Blog, Okos ajtózár

Kulcs nélküli ajtózár ami valódi biztonságot és kényelmet ad

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Kulcs nélküli ajtózár HiSec acél bejárati ajtóba

Ki ne szeretné biztonságban és kényelemben érezni magát? Erre kínál tökéletes megoldást a kulcs nélküli ajtózár. Az okos zár segítségével akár távolabbról is tudjuk kezelni a zárat, ha van gateway-ünk. Emellett választhatunk úgy, hogy öt méteres közelben bluetooth segítségével nyitjuk ki az ajtót. Ez azért jó megoldás, mert a telefonunk általában mindig velünk van. Azonban lehetőség van arra is, hogy számkódos zár, illetve ujjlenyomatos ajtózárként kezeljük ugyanazt a zárat. Az ujjlenyomatunk használata azért praktikus, mert így nem kell magunkkal kulcsot vinnünk vagy egyéb eszközt. Ráadásul gyorsan ki tudjuk nyitni az ajtót egyetlen érintéssel. Attól sem kell félnünk, hogy valaki lelesi a PIN kódot és bemegy a lakásunkba. Ugyanis arra is van lehetőség, hogy PIN kódot megadva nyitjuk ki az ajtót. 

Mit tud még az okos zár?

Több, mint 100 jogosultat lehet beállítani, így jut mindenkinek PIN kód. Nemcsak a családunk tagjainak, hanem ismerőseinknek is adhatunk jogosultságot. Arra is van lehetőség, hogy NFC kártyával nyissuk ki az ajtót. Elég egy érintés és már nyílik is a kulcs nélküli ajtózár. Ez nagyon praktikus lehet, ha irodánk van, mert így az alkalmazottaknak is lehet külön kártyájuk, mely szabadon átadható egymásnak. Természetesen úgy is dönthetünk, hogy PIN kódot adunk ideiglenes jelleggel az illetőnek. Emellett airbnb okos zárként is szoktak hivatkozni ezekre a zárakra, mert nagyon jó megoldás ingatlan bérbeadása alkalmával is.  Ehhez csupán okos telefonra, gateway-re és internetre van szükség. Ugyanis ingyenesen letölthető az applikáció és ennek köszönhetően bárhonnan hozzáférünk a zárhoz.

A kulcs nélküli ajtózár appan történő beállításai

Láthatjuk az alkalmazáson belül, hogy éppen ki milyen kóddal lépett  be otthonunkba, tehát hazaért-e a gyermekünk vagy azonnal adhatunk vagy elvehetünk jogosultságot. Ezáltal nem lesznek kínos pillanatok, nem kell visszakérni a kulcsokat, hanem a központi részen keresztül tudjuk kezelni a dolgokat. Időponthoz is köthető, hogy az okos zár bizonyos illetőnek mikor legyen működőképes. Azaz eldönthetjük, hogy például a takarító, bébiszitter csak péntek 12 és 14 óra között tudja kinyitni az ajtót.  Ha pedig váratlanul be kell engednünk egy szakembert, akkor akár sms-ben küldhetünk neki egy kódot, hogy ő is ki tudja nyitni az ajtót. Ez a jövő megoldása, sőt már a jelenben is egyre nagyobb tért hódit. Praktikus, gyors és biztonságos. Természetesen stabil, biztonságos ajtóra érdemes felszerelni, mert ha az könnyen áttörhető, akkor kevésbé vagyunk biztonságban.

A kulcs nélküli ajtózár használható gateway-el vagy anélkül is

Az okos zár Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvend és érdemes a wifi átjárót (gateway) mindenképpen megvenni hozzá, mert így tudjuk az előnyeit maximálisan kihasználni.
Akik elkezdték használni az okos zárat, szinte el sem tudják képzelni az életüket e praktikus eszköz nélkül, a jót ugyanis könnyű megszokni. Tulajdonképpen egyfajta befektetésként is lehet erre a megoldásra gondolni. Nincs szükség lakatosra, nincs támadási felület, ugyanis bármikor egy pillanat alatt inaktíválni lehet egy új felhasználót, így nem kell megvárni azt, hogy a lakatos kicserélje a zárat. Ráadásul a kulcs nélküli ajtózár könnyű felszerelni és az összes nyitási funkciót magában rejti egyetlen zár. Ezáltal felváltva más-más módon (éppen ahogy kényelmes számunkra) ki tudjuk nyitni az ajtót. 

A kulcs nélküli ajtózár népszerűsége egyre csak nő


A régi zárak idővel elképzelhető, hogy ki fognak menni a divatból és mindenki okos zárat fog használni. Legalábbis ez a tendencia kezd el uralkodni, így az okos zár Magyarországon és más országokban is hódít. A munkahelyeken, panziókban már hosszú évek óta használják ezt a megoldást és nagyon bevált ez a dolog. Érdemes Önnek is váltania, ha szeretné magát és családját, irodáját biztonságban tudni és lehető legkényelmesebben akár távolról beengedni másokat otthonába, irodájába. 

Esetleg maradtak még kérdései? Várjuk megkeresését miskolci bemutatótermünkbe személyesen vagy telefonon keresztül!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft