Blog, Okos kilincs

RFID digitális zár, vagy köznyelven okos zár

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Az RFID zárként ismert okos zár lehetővé teszi a távvezérlését

Ha szeretnénk javítani, kényelmesebbé és biztonságosabbá tenni lakásunkat vagy házunkat, az egyik legkézenfekvőbb megoldás egy biztonságos zár kiválasztása. Így számos kényelmi funkciót is kaphatunk. Az RFID zár pontosan ezt kínálja. Többféleképpen nyitható, akár távolról is, a szintén megvásárolható WiFi gatewaynek köszönhetően.

Mit jelent ez pontosan?

Mostantól kezdve láthatjuk, hogy hogyan lépett be az ingatlanba, például ujjlenyomattal, RFID-kártyával vagy PIN-kóddal. Az alkalmazáson belül visszavonhatjuk és új belépési jogosultságokat is létrehozhatunk. Fontos, hogy lépést tartsunk a korral, és fontoljuk meg a megfelelő megoldásokat, amelyek házunk vagy lakásunk okosításához kapcsolódnak. Sokan először az okos világításra vagy a porszívóra gondolnak, de érdemes megfontolni egy okos zárat is. Hiszen a biztonság a legfontosabb szempont.

Telepíthetünk mozgásérzékelős lámpát, riasztót, és akár távfelügyeletre is kapcsolhatjuk a riasztót, de a legfontosabb elem, hogy biztonságos zárat szereljünk az ajtóra, különben mindennek semmi értelme. Hallottunk már olyan esetről is, amikor a betörőknek könnyebb volt áttörni egy vályogtégla falat, mint feltörni a zárat. Nem meglepő, hogy a leggyengébb láncszemet próbálják kihasználni.

Miért fontos beszélni a WiFi gateway-ről, más néven átjáróról?

HiSec®  okos zár  vagy ahogy fentebb említettük, az RFID zár – könnyen, szakember nélkül is beszerelhető. Használatával okostelefonunkon keresztül néhány méteren belül kommunikálhatunk a zárral. Ehhez egy ingyenes alkalmazás áll rendelkezésre. Emellett 5 hatótávolságon belül a Bluetooth is segíthet, hiszen ezen keresztül is kommunikálhatunk a zárral. Ha fontos számunkra, hogy távolabbról is kommunikáljunk az intelligens ajtózárral, akkor szükségünk lesz internetkapcsolatra és egy átjáróra. Az internetkapcsolatra mindig szükség lesz ahhoz, hogy bárhonnan kommunikálhassunk a zárral. Ez azt jelenti, hogy ha távol vagyunk, és rendelkezünk WiFi gateway-jel és internetkapcsolattal, akkor nagyobb távolságból vezérelhetjük, módosíthatjuk a zárat. Ez egy nagyon praktikus megoldás.

A gateway másik előnye, hogy új PIN kódot küldhetünk ismerősöknek, mesterembereknek, akik így azonnal hozzáférhetnek az ajtóhoz. Továbbá a bébiszitter vagy a takarítónő is azonnal beléphet a lakásunkba, ha akarjuk. A belépési jogosultságot meghatározott időkeretet is beállíthatunk, például csütörtökönként 12 és 14 óra között.

Hogyan lehet kinyitni az RFID zár-at?

Erre több lehetőség is van. Például PIN-kóddal is beléphetünk az ajtón. Ebben az esetben beírunk egy előre beállított 4-6-9  számjegyű kódot, és az ajtó kinyílik. A WiFi zárat ujjlenyomattal is ki lehet nyitni. Ezen kívül az ujjlenyomatot is használhatjuk ajtózárként. A lényeg, hogy az ujjlenyomatok számára bőven van hely, így nem kell aggódnunk, hogy kifogyunk a helyből. Továbbá az egész családunknak és barátainknak megadhatjuk a hozzáférési jogosultságokat. Ráadásul ezeket a jogosultságokat könnyen módosíthatjuk, és a zár többféleképpen is nyitható. A lényeg, hogy ezek a zárak intelligensen működnek, így Airbnb zárként is használhatóak. Ezért is népszerű megoldásnak számítanak lakásokban és szállodákban.

RFID zár nyitása

Ezenkívül lehetőség van az RFID-kártyával történő ajtónyitásra is. Egyszerűen érintse a kártyát a zárhoz, és az ajtó kinyílik. Az intelligens zárhoz három RFID-kártya tartozik, amelyek használatához az alkalmazáson belül hozzá kell adnunk az RFID-chipkártyánkat.

Röviden, Az ajtót PIN-kóddal, ujjlenyomattal vagy Bluetooth-kapcsolattal nyithatjuk ki. Távolról is küldhetünk PIN-kódot másoknak. Fontos azonban megjegyezni, hogy ehhez internetkapcsolat, okostelefon és WiFi átjáró szükséges. Az RFID-zár rendkívül praktikus, mert kényelmesen és biztonságosan használhatjuk, és belépést biztosíthatunk vendégeinknek, ha korábban érkeznek, mint mi. Továbbá egy váratlan csőtörés esetén azonnal beengedhetjük a mesterembert, hogy segítsen nekünk. Nem kell többé a szomszédainkat azzal zaklatnunk, hogy megkérjük őket, hogy tartsanak nálunk pótkulcsot. Az intelligens zárnak köszönhetően mindent távolról, gyorsan és biztonságosan intézhetünk. Így rengeteg frusztrációt és időveszteséget előzhetünk meg.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

Chip-kártya HiSec® okos zárakhoz (NFC )

1.290Ft

G3 Gateway (Wifi átjáró) HiSec® Okos zárakhoz

24.500Ft