airbnb lakások, Blog, Okos ajtózár

Airbnb okos zár, amit távolról is vezérelhet

Okos otthon, okos zár már az Airbnb lakásunkba is

Okos otthonunk az okos bejárat ajtónál kezdődik. Nem elég csupán egy acél biztonsági bejárati ajtót beszerelni, ha igazán védeni szeretnénk otthonunkat, szinte elkerülhetetlen az okos ajtózár felszerelése is. Az okos zár ellehetetleníti az illetéktelenek behatolását otthonunkba, ugyanakkor a lehetőségek széles skáláját adja kezünkbe az ajtónyitáshoz. Megszabhatjuk, hogy ki, mikor és mennyi ideig tartózkodhat otthonunkban,- ez főleg akkor számít ha airbnb lakásunk van- de ugyanekkor ezt az engedélyt bármikor vissza is vonhatjuk. És mindezt okos telefonunk segítségével még távolról is megtehetjük. Nem szükséges a személyes jelenlétünk ahhoz, hogy valakit beengedjünk a lakásunkba. Tehát az airbnb okos zár, vagy mondhatjuk simán okos zárnak is, nem csak biztonságos, de a kényelmünket is nagy mértékben kiszolgálja. A kulcskeresés korszaka elmúlt. Nem kell keresgélni a kulcsot, nem veszítjük el, nem kell zárat cserélni.

 

HiSec okos zár

wifi gateway - távvezérléshez airbnb okos zárhoz

wifi gateway – wifi átjáró

Hazánkban is egyre többen adják ki lakásukat vagy családi házukat rövid távon, airbnb rendszerben. Az így bérbeadott lakással kapcsolatos teendőket könnyíti meg az airbnb okos zár, amely a világ bármely pontjáról működtethető Wifi segítségével ha van hozzá egy ugynevezett gateway, vagy wifi híd is. A zár lehetővé teszi, hogy a jelenlétünk nélkül szabályozzuk az ajtó működését. Így nem kell személyesen jelen lennünk a kulcs átadásakor, vagy a vendég távozásakor. Okos telefonunk segítségével elküldhetjük a belépéshez szükséges kódot. Ez a jogosultság szólhat egy meghatározott időre, például, ha szerelőt kell beengednünk, vagy hosszabb időtartamra is engedélyezhetjük az ajtó nyitását a vendégek számára. Ez a jogosultság bármikor törölhető is. Mind ehhez egy híd úgynevezett „gate” szükséges, mely kapcsolatot teremt az ajtózár és az okos telefonunk között. Fontos, hogy ez az átjáró maximum 10 méteres távolságban lehet az ajtó zártól és mindig áram alatt legyen.

Ujjlenyomatos ajtózár 

Egyszerre több személynek is adhatunk belépési jogosultságot. A zár használata egyszerű, a működtetéshez nincs szükség semmilyen segédeszközre, csupán az ujjunk érintésével működésbe lép az okos ajtózár. Ez a módszer azoknál a személyeknél hasznos, akik nem szeretnek a kulccsal bíbelődni, vagy esetleg elveszthetik azt. Ennek beállításait pedig egyszerűen elvégezheti mikor a zár közelében van és letöltötte az ingyenes appot.

Okos kilincs vagy hívhatjuk airbnb okos zárnak is

Az okos kilincs segítségével beállítható a bejárati ajtó működése. A beállítás történhet bluetooth, vagy nagyobb távolságból Wifi gate-n keresztül. A híd külön tartozékként vásárolható meg, a használathoz szükséges applikáció ingyenesen tölthető le a telefonunkra. A kilincs lehet számzáras kilincs vagy ujjlenyomatos kilincs. Figyelni kell arra, hogy a kilincs kompatibilis legyen a zárral. Nálunk a régebbi Hisec acél biztonsági ajtókkal teljesen kompatibilisek az új aribnb okos záraink.

 

Számkódos okos ajtózár

A kóddal nyitható zár lehetőséget teremt ahhoz, hogy személyre szabottan adjunk az ajtónyitáshoz jogosultságot az airbnb lakásunkhoz. A kód felismeri az időt, napot és heteket. Így adhatunk általános belépési engedélyt, de korlátozhatjuk is azt napokra, időre lebontva.  Biztonságos, mert a kódot bármikor letilthatjuk, ha a belépési jogosultságot vissza kívánjuk vonni.

 

Az okos ajtózár beszerelése

Az okos airbnb ajtózár és okos kilincs beszerelése egyszerű, házilag is kivitelezhető, nem szükséges hozzá különleges szaktudás. Egyszerűen a régi zár helyére kell rögzíteni. Ahhoz, hogy Ön is könnyen beszerelhesse, nézze meg részletes videóinkat.

 

NFC kártyával nyitható okos zár

A kártya érintésével nyitható a zár. Ez a megoldás hazánkban is már aránylag régóta ismert és elterjedt belépési lehetőség nyújt. Segítségével megkönnyítjük a dolgozók mozgását, de ugyanakkor biztosítjuk a felügyeletüket is. Szállodákban is előszeretettel alkalmazzák ezt az ajtónyitási lehetőséget lehetővé téve ezzel a vendégek szabad mozgását, illetve a recepció tehermentesítését.

 

Reméljük, felkeltettük érdeklődését! Kérdés esetén kérje szakembereink segítségét!

 

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft