airbnb lakások, Blog, Okos zár, Számkódos okos ajtózár, Ujjlenyomatos okos zár

Az okos ajtózár előnyei

Az okos ajtózár az egyik pillére, amikor  az okos otthon kialakításába kezdünk

Egyre többen választják célként az okos otthon kialakítását vagy a meglévő otthon okosítását. Ennek volumene függ az anyagi helyzetünktől, de egyfajta befektetésként is felfogható ez a fajta vállalkozás. Magát a fejlesztést pedig több lépésben tudjuk megvalósítani. Először a kisebb dolgokkal szokás kezdeni, ami lehet például a világítás korszerűsítése. Ezután  az árnyékolók, valamint a különböző háztartási gépek és felszerelését is választhatjuk. De talán a legfontosabb szempont az otthonunkat illetően a bejárati ajtónál kezdődik, ezért ennek okosítása elsődleges szempont kell, hogy legyen. Ennél a pontnál jön szóba az okos ajtózár szerepe. Ugyanis ez a biztonságunkat szolgálja, de emellett a kényelmünket is.

Az okos ajtózárak többnyire teljes mértékben kompatibilisek a korábban a piacon megjelent zárakkal.

Ehhez nincs szükségünk külön szaktudásra, házilag is kivitelezhető a művelet. A régi zárszerkezet és kilincs helyére kell rögzíteni, és az ajtólap vastagságától függően a kilincsek közti távolságot kell beállítanunk.  Erről készítettünk is egy rövid videót. 

Az okos ajtózár egyébként egyaránt működnek NFC kártyával is, kóddal, ujjlenyomattal és távolról vezérelve okos telefonunk használatával egyaránt. Az okos ajtózár emellett távolról is vezérelhetők az okos telefonunknak és a Wifi hídnak hála. A wifi hídra (gate way) azért van szükség, hogy a híd kapcsolatot teremtsen a mobiltelefonunk és az okos ajtózár, illetve okos kilinccsel wifin keresztül.

Az okos-zárak elterjedése Magyarországon

Nézzük át közösen, hogy miért örvend ilyen nagy népszerűségnek idehaza az okos-zár. Ehhez érdemes megismernünk a funkcióit ezeknek a modelleknek.

Számzáras okos ajtózár

HiSec® – “Plútó” Okos-zár – termékfotó

Ebben az esetben a megfelelő PIN kód megadásával tudjuk kinyitni az ajtót. Ennek köszönhetően úgymond személyre szabott az ajtónyitás. Megadhatjuk, hogy ki és mikor lépjen be időpontra lebontva, illetve, azt is megnézhetjük, hogy éppen most ki tartózkodik az otthonunkban, irodánkban, ha rendelkezünk Wifi átjáróval. Ellenkező esetben csak az ajtózár közvetlen közelében, az alkalmazásba belépve nézhetjük meg a naplózott adatokat.
Azt is megadhatjuk, hogy valaki csak egy megadott intervallumban  tudjon belépni, például a takarító hétfő 10 és 12 óra között. Természetesen a kód bármikor letiltható abban az esetben, ha a korábban megadott jogosultságot vissza szeretnénk vonni vagy más időponthoz is rendelhetjük azt.

NFC kártya használata

A kártya érintésével lehet az ajtót kinyitni, mely népszerű megoldás főleg irodák esetében. Emellett szállodákban is közkedvelt megoldásnak számít.

Ujjlenyomatos okos ajtózár

Egyszerűen működtethető az ujjunk segítségével. Praktikus, mert nem kell a kulcsot keresgélnünk, vagy megjegyezni a nyitáshoz szükséges kódokat. Több, mint 100 ujjlenyomat beállítható. 

Wifi okos ajtózár, lásd airbnb okos zár

Távolról is működtethetjük az okos zárat az okos telefonunkkal. Ha például nem érünk haza a megfelelő időpontban, akkor sincs probléma, hiszen messzebbről is irányíthatjuk az okos zárat a wifi átjárónak köszönhetően. Az airbnb lakások esetében is nagy hasznát vehetjük ennek a megoldásnak. Nem kell ott lennünk a kulcs átadásakor, elég csak elküldeni az ajtónyitáshoz szükséges PIN kódot, hogy a vendég bejusson a lakásba. 

Elektromos ajtózár nem egyenlő az okos ajtózárral!

Ez a fajta zár elektromos áram segítségével működik, de nem okos zár. Sok esetben lépcsőházi bejárati ajtóknál alkalmazzák ezt a megoldást. Két kategóriája létezik. Az egyik a normál, a másik pedig az automatikus működésű. A normál zár addig nyitható, amíg kap elektromos áramot a zár. Az automata zár pedig egyszer nyitható az elektromos impulzust követően. Mindkét megoldás esetében a nyitási funkció egy kis kapcsoló segítségével kiiktatható. Összefoglalva az okos ajtózárak többféle funkcióval rendelkeznek és a HiSec okos ajtózár nem elektromos ajtózár!

Ha felkeltettük az érdeklődését, kérjük hívjon bennünket telefonon, munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére! Ne feledje, hogy ha nincs HiSec acél bejárati ajtaja, akkor megrendelését egyszerre is leadhatja!

“TITAN” – HiSec® Arcfelismerő zár – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

159.500Ft

Arcfelismerő zár – HiSec® “EUROPA” – Motoros nyitás / zárás, beépített kamera és monitor

129.000Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft