Blog, Ujjlenyomat nyitás, Wifi átjáró

Az okos zar kiválasztása sok problémát megold

Biztonság= okos zar

Lényeges szempont a mai bizonytalan világban, hogy megfelelő biztonságban tudjuk önmagunkat és családunkat. Hiszen jelenleg a pandémia óta teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni. Éppen ezért érdemes előre gondolkodva elejét venni az esetleges problémáknak. Emellett nem árt olyan megoldást választani, ami nemcsak biztonságos, de kényelmes is. Az okos zar pontosan erre kínál megoldást. Először is fúrásvédelemmel rendelkeznek és a mai modern kor elvárásainak teljesen megfelelve valódi biztonságot ad. Természetesen célszerű olyan bejárati ajtóra felszerelni, ami nehezebben törhető fel, különben lemondhatunk a biztonságról.

Nézzük meg, hogy miért nyújt kényelmes megoldást az okos zar?

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Ha rendelkezünk internet kapcsolattal és wifi átjáróval, akkor okos telefonunkkal bárhonnan tudjuk üzemeltetni a zárat. Bárkit beengedhetünk vagy meg is tilthatjuk a bejárást, sőt azt is láthatjuk, hogy éppen ki tartózkodik otthon. Ez konkrétan azt jelenti, hogy NFC kártyával azonnal kinyitható az ajtó, illetve ujjlenyomat vagy PIN-kód segítségével, esetleg bluetooth kapcsolattal öt méteres közelségben.  Azonban távolról az internetnek, illetve gateway-nek köszönhetően egy ingyenesen letölthető applikáción keresztül is elérhető az okos zar. Ehhez internetre és okos telefonra van szükségünk.

Milyen funkciók állnak rendelkezésre az okos zar kapcsán?

Egyrészt könnyedén felszerelhető az okos ajtózár, így szakemberre sincs szükségünk. Segítségével pár méteren belül tudunk kommunikálni okos telefonunk segítségével a zárral, de bárhonnan van erre lehetőség, ha van gateway-ünk. Ehhez szükségünk lesz folyamatosan internetkapcsolatra, hogy tudjunk kommunikálni a zárral bárhonnan. Ez egy nagyon hasznos megoldás.

Okos zar nyitási lehetőségei

Azt is megtehetjük, hogy kiküldjünk PIN kódot ismerősünknek, mesterembereknek, akik ennek köszönhetően azonnal ki tudják nyitni az ajtót. Akár bébiszitter vagy a takarító is azonnal be tud lépni otthonunkba, ha ez a szándékunk, hiszen nekik is adhatunk hozzáférést a zárhoz. 
Sőt, időponthoz is köthetjük a jogosultságot, hogy csak egy adott intervallumban tudjon bemenni az illető, például szombatonként 16 és 18 óra között. Tehát ugyanarról a zárról beszélünk, mely többféle módon nyitható ki. 

Ujjlenyomatos ajtónyitás

Emellett lehetőség van ujjlenyomatos ajtózárként is használni a zárat. Ez esetben szintén azonnal ki tudjuk nyitni az ajtót és nem kell a kulcsokkal babrálnunk. Rengeteg hely van az ujjlenyomatok számára, éppen ezért adhatunk jogosultságot az egész családunknak vagy akinek csak akarunk. Könnyedén módosíthatjuk ezt a jogosultságot is és más módon is kinyithatjuk a zárat.  Nagyon praktikus ezekben a zárakban, hogy airbnb zárként is hasznosíthatóak. Éppen ezért nem véletlen, hogy apartmanokban is népszerű megoldásnak számít, ugyanis van lehetőség NFC kártyával is kinyitni az ajtót. Ez úgy működik, hogy elég az okos zar érintő paneléhez érinteni a chipkártyát.

Összefoglalva, hogy mit is tud a HiSec okos zar

Egyfajta összefoglalásként tehát elmondható, hogy könnyedén kicserélhetjük a zárat mi magunk is miután megrendeltük azt. Emellett ki tudjuk nyitni az ajtót akár PIN kóddal, fizikai kulccsal, ujjlenyomatunkkal, vagy bluetooth kapcsolattal, esetleg NFC kártyával és távolról is küldhetünk másnak is jelszót a belépésre például egy sms formájában. Ám ehhez szükségünk van internetkapcsolatra, okos telefonra és gateway-re, ugyanis ebben az esetben a wifi-t használja a zár és ezáltal csatlakozik fel az internetre. Rengeteg esetben előnyös és kényelmes az okos zar használata. Például előre ki tudjuk nyitni az ajtót a vendégeknek, akik korábban érkeznek meg otthonunkhoz, mint mi magunk. Ezen kívül váratlan csőtörés alkalmával azonnal be tudjuk engedni az illetékest, aki segítségünkre siet. Az okos zárral mindent meg tudunk távolról is oldani gyorsan, és hatékonyan. Éppen ezért olyan népszerűek ezek a megoldások. Idővel feltételezhetően mindenki ilyen megoldásokban fog gondolkodni.  


Vannak még kérdései? Tegye fel őket nekünk bátran, hogy szakképzett kollégánk kapcsolatba léphessen Önnel minél hamarabb! Várjuk megkeresését.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft