozni az internetre, hanem bluetooth-on keresztül kommunikál a gateway-jel és a gateway csatlakozik az internethez.

Időzített hozzáférés

Az okos zárak lehetőséget kínálnak az időzített hozzáférés beállítására. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók testre szabhatják, hogy ki és mikor férhet hozzá az ajtóhoz. Például, ha ideiglenes vendégek érkeznek, vagy ha alkalmazottaknak időszakos hozzáférést szeretnénk biztosítani, az okos-zárak lehetővé teszik az időzített hozzáférés beállítását. Ez a funkció nagyon hasznos lehet a biztonságos hozzáférés és a jogosultságkezelés szempontjából.

Hozzáférési módok

Az okos zárak különböző hozzáférési módszereket támogatnak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén és biztonságosan kezeljék az ajtók zárását és nyitását. Ezek a hozzáférési módszerek közé tartozik az ujjlenyomat-azonosítás, a PIN kód, az okostelefonos hozzáférés és sok más. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket a hozzáférési módszereket, valamint az általuk nyújtott előnyöket.

Ujjlenyomat-azonosítás

Az ujjlenyomat-azonosítás az egyik legnépszerűbb hozzáférési mód a zárak esetében. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az ujjlenyomatuk alapján nyissanak és zárjanak. Az ujjlenyomat-regisztrációhoz a zárak általában ujjlenyomat-szkenner vagy ujjlenyomat-olvasó segítségét használják. Az ujjlenyomat-azonosítás biztonságos és kényelmes hozzáférést biztosít, mivel minden egyes felhasználó egyedi ujjlenyomatot használ.

PIN kód

A PIN kód egy másik népszerű hozzáférési mód. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy előre meghatározott numerikus kódot használjanak a zár feloldásához. A PIN kódnak számos előnye van, például kényelmes használat és könnyű testreszabás.

Telefonos hozzáférés az okos zárak-hoz

Ennek köszönhetően a felhasználók a telefonos alkalmazás segítségével nyithatják az ajtót. Az okostelefonos hozzáférés kényelmes és könnyen használható, mivel a felhasználóknak nincs szükségük kulcsokra vagy kódokra.

Az Okos zárak előnyei és felhasználási területei

Az okos zárak számos előnnyel járnak, amelyek kényelmet és biztonságot nyújtanak a felhasználóknak. Az alábbiakban bemutatjuk az okos-zárak legfontosabb előnyeit, valamint néhány felhasználási területüket.

A zárak mindegyike, amit a HiSec forgalmaz teljesen kompatibilisek az általunk forgalmazott HiSec acél biztonsági ajtóinkkal. Itt tudja kiválasztani az ajtót.

Kényelem

Az okos zárak rendkívül kényelmesek, mivel lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kulcsok nélkül nyissák és zárják az ajtót. Ez különösen hasznos lehet, ha sok kulcsot kell cipelni, vagy ha gyakran elfelejtjük a kulcsokat. Az okos zárak lehetővé teszik az RFID kártya, az ujjlenyomat vagy az okostelefon használatát az ajtó nyitásához, így egyszerű és kényelmes hozzáférést biztosítanak.

Biztonság

Az ajtózár nagyobb biztonságot nyújtanak az otthonunk számára. Azok a napok, amikor aggódni kellett a kulcsok elvesztése miatt, már a múlté. Ezek a zárak különböző hozzáférési módszereket támogatnak, mint például az ujjlenyomat-azonosítás vagy az RFID kártya, amelyek biztonságosabbak lehetnek, mint a hagyományos kulcsok.

Testreszabhatóság

A zárak nagyfokú testreszabhatóságot kínálnak a felhasználók számára. A felhasználók számos hozzáférési módot választhatnak, és testre szabhatják a hozzáférési jogosultságokat. Például, ha ideiglenes vendégek érkeznek, az okos zárak lehetővé teszik az időzített hozzáférés beállítását.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft