Blog, Okos zárak

Számkódos ajtózár – forradalmi megoldás

Otthonunk védelme az ajtózárnál kezdődik

Mint ismeretes, és amit a rendőrségi statisztikák is alátámasztanak, a betöréses lopások  túlnyomó részt a bejárati ajtók feltörésével történnek. A betörök olyan célpontot keresnek, ahova könnyen, gyorsan és kevés zajjal bejuthatnak. Ennek megakadályozását teszi lehetővé a számkódos okos ajtózár mely könnyen beépíthető például HiSec acél biztonsági ajtókba. 

A számkódos okos ajtózár előnyei

Bár a számzáras ajtózár hagyományos módon, tehát kulccsal is használható, de emellett számos  előnyös tulajdonsággal rendelkezik a „hagyományos” zárakkal szemben. A különböző megoldások kínálata szerint vannak okos zárak, melyek mindenféle eszköz (például kulcs) nélkül működnek, és vannak, melyek távolról is működtethetők. A betörök sokszor előttünk járnak a technikai tudásuk tekintetében, így elengedhetetlen, hogy minél gyorsabban és minél hatékonyabb és korszerű megoldásokat találjunk otthonunk védelme érdekében.

De nézzük sorjában, hogy mivel is rendelkezik a HiSec számkódos ajtózár?

Az NFC (chip) kártya

Ez az az eszköz, ami sokaknak ismerős lehet. Számos munkahelyen bevált módszer, hogy ennek segítségével közlekedjenek ki-be az dolgozók. Szállodákban is szívesen alkalmazzák, így sokkal gyorsabban és könnyebben lehet az ajtón bejutni.  Az okos zár memóriájában több, mint 100 PIN kód fér el, tehát csak ki kell találni a megfelelő kombinációt és azt betáplálni. Ezen óriási memórián kívül képes felismeri a hét napjait és az órákat. Tehát úgy is be lehet állítani a kódokat, hogy azok a hét bizonyos napjaira, illetve idő tartamára legyenek érvényesek. További lehetőség, amit az ideiglenes kód kínál, az az, hogy csak bizonyos ideig (órára, napra) szól. Biztonságos az alkalmazásuk, mert például, ha valakiben megingott a bizalmunk és nem akarjuk, hogy a lakásba továbbra is bejusson, csak egyszerűen le kell tiltanunk a kódot.

 

Belépés az ujjlenyomat alkalmazásával

Ez a rendszer az ujjlenyomatunkkal működik. Azaz, nem kell semmilyen eszközt használni a belépéshez, csupán a kezünk érintésével nyílik az ajtó. Ez gyerekes családoknál is előnyös megoldást jelent, hiszen nem kell attól félnünk, hogy a gyerek elvesztette a kulcsot, vagy elfelejtette a PIN kódot, és így nem tud bejutni a lakásba.  Ezt a funkcióját  a számzáras ajtózárnak az ingyenesen letölthető alkalmazásában lehet könnyedén beállítani. Ez az alkalmazás magyar nyelven is elérhető.

Számkódos ajtózár nyitása telefonnal

A telefonunkat is használhatjuk a belépéshez. Az intelligens számzáras ajtózár képes kezelni a bluetooth kapcsolatot, ez így újabb lehetőséget kínál. Hogy megfelelően működjön ez a nyitási lehetőség annyit kell tennie hogy pár méter (0 -5méter) távolságon belül legyen az okos zárához.

A digitális zár funkció

Fontos megemlíteni a digitális zár funkciót.  Ez az ingyenesen letölthető applikáció és egy wifi gateway segítségével elérhető. Ez a funkció akkor érdekes, ha sokat nem tartózkodunk az adott ingatlanunkban. A telefonunk segítségével bárhol ki tudjuk nyitni az ajtót, anélkül, hogy a helyszínen lennénk. Nem kell hazarohanni a munkából azért, hogy nehogy a vendégek, akik korábban érkeztek, mint mi, az ajtóban ácsorogjanak, távolról beengedhetjük őket a lakásunkba. 

 

Az intelligens napló

Ez az intelligens zár fontos kiegészítője. A rendszer megjegyzi, hogy ki mikor lépett be az ajtón. Így Ön mindig ellenőrízheti a mozgást a lakásban, azaz, hogy ki és mikor érkezett haza, ha rendelkezik wifi átjáróval (gateway) .Wifi átjáró nélkül ezt csak a bluetooth kapcsolattal teheti meg 0-5 méteres távolságon belül.

Egyéb biztonsági kiegészítők a HiSec számkódos ajtózárban

A számkódos ajtózár  feladata az is, hogy megakadályozza illetéktelen behatolást. A három zárnyelv és négy acéltüske a kilincs felhúzásával kitolódik az ajtótokba és biztosítja ezt a funkciót. A zárnyelvek és tüskék remekül tartják az ajtószerkezetet.

Okos számkódos ajtózár baráti áron

Általában az olyan eszközök, amelyek merőben új lehetőségeket nyújtanak, mindig felmerül az ár kérdése, mivel azok általában drágábbak, mint az „elődeik”, azaz nagyon drágák. Nem szabad azonban csak az ár alapján dönteni, mérlegelni kell annak hasznosságát is, illetve, hogy mi ellen véd meg bennünket. A számkódos okos ajtózár e kérdésben üdítő kivétel. Kijelenthetjük, hogy az okos zár egyáltalán nem luxus. Amikor az árát megállapítottuk, figyelembe vettük, mindezt és a célunk az volt, hogy szinte bárki számára elérhető legyen az okos számzáras zár.
Kérjük, hogy döntésénél mérlegelje az okos ajtózár fontosságát. Biztosak vagyunk abban, hogy megfelelőnek fogja találni az okos zár ár/érték arányát. A Hisec acél biztonsági ajtó és számkódos ajtózár egyszerre is megrendelhető webshopunkon és telefonon keresztül. 

Reméljük, hogy rövid bemutatkozásunkkal sikerült felkelteni érdeklődését és várjuk jelentkezését, hogy szakembereink válaszoljanak az esetlegesen felmerült kérdéseire.

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft