Blog, okos bejárati ajtó, Okos zárak

Miért okos a számkódos ajtózár?

Hisec Mars okos zár termékkép

A számkódos ajtózár a betörésektől is védhet

A számkódos ajtózár egyszerű, kulcs nélküli, akár távolról , vagy közelről PIN kóddal és Chip kártyával vezérelt belépést biztosítanak. Az okos zár a biztonsági ajtó fontos tartozékává válik és velük kiküszöbölhetjük a kulcs használatának hátrányait. De lássuk csak mik is ezek a hátrányok?


Miért nem biztonságos a kulccsal történő ajtónyitás? 

  • A hagyományos kulcs használatakor jelen kell lennünk az ajtó nyitásakor. Ha nem akarunk, vagy nem tudunk ott lenni, akkor, oda kell adni a kulcsot a beengedni kívánt személynek. Ez nem biztonságos, főleg például szerelők esetében, mivel a kulcs másolható, így a lemásolt kulccsal később bármikor bejuthat a lakásunkba. 
  • Ha elvész a kulcs, zárat kell cserélni.
  • A régebbi záraknál az is előfordult, hogy ha a kulcs belül elforgatva maradt a zárban, akkor kívülről nem volt nyitható az ajtó.


Miért praktikus a számkódos okos ajtózár alkalmazása?

Hisec Mars okos zár termékkép - arany

Hisec Mars okos zár termékkép – arany

Mindenki törekszik ingatlana megvédésére. Ebben a védekezésben, mint a biztonság fő eleme, a bejárati ajtó játssza a főszerepet. A betörő általában nem véletlenszerűen hatol be egy lakásba. Tettét nagyban befolyásolja, hogy a behatolás mennyi időt vesz igénybe és milyen zajjal jár. A számkódos ajtózárral és kamerával felszerelt biztonsági ajtó elriasztja az illetéktelen behatolót és szinte lehetetlenné teszi a behatolást. Ügyeljünk arra, hogy az erkélyajtók is el legyenek látva biztonsági ajtóval, illetve okos zárral, ami megnehezíti az ajtó kinyitását.


Milyen is ez a számkódos okos ajtózár? Miből áll az „okosságuk”?


Az okos-zárak segítségével végre megszűnik a kulcs állandó keresése, hiszen a számkódos ajtózárral könnyedén, akár távolról is kényelmesen kinyithatjuk az ajtót wifi híd segítségével.

Az NFC kártya használata ráadásul hazánkban is már meglehetősen elterjedt. Elsősorban a munkahelyeken használják, ahol megkönnyíti a személyzet mozgását. Szállodákban is előszeretettel alkalmazzák, mert így a vendégnek nem kell a recepción kérni, illetve leadni a kulcsot. Akár 100 kódot is egyszerre eltárol a rendszer.

Az okos zárak lehetővé teszik, hogy egyedülálló hozzáférést biztosítsunk az egyes személyeknek, például egyedi PIN kód állítható be az appban, ez a szám akár lehet 100 is.
Eldönthetjük, hogy az adott személy mikor léphet be az ajtón, példának okáért szerdán 10-12 óra között. Más időpontban nem fogja tudni kinyitni az ajtót. Ez hasznos funkció lehet példának okáért egy takarító esetében. Amennyiben utólag kiderül, hogy a PIN kódot olyan valakinek adtuk meg, aki nem érdemli meg bizalmunkat, szükségtelen zárat cserélni, csak törölni kell az illető jogosultságát a számkódos ajtózár alkalmazásában és így többé nem juthat be a lakásba.

Az ujjlenyomattal nyitható szémkódos ajtózárat az ingyenesen letölthető applikációval lehet  beállítani és a HiSec okos zárhoz több ujjlenyomatot is hozzá tud adni.

Illetve a számkódos ajtózár kinytható bluetooth vezérléssel is. Ehhez az szükséges, hogy az okos zár közelében, maximum 3 méter távolságról appon keresztül engedélyezzük a nyitást.

Távolról történő irányítra is lehetőség van, ha a HiSec számkódos ajtózár mellett dönt

A számkódos okos zár egy ingyenesen letölthető applikációval üzemelhető be, tehát ezen belül állíthatjuk be az ujjlenyomatokat, PIN kódokat, időzített nyitást stb.  Ahhoz, hogy távolról is vezérelni tudjuk, szükésges egy plusz kiegészítő, amit wifi hídnak (gate way) hívnak. Ezt az eszközt áramforrásba kell csatlakoztatni. Ez az eszköz wifin keresztül kommunikál az okos ajtózárral és ennek segítségével tudjuk mi is távolról vezérelni a számkódos ajtózárunkat, illetve percre pontosan megnézni a naplózott belépéséket.

Az Intelligens napló

Wifi híd megléte nélkül ez a funkció csak a számkódos ajtózár közelében nézhető meg, gate way megléte mellett pedig azonnal megnézhető, hogy ki , mivel lépett be vagy szeretett volna belépni az otthonunkba.

Összefoglalva

  • az okos zár kulcs nélküli belépést biztosít
  • a számkódos okos ajtózár távolról is üzemeltethető wifi átjáróval
  • az okos ajtózár segítségével ellenőrizni tudjuk, hogy ki tartózkodik éppen az ingatlanunkban  
  • a számkódos ajtózár segítségével egyedi hozzáférést biztosíthatunk bárkinek és letilthatjuk az általunk kiválasztott személyek bármelyikét közelről, vagy wifi híd segítségével azonnal távolról.

 Reméljük, hogy sikerült felkelteni érdeklődését és Önt is hamarosan köszönthetjük elégedett vevőink között! Bármilyen kérdése van, keressen minket hétköznapokon, munkatársunk szívesen válaszol a kérdéseire ! A számkódos ajtózár  HiSec acél ajtóval is rendelhető!

HiSec® – “Mars” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel

84.500Ft

HiSec® – “Mars” Okos-zár v2.0 – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ)

89.500Ft

HiSec® – “Plútó 2.0” Okos-zár – Nyitható Mobil alkalmazással, ujjlenyomattal, PIN kóddal, Bluetoothal és NFC-vel (ÚJ!)

79.500Ft